Vierailija

kun kuntien talous sakkaa. Sosiaali- terveydenhuoltohenkilöstö...

Sivut

Kommentit (22)

hoitajat tekemään ilmaista työtä koteihin.Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?Kannattakaa myt ihmeessä Kokoomusta niin päästään naiset kotiin lorvimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

säästökuuri tulee varmaan, mutta nyt jo työvoimapula (ei siis saada auki olevia paikkoja täytetyksi) kuka hullu irtisanoisi jo talossa olevia? Millä alalla oot ap?

Laitoshuollossa on ainakin 20-40% työntekijöistä kuudenkympin ja kuoleman välissä. Jos nyt vielä poistaisi minutkin hommista niin osastolla ei olisi kuin yksi laikkari ja mekin ollaan nyt ylityöllistetytyjä. Itseasiassa meille pitäisi hankkia vielä yksi lisää.

Lainaus:

säästökuuri tulee varmaan, mutta nyt jo työvoimapula (ei siis saada auki olevia paikkoja täytetyksi) kuka hullu irtisanoisi jo talossa olevia? Millä alalla oot ap?

erossa toisesta. Se on ihan sama, mitä lääkettä tarvitaan tai kuinka monta hoitajaa missäkin, mutta jos ei ole rahaa niin ei ole.Lainaus:

entistä enemmän koska suuri ikäluokka ikääntyy ja tarvitsee lääkkeitä. (farmaseutti)

Tähän mennessä irtisanomiset ovat todellakin koskeneet pääasiassa miehiä. Se onkin sitten jännä kysymys, että milloin myös naiset joutuvat irtisanomisten pariin. En kyllä usko, että ensimmäisenä irtisanomiset terveydenhuoltoalaa koskee, mutta voipa olla, että paikkoja ei vakinaisteta tai sitten jopa joissain kunnissa porukkaa lomautetaan.Meidän perhe on kyllä tehnyt melkoiset "lamatempaukset". Rahastot (ei kylläkään suuret) mies möi tuossa 1,5-2v sitten. Sitten mies vaihtoi omasta hyvin tuottavasta firmasta pitkän ja kapean leivän pariin 1,5 vuotta sitten ja myi samalla firmansa osuuden, mulla myös kapean ja pitkän leivän duuni. Me oltiin säästetty mökkiä varten, mutta pistettiin ne rahat syksyllä asuntolainan ja tonttilainan lyhennyksiin, joten nyt ei ole rahaa eikä velkaa. Sitä mukaa kun rahaa tulee, niin ostellaan sitten erilaisia sijoituskohteita, nyt aloitellaan osakkeista, sitten kenties mökki ja sitten ehkä sijoitusasunto.

miehiä/naisia, ja kuulemma ei pelkoa irtisanomisista...Muuten työ sellaista, että jos "lama" tästä syvenee, niin alkuun töitä riittää, vasta muutaman vuoden kuluttua alkaa alallani se "lasku". Eli muutaman vuoden taantuma ei vaikuta mitenkään.

Uskon, että elämä kantaa. Voi tulla tiukkaa, mutta selvitään siitä ihan varmasti.

Tämä on vain elämää, en jaksa pelätä (ainakaan tässä tapauksessa) tulevaa.

rajoissa sos.- ja terveyspalvelut. Joten on äärettömän epätod.näköistä, että ketään ainakaan irtisanotaan. Lomauttaa määräajaksi kyllä voidaan, mutta jokainen järkevä kunta tietää, ettei se pidemmän päälle kannata (= hoitotakuu pitää siltikin toteutua ja sairaslomat kasvavat).Uusia vakansseja tuskin tulee vuoteen tai pariin, mutta se ei ole taas jo työssäolevien ongelma tässä suhteessa.Eli rauhallisin mielin ollaan.

sekä lastenhoitajista on jo nyt pula. Henkilöstöä ei kertakaikkiaan pystytä enää vähentämään ja pk-seudulla on työpaikkoja, joissa nytkin on vakituisia työpaikkoja, joita ei saada täytetyksi kun ei ole vaan hakijoita. Tuskinpa vain visiosi toteutuu. Miksi kukaan ei maininnut siitä, että kun viime laman aikaan henkilöstöä vähennettiin, ei sitä koskaan lisätty enää takaisin...

Lainaus:

niin minkäs teet. Lakimuutos on äkkiä tehty kun rahat loppuu.Naiset kotiin hoitamaan lapset ja vanhukset, niin sitä muuallakin tehdään.
Se on nimittäin niin, että jos esim. terv.huolto ei hoida ihmisiä työkykyisiksi, ei tule verotuloja, ja lopulta sammuu katuvalotkin.Terv.huolto on laman aikana suojaisin työpaikka, esim. psyykk. oireilu yleensä vaan lisääntyy, kun lama iskee kunnolla, ja sitä kautta esim. lastensuojelutarpeet.

Naiset saa olla töissä sillä ehdolla, että tienaavat vähemmän kuin miehet. Tämä sopimus purkautuu hyvin nopeasti, jos vain talous sitä vaati.Eli naiset hoitakoon ilmaiseksi kodin ja lapset/vanhukset,YTM/sos.pol.

Niitä ihmisiä kuitenki on pakko olla :D Itse olen päiväkodissa määräaikasena ja jään äippä lomalle parin kk päästä, eli enpä mä varmaan mitenkään varaudu

kyllä ennemmin muutetaan varmasti koko terveydenhuoltojärjestelmää, kuin vähennetään entisestään henkilöstä, jota ei ole muutenkaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat