Vierailija

.

Kommentit (13)

Ei ole lapsen vika jos on tottunut syömään vain roskaruokaa. Laita vähän aikaa ns. sekoituksia koti-"roskaruoasta", esim ranskalaisia ja kasviksia...

Mulle kokenut neuvolantäti sanoi, että sen jälkeen kun lapsi maistaa sokeria ja hampurilaisia/ranskalaisia niin muuta on vaikea saada uppoamaan. Minä uskoin, eikä meidän nelivuotias ainokainen ole maistanut mitään sokeroitua eikä mitään mäkkiäriruokaa. Makeinta on tuore ananas ja ylimmäinen herkku uunissa tehty lohi. Silloin tällöin hän saa myös rivin 92% tummaa suklaata mikä uppoaa hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

päiväkodissa syö, mutta kotona ei maistuisi muut kuin jäätelö, karkit, keksit ja hampurilaiset. En anna mitään jos peruna ja jauhelihakastike ei ala kelpaamaan

Siis joku terveellinen moniviljasämpylä, sinne väliin runsaasti salaattia, tomaattia, kurkkua... ehkä kalapuikko tai kasvispihvi ja vähärasvaisesta kermaviilistä tehty kastike (mausta oman maun mukaan, esim. sitruunalla ja pippurilla). Tämä on maistunut ainakin meillä; lasten mielestä on paljon parempaa kuin oikeat hampurilaiset, joita eivät enää välitä syödäkään! Ja vihanneksetkin alkaneet kummasti maistua, kun ne on piilotettu sinne leivän väliin...

et ole enää annostelemassa makeaa lapsellesi vaan sitä ostetaan koulumatkoilla ja koulun automaateista? Silloin kokeneen nauvolatädin ohje voi tuntua jo järkevämmältä; makeaan tottumaton lapsi ei halua määrättömästi karkkia vaikka sitä olisi mahdollista saada,Lainaus:

Ja sille kokeneelle neuvolantätille näytän pitkää nenää.Makeaa toki söisi niin paljon kun annetaan, mutta vanhempien tehtävä on ilmoittaa paljonko ja miten usein on sopivaa... Karkkia on ainoa jota ei voi vastustaa.

Äläkä järjestä mitään erikoistarjoiluita lapselle! Kyllä se syömään alkaa jun ymmäryää, että herkkuja ei ole tarjolla. Ja muista, että muutkaan ei sitten kotona herkuttele.Ja sille kokeneelle neuvolantätille näytän pitkää nenää. Meillä lapsi on saanut herkkuja ja hampurilaisia pienestä pitäen. Syö kuitenkin mieluumin terveellistä hyvää ruokaa kuin roskaa. Esin ranskalaiset jää aina syömättä jos niitä joskus ravintolassa tilataan. Kyllä mä väitän, että lapsi syö sitä mitä oppii syömään ja mistä näkee vanhempien pitävän! Esim kalapuikot menee nihkeästi, mutta paneroimaton kala on suurta herkkua.Makeaa toki söisi niin paljon kun annetaan, mutta vanhempien tehtävä on ilmoittaa paljonko ja miten usein on sopivaa. Tosin lapsi kyllä valitsee mieluumin mansikat kuin jäätelön tai keksin. Karkkia on ainoa jota ei voi vastustaa.

kun en anna taaperolle edes maistettavaksi roskaruokia ja herkkuja. Kaikki mitä syö on terveellistä. Miksi edes taaperoikäisille pitää tarjota roskaruokaa? EIkö vanhemmat ja vanhemmat sisarukset voi hoitaa näitä roskaruokatarpeitaan toisaalla ja syödä taaperon kanssa terveellisesti?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat