Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

5vuotiaan lapsen kuumeilu. Mikä paras hoito?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän tytöllä ei yleensä kuumetta ole.

Vauvana ollut pari kertaa ja nyt eilen illalla lämpö nousi.

Annoin Pamolin ennen nukkumaan menoa, jotta menisi ohi nukkuessa.

Aamulla kuitenkin lämpö oli jo 38 ja lapsi aivan kuuma ja punoitti jopa sieltä sun täältä.Vauvana silloin sanottiin, että kuumeen nousu vaiheessa kaikki vaatteet pois, vaippasilleen.

Miten näin isolla lapsella, sama juttuko?Toisen Pamolin annoin hetki sitten.

Kommentit (2)

Vierailija

Kuume on merrki elimistöön tulleesta vieraasta pöpöstä, jota keho pyrkii kaikin tavoin lannistamaan. Siis terveen elimistön merkki, kun puolustusmekanismi toimii.

Meillä ei ole kuumeeseen reagoitu muilla keinoin, kuin juuri levolla ja juomisella. Parasta olisi, jos elimistö saisi parhaalla mahdollisimmalla tavalla keskittyä työhönsä eli pöpön tuhoamiseen.

Meillä ei ole annettu kuumetta alentavaa lääkettä, koska se häiritsee tuota elimistön normaalia toimintaa. Mikäli kuume ei pääse riittävän korkeaksi ja riittävän pitkäksi aikaa, niin pöpöt ei kuole. Monesti kuumetta alentavat lääkkeet siis vain pitkittävät sairautta.

Kun elimistö saa rauhassa puolustautua, niin palkinnoksi tulee entistä parempi vastustuskyky. Meillä lapset ovat saaneet rauhassa sairastaa ilman lääkkeitä ja saldona on yksi kuumeinfluenssa kolmessa vuodessa. Itse sairastan suunnilleen kerran kymmenessä vuodessa kuumeflunssa. Eli hyvin on saanut mielestäni meillä vastustuskyky kasvaa. Ja saa edelleenkin :)

Vierailija

Ei meilläkään ole paljon lapset sairastaneet, muutaman kerran ollut kuumetta. Paras lääke on lepo, ja riittävästi nestettä. Toki ruokaa niin paljon kuin maistuu, mutta tärkeintä on riittävä juominen.Ei vaatteita tarvitse kaikkia riisua, tuskin itsekään kuljet kuumeessa täysin vaatteitta, vai mitä? Kuumeen nousuvaiheessa tuntuu helposti kylmältä ja kylmään kun yleensä vastataan pukemalla lisää, kuumeiselle ei vaatteita saa lisätä - päinvastoin varmistaa, että vaatetta ei ole liikaa - ettei liika vaatetus lisää lämpöä entisestään. Varsinkin sylivauvalla kun ei tuo oma lämmönsäätely vielä toimi, siksi ehkä olet saanut vauva-aikana ohjeeksi riisua vaatteet...

Uusimmat

Suosituimmat