Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suorasähkö lämmitys omakotitalossa 140m2 - itä ravioitte maksavan kk?

Vierailija

Viisi henkinen perhe, ei takkaa tms.

Sivut

Kommentit (38)

Vierailija

ja sähkölasku kuussa noin 120€. Saunotaan kyllä noin 4-5krt/vko, joten siihenkin menee aika paljon sähköä. Toisaalta meillä on patterit melko pienellä, lattialämmitys vain peruhuoneessa ja yösähköllä sekin. Eli voipi olla että tuo 150€ riittää, jos ette paljon sauno ja käytätte paljon yösähköaikaan kodinkoneita ym.

Vierailija

Lainaus:

taloissa voi olla noin pieniä sähkölaskuja? Siis 110 neliötä ja sähkölöaskua vain 135 euroa. Meillä pomppaa tuonne yli sadan euron heti alkusyksystä. Eikä ole kuin kolme patteria, jääkaappi, pesukone, astianpesukone jne. Esim eteisessä ei lainkaan ole lämmitystä eikä suihkuhuoneessa. Vessassa on pieni irtopatteri ja makuuhuoneessa myös. Autotallissa ei ole sähköä, ei ole ulkovaloja tms. Ja silti menee yli 200e talvisin kuussa, neliöitä siis se 60m2 eli olohuone, tupakeittiö ja alkovi. On varaava Kermansaven takka ja keittiössä vanha uuni, joita talvella joka päivä lämmitetään, silti sähkölasku yli 200m2. Haluttaisiin isompaan taloon, mutta sen takia ei mennä, että ei tosiaan kiinnosta maksaa jotain 400e kuussa sähkölaskuja jostain 120 neliön lukaalista.
Mutta meillä siis kyllä seurataan sähkön kulutusta tarkasti ja yösähkön käytöllä on tosi iso osuus sähkölaskun pienuudessa. Samoin hyvät kodinkoneet on kyllä maksaneet itsensä takaisin s'ähkö- ja vesilaskuissa - joka sekin meillä on tosi pieni. Varaava vesikiertoinen lattialämmitys hyödyntää yösähköä, samoin yläkerranh kylppärin lattialämmitys varaa lämmön yöllä. Yläkerassa meillä on patterit, jotka on todella harvoin päällä - esim. vaikka nyt on ollut -10 astetta pakkasta jo pidempään, on ainoastaan aulan patteri päällä. Silti yläkerrassakin on reilut 20 astetta. Seuraamme muuten myös sisälämpötilaa aika tarkasti ja pyritään pitämään se 20-22 asteessa. Varaavalla takalla on varmasti myös iso osa sähkölaskussa ja se mahdollistaa tuon yläkerran "lämmittämättömyyden". Talo on rakennettu v. 2005 ja on energiatehokkaasti rakennettu. Naapurin vanhassa rintamamiestalossa on paljon isompi sähkölasku kuin meillä vaikka talo on paljon pienempi.

Vierailija

sähkö 220/kk. ja sähkö tulee fortumilta.

Talossa on varaava takka ja puusauna...Voisittekos te "halvalla " pääsevät kertoa missä sähköyhtiössä teilä on sähköt? meinaan voisi sitten kilpailuttaa, jos pääsisi halvemmalla. meinaan lyllä pienistä tuloista riipasee maksaa.

Vierailija

Ja kokonaishinta sähkössä oli viimevuoden lopulla 140e/kk Varaava lattialämmitys lämpeni yösähköllä jota tosin pidettiin aika pienellä, mutta pesutupa ja khh oli tosi lämpimiä. Kuivausrumpua käytettiin surutta. Iso pakastin ja jääkaappi. Varaava kaakelitakka, mutta pieni, joten sen vaikutus sähkölaskuun laskevasti mitätön. Sitä ei aivan säännöllisesti poltettu. Meillä oli siis aikasähkö. Yösähkö edullisempi kuin päivä. Tosin pyykkikone lauloi pääsääntöisesti yöllä, samoin tiskikone. Rumpu vain päiväsaikaan. 6 henkinen perhe.Minäkin ihmettelen oliko se kakkosen suurta sähkölaskua.

Vierailija

on 135 euroa kk, tässä on siis myös autotallin sähköt. Meillä on varaava lattialämmitys ja lisäksi poltamme paljon puita isossa, varaavassa takassa. Meillä on paljon tietsikoita, flättitelkkareita, kuivausrumpu, pesukone hyrrää päivittäin jne. Mutta luulen että tuo lämmön varaaminen on meillä se avainsana.

Vierailija

ja sähkölasku noin 200 €/kk. Lisäksi tuli tasauslaskussa vielä ylimääräistä maksettavaa... Käytössä oli myös varaava takka. Siis jatkuvassa käytössä!En IKINÄ enää muuttaisi sähkölämmitteiseen taloon!! Onneksi joku erehtyi ostamaan meidän ex-talon.

Vierailija

Meillä 120 neliön ok talo suorasähköllä ja menee n. 160 euroa/kk.Meillä on varaava takka jota käytetään ahkerasti erityisesti talvella.

Vierailija

Mutta meillä, joilla siis se 110 neliötä ja 135e/kk ympäri vuoden, on neljä vuotta vanha talo, varaava sähkölämmitys (eli käytännössä lämmitämme talon yösähköllä) ja varaava takka. Emme sauno usein ja rumpukuivaajaa käytän ainoastaan lakanoiden ja pyyhkeiden kuivattamiseen.

Vierailija

ja kuukauden sähkölasku on 90 e/kk. Se sisältää siis myös taloussähkön. Meillä on kyllä varaava takka, jota käytämme talvella. Mutta meillä on myös jokaikinen sähköllä toimiva veivan, mitä on keksitty.Telkkari on hehtaarin kokoinen ja käytän kuivuria surutta. Mutta nehän vain lämmittävät asuntoa, eli lämpö ei mene hukkaan.

Vierailija

Jos varaaja lämpiää sähköllä ja perhe läträä paljon lämpimällä vedellä niin johan nousee sähkölasku! Itse yritän käydä suihkussa mahdollisimman nopeasti enkä käytä kovin lämmintä vettäkään. Suihku päälle ja mahdollisimman nopeasti pois päältä -> shampoota hiuksiin jne.Tiskaan vähän käsin ja jos sen teen niin huuhtelen astiat kylmällä vedellä. Astianpesukone laulaa kerran päivässä mutta käytän vain lyhyttä ohjelmaa, eli 30 min kestävää.Meillä suora sähkö, varaava takka jota poltetaan useasti jopa kahdesti päivässä. Lattialämmitys sekä ylhäällä että alhaalla.Neliöitä on 135, arvioitu kulutus nyt 20 000 kWh.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat