Minkälaisia tic-oireita

Vierailija

teidän lapsella on ollut ja miten päästä niistä eroon. Kauanko yleensä kestää?

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Tätä kesti pari kk ja jäi pois. Voi kuulemma joskus uusia muttei vielä ole tullut uudestaan.

Älä kiinnitä noihin oireisiin turhaan huomiota, jäävät kyllä aikanaan pois.

Vierailija

Pystyykö lapsi keskittymään? Saako hillittömiä raivokohtauksia tai satuttaako tahallisesti itseään. (Jäi lukematta ketju, joten pahoillani, jos jo vastasit näihin).

Kysyn vaan, koska jos näitä ed.m ei ole, niin tuskin on tourette....

Vierailija

Niiskutusta, nenän nyrpistelyä, silmien räpytystä, suun aukomista, ranteen vääntämistä, niskojen vääntelyä, sihinä -ääntelyä. Meillä niitä tulee jaksoittain, välillä ovat kokonaan pois, välillä niitä tulee enemmän. Ollaan käyty 2 kertaa loistavalla neurologilla, joka totesi, että kuuluvat useimpien lasten normaaliin kehitykseen ja niitä tosiaan on 85 %:lla lapsista jossain vaiheessa elämää. Vähentyvät yleensä kouluikään mennessä. Älä huomauta lapsille oireista äläkä juttele muille oireista lapsen kuullen. Nämä pahentavat oireita. Kuten jo aiemmin joku totesi, touretteen liittyy paljon muutakin oireilua, useimmiten kyse on harmittomista tic-liikkeistä.

Vierailija

Neurologilla käyty ja aivosäkökäyrät jne..Pitää vaan uskoa, että vaikka tuo tuossa välillä köhii tai räpyttelee, niin mulle painotettiin. etä lapsi on tasapainoinen, keskittymiskyky on hyvä, motoriset taidot, lukemiset ym oppimiseen liittyvät kohdallaan...niin kai ne on vaan niitä ticksejä,,meillä niitä on tullut esim muuton tai eskarin tms alkujen yhteydessä. Tourettelapsi usein vahingoittaa itseään käytöksellään. Näin sanoi neurologi..tarkoitti pään hakkaamista jne. Samoin puhuttiin pakonomaisista puheen (oman ja muiden) toistosta..sosiaalisissa suhteissa muihin lapsiin on yleensä myös vaikeuksia. Raivokohtauksetkin kuulemma yleisiä.

Vierailija

silmienräpyttelyä voi tulla tai tuleekin usein liiallisesta tv:n katselusta/tietokoneella olosta/konsolipelien pelaamisesta. Kannattaa ottaa sekin huomioon. Vähenevät äkkiä kun pelit/tv vähenee.

Vierailija

Älä huolehdi:) Ymmärrän, kyllä huolesi, sillä itsekin ajoittain tulee mieleen, että jos sittenkin...Mutta uskotaan se tosiasia, että tourettella on MONIA ongelmia.

Vierailija

asperger-piire ei tourette. Lapsellamme ei siis oppimisvaikeuksia tai käytöshäiriöitä, mutta tic-oireiden takia "diagnoisoitiiin" koulussa asperger. No, lääkäri sitten sanoi tuon, että ticit varsin yleisiä lapsilla, mutta nähtäväti koulussa ei niistä tiedetä!!! Muilla vastaavia kokemuksia?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat