Miksi VL-perheet pyytää "eriuskoisia" lastensa kummeiksi?

Vierailija

Kummien tehtävä on auttaa vanhempia kasvattamaan lapsi kristinuskoon. Miten VL-perheet pyytävät "vääräuskoisia, ei-meikäläisiä" tuohon tehtävään?Vai onko syynä vain se, että kun oma suku ja kaikki ystävät saavat jatkuvasti lapsia ja kaikilla on jo 15 kummilasta, niin kaikille ei riitä kummia?

Kommentit (4)

Vierailija

olemme pyytäneet siitä yksinkertaisesta syystä ei-lestadiolaisia lastemme kummeiksi, koska he ovat sukulaisiamme ja ystäviämme. Jokaisella lapsella on lisäksi lestadiolaisiakin kummeja. Emme halua jättää osaa sukulaisista ja ystävistä paitsi kummiudesta sen takia että eivät satu olemaan samassa uskossa.Pystyväthän he toisaalta osallistumaan lapsen kristilliseen kasvatukseen,koska kuuluvat samaan ev.lut. kirkkoon kuin mekin. Ja muuten, kuinka moni teistä kummina osallistuu kummilapsensa kristilliseen kasvatukseen aivan kirjaimellisesti? Luulenpa ettei kovin moni.Kummit ovat lapselle tärkeitä aikuisia. Lahjat ovat ainakin minulle toissijainen juttu. En missään nimessä puntaroi kummeja miettiessäni ehdokkaitten maksukykyä!!T: vl-äiti

Vierailija

kummeiksi miehen molemmat siskot (eri lapsille) jotka eivät ole uskovaisia, ihan siitä syystä että ovat muuten lähisukua ja läheisiä ihmisiä. Siskoni on pyytänyt kummiksi lapsuuden ystävänsä (ei lestadiolainen) joka on hänelle läheinen. Kaikille lapsilla on myös lestadiolaisia kummeja.Mahdollinen kummin varallisuus ei kyllä ole ollut mikään kriteeri, emme odota kummeilta lahjoja.

Vierailija

Lainaus:

Luultavasti kristillinen kasvatus järjestyy omasta takaa.
Joten onko se oikeasti vaan se, että monen lapsen kummilta saa halvemmat lahjat? Ja ehkä ne, joilla on vähemmän omia ja kummilapsia pystyvät tarjoamaan sille lapselle enemmän aikaa?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat