Miten hyvin lapsenne osaa luistella?

Vierailija

Ihanaa kun tänne Etelä-Suomeenkin on vihdoin tullut lunta ja pakkanen. Ollaan tällä viikolla luisteltu kaksi kertaa ja tänäänkin ollaan kohta lähdössä. Viime vuonna ei päästy kertaakaan kokeilemaan ja tänä vuonna alkoi ihan alusta harjoittelu, lapsi on nyt 5-vuotias. Tuntuu, että kaksi vuotta sitten osasi jo paremmin....eihän sillä mitään väliä ole miten nopeaan kukin oppii, mutta harmittaa, että täällä pääsee niin harvoin harjottelemaan.

Kommentit (12)

Vierailija

Ovat päiväkodin kanssa käyneet muutaman kerran vuodessa jäähalissa luistelemassa. 5-v hoitaja kertoi, että luistelee jo tosi hyvin. Tänään mennään hallin viereen ulkojäälle kun siellä on peräti 50min luisteluaika. Haluan nähdä miten luistelee.

Harmittaa kun eivät kenttiä täälläpäin jäädytä. Pakko mennä sitten tiettyinä aikoina hallille. Autoa ei ole, joten ei päästä mihinkään kauemmaksi luistelemaan. Hallillekin on reilu kilsan matka.Ekaluokkalainen on käynyt tänä vuonna peräti kerran liikunta tunnilla luistelemassa ja sitä ennen päiväkodin kanssa. Pysyy kai pystyssä, mutta en yhtään tiedä miten hyvin luistelee. Ei ainakaan yhtään pidä luistelusta ja häntä ei saa vapaaehtoisesti jäälle.

Vierailija

tänään mennään tokaa kertaa ja poika on jo täysin hurahtanut lajiin, haluais joka päivä jäälle, jo ekalla kerralla jouduttiin suunnilleen raahaamaan pois.Miksette käy jäähallissa kun on huonot kelit? Mekin aiotaan mennä kun jäät taas menee huonoksi, esim. Tikkurilan jäähallissa on yleisöluistelu sekä la että su tunnin ajan.

Vierailija

Tänään ajattelin itse ottaa jo luistimet, josko sitten mallistani oppisi liuttamaan, pari kertaa olen vielä ollut kengillä, kun on pitänyt nostella pystyyn lasta. Nyt on kuitenkin lapsi itse innostunut lähtemään, eikä heti halua luovuttaa....kentällä oli kyllä jo 3-4-vuotiaitakin, jotka luikkasi hokkarit kolisten mailan kanssa. Yritin kannustaa omaani, että kaikki alottaa jostain ja tärkeintä on oppia ensin kaatumaan...AP

Vierailija

poika 8,5v osaa jo hyvin, ei kaatuile juuri ollenkaan ja luistelee kovaa vauhtia.tyttä 4v osaa hyvin myös, välillä pyllähtää, liu'uttaa itseään hyvin, yleensä potkii toisella jalalla vauhtia, jalkoje vuoroliike vielä hakusessa.asumme pohjois-karjalassa ja lapset luistelee 1-3 kertaa viikossa.

Vierailija

Kiva seurata kun 4 vuotias tänä talvena sai luistimet ja nyt luistelee jo mielestäni tosi hyvin.Toki kaatuilee,mut osaa jo vuorojalkaa potkia vauhtia, liukua kahdella ja pikkasen yhdellä jalalla, hypätä kaatumata ja liukua kyykyssä. Oppimisen nopeudesta innostuneena hommattiin 2vuotiaallekin luistimet. Hän osaa kävellä luistimilla jäällä ja eilen oppi liukumaan kun pitää kädestä kii.

Minusta omituinen ajatus et ensin pitää oppia kaatumaan..Tuntuvat osaavan luonnostaan:) Pystyssä pysyminen se täytyy opetella. Ja olla välittämättä kaatumisista.Ylös vaan ja homma jatkuu.

Vierailija

Mikä johtuu harjoittelusta, eli ovat olleet luistelukoulussa ja jatkaneet harrastusta.7-vuotias tekee valssihyppyjä, "kolmosia", eli kääntyy yhdellä luistimella edestä taakse, sirklaa eteen ja taakse ja tekee erilaisia liukuja.6-vuotias osaa suunnilleen saman.3-vuotias luistelee mailan kanssa ihan sujuvasti, mutta kaatuilee tietenkin tosi paljon ja into hiipuu aika nopeasti.Luistelu on kivaa! Käymme porukalla järvellä retkiluistelemassa (täällä Keski-Suomessa on järvet jäässä ja kaupunki tehnyt useita aurattuka kilometrien pituisia retkiluisteluratoja). Eli meillä luistellaan tällä hetkellä ehkä 5 kertaa viikossa.

Vierailija

pysyvät pystyssä, osaavat jarruttaa, kääntyillä ja menevät äidin mielestä pelottavan kovaa vauhtia.. 3v aloitti vasta tänä talvena, mutta edistyy mieletöntä vauhtia.

Vierailija

etuperin, takaperin ym mitä nyt tarvitaankin, pelaa toista vuotta lätkää. Luistelee neljättä talvea. Luistelukoulussa oli ensin ja oppi 4. kerralla menemään ilman tukea. Käyttävät luistelukoulussa apuna sellaisia muovituoleja, joissa metalli jalat, työntelevät edellään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat