Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko ihan kamalaa kun ekaluokkalainen ei osaa ajaa vielä pyörällä ilman appareita?

Vierailija

viime kesänä ei päästy harjoittelemaan ollenkaan, edelliskesänäkin koitettiin mutta ei siitä tullut yhtään mitään kun ei sekunttiakaan pysynyt pystyssä.Voisimmeko alkaa harjoittelemaan jo heti kun tuo lumi sulaa? ensin ihan appareilla niin kauan että näyttää varmalta, sitten nostan vähän appareita jne

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Täällä oli myös "pyöräilykielto" eka- ja tokaluokkalaisille, ja sama sääntö seisoo jokaisessa koulun tiedotuslehtisessä.Itse soitin koululle ja kysyin asiasta, onko kielto ehdoton. Rehtori sanoi, että eiväthän he voi määrätä, mutta kyseessä on suositus. Vanhempien vastuulla ekaluokkalainenkin lapsi saa tulla kouluun pyörällä. tosin siitä pitää allekirjoittaa eräänlainen pyöräilylupalappunen.Meiltä on kouluun matkaa pikkaisen vajaa 3 km, ja mieleni on paljon turvallisempi, kun lapseni menee sen pyörällä lyhyessä ajassa kuin kävellen yli tunnin. (tullut näitä ahdistelijavaroituksia jo useamman kerran enkä itse voi, halua enkä yksinkertaisesti PYSTY viemään lasta joka aamu kouluun ja noutamaan häntä) Koko matka pyörätietä ja lapseni osaa ajaa pyörällä.

Vierailija

Koulu on toki vakuuttanut lapset jos jotain sattuu, mutta muuten koulu ei ole vastuussa. Koululla ei esim. ole oikeutta rangaistaoppilasta, joka esim. koulumatkalla käy varastamassa kaupasta tai kiusaa jotakin koulumatkalla. Opettajan velvollisuus ja vastuu oppilaasta päättyy siihen kun koulu päättyy lukujärjestyksen mukaan.Lainaus:

Koulu on kuitenkin vastuussa koulumatkoistakin, joten musta on järkevää, että pieniltä kielletään pyöräily koulumatkoilla.

Vierailija

Tuon ikäinen tajuaa jo hyvin ettei sille puolelle missä apupyörää ei ole voi ojata.Omat lapset on opetettu yhdellä apupyörällä.Meidän kuopus ei osannut seisoa vielä yhdellä jalalla kun tasapaino oli niin huono ja silti pysyi pyörällä ilman apupyöriä pystyssä. Hän ei päässyt 5-v tarkastuksesta taspaino testeistä läpi.Eli älkää luovuttako. Isolla pyörällä voi olla pelottavampaa opetella. Jos on siitä kiinni, että pelkää. Muuten isompi pyöräisellä pyörällä on helpompi ajaa, kun nopeammassa vauhdissa pysyy paremmin pystyssä.Jossain iässähän ne alkaa tehdä koulussakin pyöräretkiä. Meidän pojan koulussa 3.luokalta lähtien käyvät uimahallilla pyörillä koko luokka.

Eli tässä on 2 vuottaa aikka harjoitella.Meillä lapset ajaa talvellakin pyörällä jos vaan tiet on sulia.

Vierailija

meillä yks pojista oppi vasta 8 vuotiaana. Vaati monen vuoden harjottelun, et oppi ilman apupyöriä ajon. Ei ole nykyäänkään mikään rällääjä pyörällä. On 11 v.Mutta pikkuveli oppi heti 4 täytettyään pyöräilyt. Lapset on erilaisia motoriikaltaan.

Vierailija

mutta silti jopa hänkin on osannut jo vuoden verran ajaa ilman apupyöriä. On kyllä vähän outoa, jos ekaluokkalainen ei vielä osaa. Ja sääli lapsen kannalta, jos syy on vain siinä ettei kukaan viitsinyt opettaa.Opetin muuten naapurin rupuperheen 8-vuotiaan pojankin ajamaan pyörällä siinä samalla kuin omanikin. Ei ollut pojalla koskaan ollut omaa pyörää, niin mitenkäs sitä olisi voinut oppiakaan.

Vierailija

Lainaus:

Koulu on kuitenkin vastuussa koulumatkoistakin, joten musta on järkevää, että pieniltä kielletään pyöräily koulumatkoilla.
Onko siellä joku opettaja vahtimassa?

Vierailija

Lapsena en saanut pyörää ja sitten kun sain, niin kukaan ei opettanut. Taitaa mulla olla myös aika huono tasapaino.Omat lapseni oppivat heti, kun juoksin vieressä ja kannustin. Olen niin onnellinen, että he osaavat.Heti kun kevät tulee, menkää tekemään pyöräilyharjoituksia vaikkapa johonkin urheilukentälle tai puistoon. Moni oppii jo yhdestä kerrasta.

Vierailija

Meidän lapsi oppi ajamaan ilman apupyöriä 3,5 vuotiaana ja vaikea on ymmärtää mikä on se tekosyy, jolla normaali kouluikäinen ajaa vielä apupyörillä. Erityislapset on asia erikseen. Mutta eihän se lapsi opi ajamaan ilman apupyöriä, jos ette anna se kokeilla ja kaatuakin.

Vierailija

Toiset oppii 4v kuin itsestään, toiset ei osaa vielä 6-7v ahkerasta vuosien harjoittelusta huolimatta. Tästä oli juttua lasten motorisen kehityksen erojen yhteydessä. Pyörälläajo on vaikea hyvää motorista valmiutta vaativa suoritus, ja lapset kypsyy tässä asiassa hyvin yksilöllisesti, valmius on olemassa lapsesta riippuen 2-8v välillä. Ilman sitä fyysistä valmiutta päivittäinen harjoittelukaan ei auta.

Vierailija

Lainaus:

Koulun vakuutus kattaa koulumatkat.
Hyvä että vakuutus on voimassa koulumatkoillakin.Tiesitkö että työnantajienkin on otettava työntekijöilleen lakisääteinen tapaturmavakuutus joka on voimassa työmatkallakin, mutta en sanoisi että työnantaja on vastuussa työmatkasta :)

Vierailija

Ekalla tosiaan ei kouluun saa mennä pyörällä joten on hyvää aikaa opetella. Meillä saa vanhempien luvalla tokaluokkalaiset mennä pyörällä. Kaikkien vanhemmat eivät anna lupaa kun ei ole vielä ajaminen kovin varmaa jos taito on vasta opittu. Ja on tyttöreni luokalla yksi joka edellen ajaa appareilla. Ei häntä asiasta ole kiusattu tai mitään mutta kotona joskus tyttäreni ihemetellyt asiaa minulle samoin kuin sitä kun tämä lapsi ei osaa myöskään luistella.Voi olla että meidän kolmonen ei opi ennen koulun alkua ajamaan ilman appareita kun ei ole niin minkäänlaista tasapainoa ja motoriikka muutenkin aika heikkoa.

Vierailija

ja täällä maalla tosiaan menevät 1luokkalaisetkin pyörällä kouluun. Laskettiin satula, niin että jalat ylsivät maahan ja tyttö "potkutteli" jaloilla, niin että "tajusi" miten se tasapaino tulee.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat