Vierailija

Meillä on tulossa syksyllä katkos toisen tuloihin ehkä n. 6kk. ja pitäisi säästää. Olen oikeastaan ollut töissä lasten kotihoidon jälkeen vasta alle vuoden ja olen siis opiskelija vielä. Tällähetkellä rahaa elämiseen on niin, että pärjätään. Pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa elämään kurinalaisemmin, että jäisi rahaa säästöön, mutta...ei tunnu olevan helppoa.Suurin kompastuskivi taitaa meillä olla ruokaostokset. N. 800 €/kk. nelihenkisellä perheelle. Tossa ois tinkimisen varaa ainakin parisataa, mutta vaatisi suunnitelua ja kieltäytymisiä :) tiedän, että pitäisi, mutta...Toinen mistä vois nipistää on 100€ ei niin tarpellisiin ihanuus lastenvaatteisiin kuukausittain. Tän lisäksi olen laskenut tarpeellisemmat vaatemenot. nautin vaatteiden hypistelystä ja shoppailusta :) Lasten vaatekaapit on pullollaan, joten tästä voisi karsia.Vanhoja lasten vaatteita on todella vähän käytettyinä sekä tytön, että pojan vanhoja. Voisin myydä huutiksessa, mutta millä ajalla? No ehkä tällä ajalla, jonka kulutan roikkumalla täällä palstalla :)Ens syksynä eletään siis vain toisen tuloilla. Käteen jää 2500€ ja sit tietysti lapsilisät 210€. Menoja on hurjasti. Lasten hoitomaksut 435€, lainanlyhennys 1250€, vastike 160€/kk. sähkölämmitteisen talon sähkö n. 150€/kk. Vesilasku, puhelinlaskut, bensa n.50€/kk., lapsen harrastusmaksu 100€/6kk., Ruokamenot pitäisi tosissaan tinkiä max. 500€/kk.kauheeta! menoja on kamalasti ja shoppailuun ei kyllä ainakaan jää ylimääräistä :) Täytyy tämän mamman etsiä uusi harrastus hetkeksi :)

Kommentit (12)

Tuosta kun katsoo teidän syksyn tilannetta, niin eihän se tule toimimaan. Jos käteen jää 2700 ja sitten nuo pakolliset menot on tyyliiin 2500 ja tuosta puuttuu vielä kaikki vaatteet, kampaamokäynnit, lääkärit, lääkkeet, kengät, tv-lupamaksut, lehtitilaukset, auton vakuutusmaksut, muut vakuutusmaksut jne., puhumattakaan, jos josku pesukone laukeaa tms.Teillä ei ole yksinkertaisesti kuin kaksi vaihtoehtoa:

1) nyt säästätte ja kovasti ja hyvä olisi saada vähintään 500 euroa kuussa syrjään joka kuukausi2) menette ja neuvottelette pankista tuon puolen vuoden ajalle, että maksatte vain korkoja, en kylläkään tiedä, että miten paljon teillä on lainaa ja miten paljon siitä on sitten hyötyä kuukausitasollaJa sitten tosiaan huutikseen tavaraa myyntiin. Me myytiin viime syksynä 1000 eurolla lastenvaatteita, kun mies oli lapsen kanssa kotona. Sekin teki 200 euroa kuukausitasolla puhdasta nettotuloa.Kunnolliset kotonatehdyt ruuat kunniaan, niin ruokabudjetti tippuu.Jos autoon menee vain bensaan 50 euroa kuussa, niin jopa autosta luopumista voi miettiä... Luultavasti halvemmaksi tulisi ajaa ne matkat taksilla, kun ottaa huomioon kaikki muut kulut mitä autosta tulee vakuutusten, huoltojen, katsastusten ja arvonaleneman myötä.Toki kaikki sähköt ja vakuutukset yms. kannattaa kilpailuttaa, mutta toisaalta, jos teidän talous on syksyn tyyliin monta sataa pakkasella, niin niiden 5e kuussa tippuminen ei vaikuta riittävästi. On pakko tinkiä silloin isommista kohteista kuten asumisesta, autosta ja ruuasta.

menee meillä enkä edes kitsastele. Kasviksia ja hedelmiä syödään paljon ja jokapäivä myös lihaa. En voi käsittää että jollakin menee 800€ ruokaan kuukaudessa/4 hlöä?? että siitä säästät ekana

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elikkäs, jos jollekin tulee mieleen vielä muita vinkkejä kuin että, kaikki tuotteet "kilpailutetaan" kaupassa ja ostetaan edullisin...otan mielellään neuvoja vastaat!kiitos

Syödään terveellisesti, eli paljon hedelmiä ja vihanneksia.

* Näitähän saa todella halvalla, jos haluaa. Eli porkkanaa, lanttua, punajuurta 3kg pusseissa. Omenoita on monesti tarjouksessa (esim. nyt oli Citymarketissa 1,5kg pussi 1€!), samoin appelsiineja. Ei siis osteta sitä mitä mieli tekee, vaan sesongin ja tarjousten mukaan.Puolivalmisteita tai eineksiä todella vähän. Toisaalta hintaa tulee kun syödään paljon kanaa, lihaa ja kalaa. Kanan ostan filepihveinä ja filesuikaleina, lihaa syödään palapaistin muodossa ja jauhelihasta erilaisia ruokia ja kalaa syödään pari kertaa viikossa. Eli raaka-aineet on laadukkaita, enkä niistä kauheti haluaiai tinkiäkään.

* Jos et halua tinkiä ruoan laadusta, niin sitten sinun täytyy miettiä tosi tarkkaan ostosten ajoitus. Itse käyn joka toinen viikko aikaisin aamulla kaupassa ja ostan isot määrät -50% laputettuja lihatuotteita. Perjantaina tein viimeksi rynnäkön, ja tuloksena oli 4x750g kevytjauhelihaa, 4x450g broilerin fileesuikaleita, 1kg porsaan ulkofileetä, 2kpl porsaan sisäfilettä, lisäksi kinkku- ja salamisuikaleita pizzaa varten. Noilla lihoilla meinataan pärjätä se pari viikkoa. Lisäksi ostin tarjouksesta lohta (5,90/kg). Joskus ostan myös esim. nakkeja (-50%), koska lapset niistä tykkää kumminkin.Ota siis selvää, milloin teidän kaupoissa laputetaan lihatuotteet ja muut päiväystuotteet. Meilläpäin se tehdään aamulla, eli kun on heti kaupan auetessa paikalla, niin saa hyvän saaliin.Ostan lapsille gefilus jogurttijuomia, viilejä ja YOSA-kauravalmisteita. meillä syödään osittain laktoosittomia tuotteita, jotka muuten kalliimpia kuin tavikset....

* Nuo jätät kokonaan pois. Siis jogurttijuomat ja YOSA:t. Ihan vaan siksi, että ne on ylihintaisia ja täysin tarpeettomia! Maitohappobakteerit voi antaa kapselina, tulee todella paljon halvemmaksi!!! Aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi keksit jotain muuta, edullisempaa. (Koita ajatella sitä, että tämä säästökuuri on teillä kuitenkin vain väliaikaista, vaikka em. tuotteita ilman voi kyllä elää ihan aina, meillä esim. jugurti on extra-herkkua, jota syödään kerran-pari kuukaudessa)herkkuihin menee ehkä 20-30€ viikossa. Herkuiksi lasken pullat, limpparit, karkit yms.

* Limpparit pois kokonaan, vain lasten synttäreille. Pullat leivot itse.säästäminen aloitettiin hetki sitten siten, että tammikuun palkasta laitettiin 500€ jemmaan ja pyritään jatkamaan kevät samaan malliin.

[/quote]

1

Käy sellaisissa kaupoissa, joissa myydään vain ruokaa. Eli älä mene kauppakeskukseen ruokaostoksille, koska samalla on helppo poiketa lastenvaateliikkeessä ja marketin lastenvaateosastolla ja tehdä heräteostoksia2

Nosta kerran kuussa ruokaa varten rahaa kukkaroon. Aloita vaikka nostamalla 500 euroa, jonka on sitten riitettävä koko kuukaudeksi. Kun ruuat maksaa käteisellä, näkee konkreettisemmin paljonko rahaa kuluu3 Aloita säästäminen heti äläkä odota syksyyn.

Kyllähän omasta taloudesta pitäisi pitää parempaa huolta.En tosiaan tullut ajatelleeksi, että hoitomaksu tulee pienenemään ainakin jonkinverran, HUH!Tauko minun tuloissa johtuu siitä, että teen opintoni loppuun tuolloin syksyllä ja opintotukikuukaudet on loppuneet kauan sitten. Eli lapset kyllä hoidossa, eikä mitään tukia sen puoleen ole tiedossa.Laskeskelin tuossa vielä tarkemmin ja todella meillä on edessä säästökuuri, jotta ei olla syksyllä aivan pulassa!!!!!!Joka karta kun olen kaupassa pitää varmaan hokea jotain säästämis matraa, etten lipsu :) Toisaalta nyt keväälle tiedoss vielä menoeriä kun saatetaan parin huoneen pintaremppa loppuun, että...

Ei sitten nettitunnuksia siihen tiliin.Myyt huutonetissä tms kaikki turhat kamat pois. Rahat taas säästötilille. Kirppikset uudeksi harrastukseksi. Opettelet ompelemaan itse, sillä tavalla saat uniikkeja vaatteita lapsille ja itsellesi.Ruokabudjetti on 100€/vko. Neljä ihmistä pärjää sillä hyvin.Lehdet voi lukea kirjastossa.

Onpas kiva huomata, että saa ihan asiallisia kommentteja ja vinkkejä!Syödään terveellisesti, eli paljon hedelmiä ja vihanneksia. Puolivalmisteita tai eineksiä todella vähän. Toisaalta hintaa tulee kun syödään paljon kanaa, lihaa ja kalaa. Kanan ostan filepihveinä ja filesuikaleina, lihaa syödään palapaistin muodossa ja jauhelihasta erilaisia ruokia ja kalaa syödään pari kertaa viikossa. Eli raaka-aineet on laadukkaita, enkä niistä kauheti haluaiai tinkiäkään. Ostan lapsille gefilus jogurttijuomia, viilejä ja YOSA-kauravalmisteita. meillä syödään osittain laktoosittomia tuotteita, jotka muuten kalliimpia kuin tavikset....herkkuihin menee ehkä 20-30€ viikossa. Herkuiksi lasken pullat, limpparit, karkit yms.

Elikkäs totta on, että ruokalaskua voidaan nipistää reilustikin. Osataan mieheni kanssa molemmat kyllä tehdä perus kotiruokaa ja toki sitä nykyäänkin syödään.melba aprikoi tarvitaanko me autoa ylipäänsä kun bensaa kuluu noin vähän. Asutaan pienellä paikkakunnalla, jossa julkinen liikenne ei toimi. etäisyydet sen verran pitkiä, että tarvitaan ehdottomasti oma auto. toisaalta siis etäisyydet ei ole lähellekään pääkaupunkiseudun luokkaa.säästäminen aloitettiin hetki sitten siten, että tammikuun palkasta laitettiin 500€ jemmaan ja pyritään jatkamaan kevät samaan malliin.

mukaan lukien niin 3000€ ja mitään ei jää säästöön, ollaan molemmat todella huonoja rahan käyttäjiä. Kovasti yritetään mutta mä aina lipsun. =(T:3

tai siis tarkotan sitä että jos tein tulot tippuu niin tippuuhan noi hoitomaksutkin?

Mut siis joo ala nyt ihmees kattoon että ostat sitä halvempaa merkkiä sieltä kaupasta kun samaa tavaraa on mut vaan eri paketis.

voi mennä noin paljon ruokaan rahaa!!? =O Ostatte varmaan herkkuja ja puolivalmiita useasti, vai? Niihin toki saa uppoamaan vaikka kuinka paljon...

Meidän perhe on 5 henkinen ja meillä menee se 100€ viikossa ruokaan ja sillä syö myös hoitolapsi! Syömme ihan perusruokaa, harvoin ostan puolivalmiita, yleensä teen itse alusta loppuun. Herkkuja (=limpparit, sipsit yms.) meillä on vain erikoistapauksissa ja lapsilla lauantaisin karkkipäivä, viikonlopuksi joskus ostetaan hieman "parempaa" ruokaa tai esim pizzaa tms.Suunnittele nyt ihan ensiksi kunnon ruokalista esim viikoksi ja sitten ostat vain ne tarvikkeet sieltä kaupasta, mitä niihin ruokiin tarvitaan!

Käy mahd harvoin kaupassa, vaikka näyttäisi ettei kaapeissa juuri mitään ole niin yleensä perusjutuista saa hyvääkin ruokaa vielä yhdeksi päiväksi! Ja taas säästyi rahaa ja yksi kauppareissu.. =)

Kesällä kasvata porkkanoita ja perunoita omalla maalla jos mahdollista (tai tuttujen kasvimaalla) ja käy poimimassa marjoja tutuilla ja metsissä!Ja nyt todellakin alat naputtelemaan niitä turhia lastenvaatteita huutikseen!! Mä en tajua sitäkään, että kaapit tursuaa kalliita vaatteita, joita ei kaikkia edes käytetä ja sitten valitetaan ettei rahat riitä johonkin tärkeään ja tähdelliseen!!! Ota itteäs niskasta kiinni ap!!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat