Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten on mahdollista, että identtisistä kaksosista toinen on homo ja toinen hetero?

Vierailija

Tai siis onko se mahdollista?

Kommentit (12)

Vierailija

kuin että toinen on opettaja ja toinen pankkivirkailija tai että toinen tykkää enemmän punaisesta ja toinen sinisestä, toinen on kissa- ja toinen koiraihminen. Ihan mahdollista siis :)

Vierailija

Wikipedia:

Muun muassa yhdysvaltalaisten Richard C. Pillardin, J. D. Weinrichin ja Michael Baileyn mukaan etenkin miesten homoseksuaalisuus vaikuttaa perinnölliseltä, sillä sitä esiintyy tietyissä suvuissa muita enemmän, ja se on yleensä identtisillä kaksosilla yhteinen piirre. Baileyn (1991 ja 1993) tutkimukset osoittivat, että jos toinen identtisistä kaksosista on homoseksuaali, on 48-65,8 %:n todennäköisyydellä toinenkin. - Tutkimusta voidaan kuitenkin arvostella siitä, että sukupuoliseen suuntautumiseen on voinut vaikuttaa kasvuympäristö eikä perimää tarvita selitykseen.Kai yksi teoria ainakin menee niin, että äidin kohdussa tapahtuu jotain mikä aiheuttaa homouden, jotain vasta-ainetta joka vaikuttaa aivojen maskuliinisuuden kehittymiseen. Ehkä sitten toisella sikiöllä on jostain syystä vaikutus havaittavissa, toisella ei. Kummallakin on kuitenkin oma istukka jne.

Vierailija

moneen kertaan voitu havaita, olisi voitu kehitellä oikeasti toimivia "terapioita" ja niin edelleen. Kun päinvastoini homous oli pakko poistaa mielenterveysongelmien luettelosta, koska homot eivät olleet mieleltään sen enempää sairaita kuin muutkaan.Ja tähän sitten tietyti vastaa leegio uskovaisia ja muita, jotka kertovat jonkun tuntemansa homon huonosta isä- tai äitisuhteesta. Mutta kumpi oli ensin, muna vai kana? Huono isäsuhde -> neitimäinen poika vai neitimäinen poika -> huono isäsuhde.

Vierailija

Lainaus:

Wikipedia:

Baileyn (1991 ja 1993) tutkimukset osoittivat, että jos toinen identtisistä kaksosista on homoseksuaali, on 48-65,8 %:n todennäköisyydellä toinenkin. - Tutkimusta voidaan kuitenkin arvostella siitä, että sukupuoliseen suuntautumiseen on voinut vaikuttaa kasvuympäristö eikä perimää tarvita selitykseen.Kai yksi teoria ainakin menee niin, että äidin kohdussa tapahtuu jotain mikä aiheuttaa homouden, jotain vasta-ainetta joka vaikuttaa aivojen maskuliinisuuden kehittymiseen. Ehkä sitten toisella sikiöllä on jostain syystä vaikutus havaittavissa, toisella ei. Kummallakin on kuitenkin oma istukka jne.
Että ihan keskimäärin 50%:n todennäköisyydellä?? Hih. Ettei niinku fifty-sixty kuitenkaan?Vakavasti puhuen, identtisetkään kaksoset eivät ole KLOONEJA! Aivan kuten 1. vastauksessa sanottiin, identtiset kaksoset ovat yksilöitä. Joskin paljon on mielenkiintoisia kaksostutkimuksia tehty, ja veikeitä yhdenmukaisuuksiakin toki löytyy.Anyway, viimeisimpien tutkimusten mukaan homous on tavallisempaa perheissä, joissa on paljon poikia, ja etenkin niillä - muistaakseni - kolmansilla pojilla ja siitä eteen päin. Selitys on vahvasti biologinen ja so. jo kohdussa saadusta testosteronipläjäyksestä on kyse. Googlatkaa, jos aihe kiinnostaa. Itselläni muutama miespuolinen homo-tuttava, ja otos on toki varsin pieni eikä tieteellisesti mitenkään perusteltu, mutta he sattumoisin ovat veljeskatraansa nuorimpia...

Uusimmat

Suosituimmat