Nielurisaleikkaus yksityisellä?

Vierailija

Meillä on tytöllä (5v) todennäköisesti edessä. Ollaan käyty kivalla yksityisellä lääkärillä ja hän myös tekee näitä leikkauksia vastaanotollaan, joka on aika pieni. Olen ymmärtänyt, että kyseessä on melko iso toimenpide? ja tahtoisinkin, että se tehtäisiin sairaalassa, jos se on tarpeellista tehdä eli siis tahtoisin lähetteen sairaalaan.Mitenkä te muut olette toimineet/toimisitte tässä tilanteessa? Onko yksityisellä tehdyt toimenpiteet turvallisia?

Kommentit (9)

Vierailija

Hienosti meni! Oma lääkäri koko ajan, äiti pääsi saliin asti saattamaan ja heräämöön heti katsomaan. Tippa laitettiin vasta kun lapsi unessa (kevyessä), erittäin hyvä kivunhoito, 24 h yhteydenottomahdollisuus suoraan lääkäriin leikkauksen jälkeen, sama hoitaja koko ajan. Tässä etuja, joiden vuoksi suosittelen.

Ja upeasti tosiaan meni, kipulääkitys kotona säännöllisesti tosiaan tärkein.

Vierailija

Julkiselle puolelle oltiin jonottamassa vasta aikaa lääkärille, joka arvioisi leikkauksen tarpeen, kun yksityisellä toimenpide oli jo tehty ja siitä toivottu.Ainakin meille sanottiin julkisellakin puolella, ettei siellä nykyään jäädä yöpymään, vaan päiväkirurgisesti sielläkin hoidetaan. (En tiedä, onko neuvoteltavissa, jos on pitkä matka kotiin.)Kuten joku jo aiemmin mainitsi. Tippa laitettiin vasta leikkausalissa nukutuksen jälkeen, jonne saattelin lapsen. Sain olla heräämössä lapsen vierellä odottamassa heräämistä. Hoitaja tosin sanoi, että voi mennä myös jalottelemaan tai lukemaan odotustilaan, josta kyllä kutsuvat kun alkaa näyttämään siltä, että lapsi heräilee.Asiantunteva ja pätevä palvelu. Ja lääkärille 24h yhteystiedot. Sekä ohjeet kuinka menetellä mahdollisten komplikaatioiden osalta.Kipulääkkeiden otto TÄRKEÄÄ. Niitä pitää ottaa limittäin ja tasaseen tahtiin. Meillä kävi yksi yö niin, että nukuttiin... sitten lapsi heräsi kamalaa kipuun. Kesti tietysti ennen kuin lääke auttoi. Sitten laitoinkin herätyksen seuraaviksi öiksi muistuttamaan yöllä annettavaa lisäannosta muistuttamaan.Ja NESTETTÄ on tankattava. Meillä upposi vain jogurtti, jäätelö ja makaronit voilla monta monta päivää. Väkeviä mehuja kuten appelsiinimehua ei, mutta laimeat vadelmamehut tms viileinä helpottivat oloakin.

Vierailija

Pidettiin tosi hyvää huolta. Kerrottiin, mikä on normaalia leikkauksen jälkeen (esim. verensekaista oksennusta tuli leikkauksen jälkeen) ja mikä ei. Aamulla leikattiin, kotiin päästiin klo 14-15 aikaan. Minusta on turvallista leikkauttaa yksityisellä, sama lääkäri tekee niitä myös julkisella. Aina on anestesialääkäri ja -hoitaja paikalla, myös heräämössä oma hoitaja. Kivunhoito on kotona se tärkein! Ja niihin lääkkeisiinkin oli reseptit saatu jo valmiiksi kotiin edellisellä lääkärikäynnillä, ettei sitten enää tarvinnut leikkauspäivän jälkeen mennä apteekkiin niitä hakemaan.

Vierailija

Miksei olisi??

Itse taas mieluiten valitsen yksityisen vaihtoehdon. Pystyn helpommin valitsemaan leikkauksen ajankohdan ja luotan yksityisiin vastaanottoihin muutenkin enemmän. Nielurisaleikkauksesta ei ole kokemuksia, mutta lapseni nivustyrä on yksityisellä leikattu

Vierailija

Eiköhän sillä teidänkin lääkärillänne ole lääkärikeskuksessa leikkaussali. Ei toimenpidettä tavallisessa vastaanottohuoneessa tehdä.

Vierailija

Aamulla oli ensimmäisenä leikkausvuorossa, jotta jäi aikaa toipumiselle, illalla päästiin kotiin. Tyttö vaan meni lopulta niin huonoon kuntoon, ei saatu nielemään edes särkylääkettä ja kuivui, että joutui seuraavan päivän iltana sairaalaan osastolle tiputukseen vuorokaudeksi. Tulehdusarvot oli myös koholla. Harvinaista, että käy noin, yleensä lapset toipuvat hyvin.Voit myös pyytää lähetteen sairaalaan, mutta nykyään ei kai sielläkään pidetä yötä kuin erikoistapauksissa. Ja tietysti joudut varautumaan jonottamaan aikaa.

Vierailija

jos mahdollisuus yöpymiseen sairaalassa on ja jos tyttönne tilanne ei ole akuutti, eli kykenee aikaa jonottamaan jonkin aikaa. Mahdolliset pian leikkauksen jälkeen tulevat komplikaatiot pystytään hoitamaan heti, jos potilas on sairaalassa. Jos kaikki menee hyvin, paikalla ei tietenkään ole väliä.Jos olet huoleton tyyppi, menkää yksityiselle. Jos arvelet skitsoilevasi mahdollisia jälkioireita, menkää julkiselle. Lapselleni lähetteen leikkaukseen laittoi yksityisen puolen lääkäri, joka vahvasti suositteli leikkauspaikaksi julkista sairaalaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat