Seuraa 

Olemme muuttamassa Tampereelle ja kyllastyttaa jo tama vuokralla olo, kun rahat menee hukkaan. Omistusasuntoon ja isoihin lainoihin ei ole varaa, mutta olisikohan Aso-asunto hyva vaihtoehto? Luin vaan jostain, etta Aso-asunnoissakin olisi nykyaan entista korkeammat ne kuukausimaksut/vastikkeet vai miksi niita kutsutaan. Onkohan niin? Vai onko edelleen suuri ero maksujen maarissa vuokra-asumiseen verrattuna?Kiitos.

Kommentit (3)

Aso-asuntojen vuokrat vaihtelevat niin paljon, että kannattaa selvittää tapaus

kerrallaan. Osa-omistusasunto on ainakin ollut hieman järkevämpi vaihtoehto, johon myös pääsee "pienellä" rahalla kiinni.

VVO , AVARA ja TTA -asunnot ovat ainakin aso-asunnon tarjoajia.

Yleensä kaupungin omilta sivuilta löytyy asuntolinkit em. kohteisiin.

Itse olen asunut molemmissa asumismuodoissa aiemmin.

Ainakin meidän perheellemme aso-asuminen. Vuokraa entisesssä asunnossamme olisimme maksaneet yli 500 euroa enemmän kuin mitä maksamme vastiketta nyt. Ja saimme haluamaltamme alueelta kodin. Olemme tyytyväisiä ja rahahan todennäköisesti poikii indeksikorotuksen ansiosta pankissa, harvoin laskee.Samoilla kriteereillä aso-kotiin päädyimme kuin mitä sinä esitit pointtejanne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsekin joskus asuneena tiedän, että myös Tampereen kaupunki auttaa tulomuuttajia. Kaupungilta on mahdollisuus saada edullista lainaa sekä vakuuksia lainaa varten niin osaomistusasuntoihin kuin ihan omiinkin asuntoihin. Lisäksi Tampereella on muutama asunnonvälittäjä, jotka välittävät asuntoja siten, että kk-vuokralla voi lyhentää omaa asuntoa. Eli siis aluksi vuokraperiaatteella, mutta kun tarpeeksi kauan maksaa vuokraa, niin sitten jo omistaakin osan asunnosta. Myös jotkut pankit ja vakuutusyhtiöt harjoittavat samaa toimintaa. Eli ostavat asunnon puolestasi ja kk-vuokralla voi samalla lyhentää luukkua itselleen.

Oma käsitykseni on, että ainakin aso-asunnoissa on kohtuuttoman suuret käyttövastikkeet. Kolmiosta saattaa olla hyvinkin lähelle 700 euroa kk:ssa. Tämän päälle tietenkin se rahoitusvastike, muutama satanen kuussa.

Mutta kannattaa rauhassa katsella eri vaihtoehtoja. Tampereen kokoisessa kaupungissa niitä on jo mukavasti. Jos tiedätte kaupunginosan, minne haluatte muuttaa, niin ottakaa yhteyttä paikalliseen asukasyhdistykseen. Heillä on useimmiten kaiken kattava tieto alueensa tarjonnasta. Ovat puolueettomia neuvojia ja neuvot ovat ilmaisia.

Ja entisenä Tamperelaisena voisin neuvoa, että ennenkuin teette muuttopäätöksen, niin tarkistakaa tarpeidenne mukaan:

1. alueen päiväkoti- ja koulutilanne = onko niissä tilaa (aina ei ole)

2. julkiset liikenneyhteydet (Tampereella paljon ns. "pussilähiöitä", joista ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla mitenkään

3. paikalliset pysäköintimahdollisuudet omalle autolle = aina ei ole lainkaan varmaa, että saatte omalle autollenne parkkipaikkaa tai jos saatte, se voi maksaa esim. 300 euroa / kik

4. taloyhtiön ominaisuudet = Tampereella paljon 3-kerroksisia taloja, joissa ei hissiä (lastenvaunuja ei saa jättää rappukäytävään) tai jos on hissi, niin joihinkin malleihin ei mahdu mitkään kärrytTässä jo mentiin vähän aiheesta yli, mutta pointteina kuitenkin :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat