Tiesitkö fleecehatuista...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

että ne ei ole oikeasti lämpimiä? Ne on ihan ok silloin, kun ei tuule yhtään. Mutta jos on tuulista, tavallisesta fleecestä tulee läpi ihan esteettä. Jos hatussa ei siis ole jotain windstopper-materiaalia, niin fleecehatussa on talvella tuulisella säällä tosi kylmä.Itse olen tämän huomannut ihan käytännössä erään oman fleecehatun kanssa. Minulla on tavallisesta fleecestä kaksinkertainen talvihattu, mutta sillä ei tee yhtään mitään, vaikka se vaikuttaakin todella ihanan pehmeältä, muhkealta ja lämpimältä. Jos on pikkuisenkin tuulta, niin pää on ihan jäässä.Paljon on noita ihania lasten fleecehattuja, mutta en tämän oman huonon käyttökokemukseni jälkeen uskalla sellaisia hankkia.

Kommentit (9)

Vierailija

piti hiukan muutakin kirjoittaa kuin vaan hei.Eli noista fleecehatuista, fleeceä on eri laatuja ja jotkut pitää tuulta täysin ja halvemmat laadut taas ei ollenkaan ja siltä väliltäkin löytyy laatuja. Helppo koti konsti testata fleecen tuulen pito on puhaltaa ihan vain hiustenkuivaajalla hattun ulkopuolelta ja käsi hatun sisään, jos siellä käy puhuri hattu on hunompaa fleecelaatua, jos vain vähäinen tai ei ollenkaan niin olet onnistunut hankkimaan laatu tuotteen.

Vierailija

esimerkiksi Reiman fleecehatut on tuulenpitäviksi käsiteltyjä. Meillä ainakin lapsilla aina päät lämpiminä niidenkin kanssa. Kovilla pakkasilla tietysti paksummat lakit käytössä.

Vierailija

Meillä on ollu koko talvi lapsilla käytössä fleecehatut. Ulkoilun jälkeen korvat/niska/pää on ihan lämmin eikä kumpikaan ole koskaan kylmästä valittanut (sormien kylmyydestä kylläkin). Ja kohtalaisen terveinäkin ollaan pysytty.Kovimmilla tuulilla/pakkasilla kylläkin laitetaan huput päähän - näin tekisin millä tahansa hatulla.Mutta kiitos muistutuksesta silti, täytyy pitää mielessä :)

Vierailija

Fleese on välikerroksen vaate samoin kuin villa ja tarvitsee päälle tuulta pitävän kerroksen. Joihinkin hattuihin on tehty kaksi kerrosta ja väliin ommeltu Windstopper kalvo tai vastaava kopio, jolloin ne hatut ei päästä tuulta läpi siitä kohtaa. Itse ostan kuitenkin lapsille vettäpitävät toppahatut, niin toimivat sitten myös räntä sateessa ja tuulisellakin ilmalla. Fleese ym. hattuja on muutama kevät ja syksy säihin, mutta silloinkin enemmän ollut käytössä Reimatec välikausihattu.

Vierailija

Lainaus:


reiman hatuissa on korvien kohdalla joku tuulisuoja ommeltuna sisään.
Reimalla on myös monissa muissa hatuissa, esim. vk-neuloshatuissa nuo tuulisuojat korvien kohdalla. Niissä ei ole varsinaisesti mitään tuulensuojakäsittelyä, vaan nuo tuulenpitävät korvasuojat on ne tuulenpitävät osat. Ne on ihan hyvä idea :)Ja Väinöttären viestiin viitaten, en ole tullut ajatelleeksikaan, että fleecejen välillä voisi olla kovin isoja eroja tuulenpitävyyden suhteen :) Sellaiselta samantyyppiseltä ilmavalta neulokselta kun ne kaikki tuntuu :) Mutta hyvä tietää, että on parempiakin fleecejä olemassa! Tietääköhän kukaan kokemuksesta esim. Tinttu-hatuista, onko ne tuota "parempaa" fleecea?

Vierailija

meillä on Tintun olikos se Lohikäärme hattu, pitää aika hyvin tuulta, ei 100%. Lisäksi meillä on HisHis hattu ja sama silläkin, pitää hyvin, mutta ei täysin. Meillä on niiden kanssa talvisin lisäksi villakypärä myssy, vaikka myyjä sanoikin niiden pitävän täysin tuulta ja ettei tarvitse mitään sinne alle. Laitan kuitenkin.. Mutta hyviä hattuja ja hauskoja!

Vierailija

Lainaus:

esimerkiksi Reiman fleecehatut on tuulenpitäviksi käsiteltyjä. Meillä ainakin lapsilla aina päät lämpiminä niidenkin kanssa. Kovilla pakkasilla tietysti paksummat lakit käytössä.
reiman hatuissa on korvien kohdalla joku tuulisuoja ommeltuna sisään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat