Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kattolämmitys asunnossa?

Vierailija

En ole ennen tuollaiseen lämmitysmuotoon törmännyt, nyt olemme katselleet omaa asuntoa ja yhdessä mielenkiintoisessa asunnossa on lämmitysmuotona kattolämmitys paitsi kylpyhuoneessa.



Miten tuo lämmitysmuoto toimii ja onko hyvä/huono? Kokemuksia?

Kommentit (9)

Vierailija

Työkaverini juuri kertoi, että heillä on aataminaikainen kattolämmitys ja on huone kerrallaan mennyt rikki. Nyt joutuvat laittamaan patterit joka huoneeseen koska kattolämmityksen korjaaminen maksaa maltaita ja on todella vaivalloista koska joutuu repimään kaikki katot auki.

Vierailija

Hankimme tueksi vielä ilmalämpöpumpun. Sähköä siis säästyy. Talomme on rakennettu 80-luvulla ja kattolämmitys varmaan sen ajan "kotkotuksia". Meillä sähkömies tarkisti elementtien toimivuuden n. 5 vuotta sitten.

Vierailija

pesuhuoneessa, vessoissa ja keittiössä on lattialämmitys ja makkareissa ja olkkarissa siis kattolämmitys. Eipä meillä mitään huonoja kokemuksia ainakaan ole.. no lattiat tietysti viileämmät kuin lattialämmityksellä. Siitä tykkään kun ei ole lämpöpattereita. helpottaa sisustamista ja vähentää pölyn "liikkumista" asunnossa..

Vierailija

Toimii ihan hyvin, vaikka oudolta kuulostaakin.



On kuitenkin jo hiukkasen iäkäs systeemi, kannattaisi sähkömiehen tarkistaa että kaikki elementit toimivat.



Ei tuon takia kannata kämppää hylätä.



Suoran sähkölämmityksen edut ja haitat sitten ovat tuossa...

Vierailija

Vaikea kuvitella, että olisi kovin käytännöllinen energiankulutuksen puolesta. Lämpöhän kohoaa ylöspäin. Mikäli tuollainen olisi olemassa ja kyseessä olisi kerrostaloasunto, yläkerran naapuri saattaisi olla kiitollinen omien lämmityskulujensa vähenemisestä. :-)

Vierailija

Jos löytyy piirrokset missä kohtaa kelmuja pitäisi mennä niin kattolämmityksen ollessa päällä voi ihan kädellä kokeilla tuntuuko katto siitä kohtaa lämpimältä.



Meillä myös 80-luvun kattolämmitys, ja onhan niitä kelmuja jo pimennyt.

Vierailija

Kävimme katsomassa yhtä asuntoa, mutta hylättiin mm. kattolämmityksen takia.

Se tuntui päässä kuumalta, jalassa sai olla silti villasukat esittelykierroksellakin (-5 ulkona) ja muutenkin remppatarvetta oli kertynyt 80-luvulla rakennetussa asunnossa, kun ei juuri mitään oltu tehty paitsi ruuveja kiristelty, ja se todella näkyi.

Vierailija

ei se ole yhtään outoa. kattolämmitys on parempi kuin lattialämmitys esimerkiksi makuuhuoneessa. ja myös rakennetaan taloja, jossa on katto-ja lattialämmitys. jos vaikka lattialämmitys menee rikki, niin on kattolämmitys korvaavana lämmityksenä. mutta toki suorasähköt jutut ovat kalliita.

Uusimmat

Suosituimmat