Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

välilihan rasvaus?

Vierailija

Luin jostain että jotkut rasvaavat välilihaansa raskaana ollessaan välttyäkseen repeämiltä.

Millä sitä rasvataan? Ja onko siitä ollut jollekkin apua?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

En tiedä ketään, joka olisi sitä tehnyt. En oikein usko, että se paljoakaan tehoaisi kun siitä ei neuvolassa, synnytysvalmennuksessa tms ole mitään puhuttu.

Taitaa olla sama teho kuin raskausarpien rasvauksessa. Ei auta yhtään mitään vaikka kuivan ihon vuoksi rasvaankin.

Vierailija

yksi pieni arpi tuli..

En rasvannut välilihaa, toinen lapsi 4.5 kiloinen ja pari tikkiä vain. Eka lapsi sectiolla...Eiköhän se ole kudoksen laadusta kiinni miten repeilee.

Vierailija

ekassa raskaudessa rasvailin ja venyttelin paikat (neuvolan suositus)

mulla tavattoman ahtaan paikat.

ei repeämiätoinen raskaus, vauva syntyi vasta viikoilla, että rasvausta suunniteltiin aloitettavaksi.

repeämät tuli

Vierailija

jolla rasvataan välilihaa viikosta 34-35 eteenpäin kerran päivässä muutaman minuutin ajan. Tarkoitus painella, hieroa välilihaa, lisätä siten verenkiertoa yms. öljy auttanee kudosta joustamaan. Kuulemma oliiviöljy tms. ajaa saman asia.En tiedä oliko aineella vaikutusta, mutta omasta synnytyksestäni (eka) selvisin yhdellä tikillä. Eipä tuosta ainakaan haittaakaan ollut.

Vierailija

Lainaus:

Luin jostain kirjasta raskausaikana, että oliiviöljyä voi laittaa. Pitäisi estää repeytymiä ja jos vielä venyttää välilihaa.

Vierailija

nimittäin esikoisesta hieroin öljyä ja yksi tikki vain tuli ja molemmat siskoni tekivät toisin ja repesivät.. Jälkimmäisistä lapsistaan he ovat öljynneet ja ei repeämiä. Itse odotan toista ja aijon todellakin varmuudenkin vuoksi öljytä jälleen.

Vierailija

eka kerralla rankka synnytys ja kiire saada vauva ulos> episiotomia ja 5 tikkiä. Toisella kerralla "normaali" synnytys ja pieni repeämä> yksi tikki. Raskausarpia ei tullut kummastakaan vaikka kiloja tuli 16-18.

Vierailija

Käytin sitä aika satunnaisesti viimeisen kuukauden ajan. Oleellista on hieroa välilihaa kunnolla. Synnytyksessä ei tullut välilihaan mitään vaurioita, vain pari nirhaumaa muualle. Ei kyllä tullut raskausarpiakaan...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat