Oliskohan sarvikuonokannusta apua keuhkoputkentulehdukseen ja hakkaavaan yskään?

Vierailija

Antibiotit löytyy jo, mutta niiden vaikutus tuntuu tuskastuttavan hitaalta etenkin tuon yskän suhteen. Nyt kun on kuiva huoneilma, auttaisko se nenän limakalvojen kostutut jotenkin keuhkojakin pysymään kosteampina kun sisääntuloilma olisi nenän kautta kosteampaa? Höyryhengitys ym selvästi auttaa tähän yskään mutta ilo on niin lyhytaikaista.

Kommentit (13)

Vierailija

Mutta kaali auttaa erinomaisesti :) Just koko perhe kärsi siitä yskästä.. Paitsi ettei puoliakaan niin pahasti kärsitty kuin kaikki naapurit ja tutavat ympärillä koska tämä mutsi pistää kaalia välittömsäti keuhkoputken päälle ja keuhkojen kohdalle kun ensimmäinenkin huushollissa yskäisee :)Saattaa jopa vähentää keuhkoputkentulehdusta, mutta jokatapauksesa hillitsee yskää ja helpottaa tautia ja oloa.ota valkokaalista niin isoja paloja kuin saat Poista kova ruoti ja vähän pehmennä lehtiä kaulimella tai kädellä.LAita tiukka toppi päälle ja tunge kaalia topin sisälle rintojen alle keuhkojen kohdalle. laita myös keuhkoputken päälle kaulaan asti kaalia ja mene nukkumaan.Mä tarvin 2 toppia kun toinen on tiukka mutta avokaulainen ja toinen tulee ylös kaulaan asti.Lapsille laitan kaalit rinnan päälle ja siihen ympärille tiukasti resorikanikaan suikaleen hakaneuloilla kiinni.Normaali yskän se hillitsee kokonaan mutta jos on oikein paha niin joitain kertoja yössä joutuu yskäisemään :)

Vierailija

Tuskin tosiaan auttaa keuhkoputkentulehdukseen, mutta myös poskiontelotulehdus voi aiheuttaa kovaakin hakkavaa yskää. Itse kärsin taannoin tosi pitkään yskästä ja kun menin lääkäriin, todettiin poskiontelotulehdus ja siihenhän tuo nenäkannu on ihan huippu apu ja avot, hävis yskäkin!

Vierailija

Heti seuraavaksi yöki sipulikääre rinnan päälle ja niinpä tauti ei koskaan pääse kovin kovaksi esim. yskää meillä ei juuri koskaan ole joten harvemmin tuota kaalia edes tarvitsen.Mutta jos on flunssainen/nuhainen lapsi niin sipulikääre lieventää tautia ja pitää nenän auki koko yön.Yskäiselle en musita että olisin sitä koittanut, koska meillä ei tosiaan sitä yskää juuri koskaan flunssan yhteydessä lapsilelkaan tule tuon sipulin ansiosta :)Mutta tuo hakkaava yskä kuulsotais samalta mikä' meillä oli ja se onkin pahin tauti mitäå meillä on tässä talossa edes ollut ja siksi se pääsikin jylläämään kun se alkoi yskimisellä enkä edes tajunnut siihen tarttua.2 vuotias ehti yskähdellä pari päviää ilman mutia oireita enennkiuin tajusin ja hän se pahimmin kärsikin. Mies sairastui viimeisenlä ja hänelle laitoin kaalikääreen välittömösti kun ekan kerran valitti painetta keuhkoputkessa. Paine oli hävinnyt seutaavana aamuna ja mies yski vain lievästi muutamia päiviä :)2 vuotias raukka oli yhteensä 4pv kuumeessa joista 2pv melkein 40 asteessa.Itselleni tuli kanssa yskä mitä ei ole ollut moniin vuosiin ja on kestänyt nyt jonkin asteisena pari viikkoa. Välillä olin niin ävsynyt etten jaksanut edes itseäni hoitaa, mutta viime yöksi jakosin kaalikåääreen vääntää ja tänään iltapäivällä laskin itseni terveiden kirjoihin... Joskin lievää yskää vielä on mutta ihan eri kuuloista jo kuin eilen :D

Vierailija

Kokeile lämmintä kauratyynyä/jyväpussia tai sellaista perinteistä kuumavesipulloa rintakehän päällä. Rentouttaa ja lämmittää kivasti. Pitäisi sen auttaa liman irtoamiseenkin (vrt kuuma juoma) ja sitäkautta helpottaa kipua ja yskää.

Vierailija

sarvikuonoa ja kurkun kurlaamista suolavedellä! Hakkaava yskä on usein merkki poskiontelontulehduksesta.Itselläni tulee samanaikaisesti ns. veren maku suuhun. Huuhtele parin tunnin välein sarvikuonolla, käytä antihistamiinia ja kurlaa suolavedellä. Jossain vaiheess röörit aukeaa ja poskionteloiden lima pääsee ulos. Helpompi ja kivempi tapa kuin punkteeraus. Aina ei antibiootti nimittäin edes auta poskariin jos vaikka virusperäinen.

Vierailija

odottaessani kirjan: Lapsen luonnonmukainen hoito. JA siellä on kaalikääreestä kerrottu,e ttä silläs aaa jopa alkaneen keuhkoputkentulehduksen pois ja olen todella itse monta kertaa koittaanut. Kun on vaikak tulossa vaan yskä eli keuhkosisa painetta ja sattuu mutta ei vielä yskä niin kaalia vaan yöksi niin paine on aamulla pois eikä tule yskää ollenkaan.....Ja lapsilla auttaa tavalliseen yskään nin, ettei yskäise kertaakaan koko yönä kun on kaalikääre rinnan päällä. Myös muutamat ystävät on uskaltaneet kokeilla lapsilleen ja kiittelevät hyvin nukutusita öistä ;)Kirjan vois ehkä kirjastosta löytää.

Tässä kohta kirjasta jonka olen kopsannut. Alimpana tuo kaalikääre:Kirjasta: Lapsen Luonnonmukainen Hoito (1990)

Toimittaneet Leeni Peltonen, Marketta Hoogesteger

Luonnon antibioottejaLuonnon antibiooteista kuuluisin lienee AURINGONHATTU. Intiaanien vanhasstaan käyttämää yrttiä on tutkittu paljon, ja sillä on todettu olevan selvästi taudinaiheuttajia heikentävä vaikutus. On viitteitä siitä, että auringonhattu tehoaisi jossain määrissä myös viruksiin eikä vain bakteereihin. Auringonhattu ei heikennä suoliston omaa bakteerikantaa.Auringonhattua voi käyttää kaikenlaisten lievien infektioiden hoidossa. Se sopii tukihoidoksi silloinkin kun käytetään voimakkaampia antibiootteja. Akuutissa tilanteessa infektion iskettyä, auringonhattu-uutetta voi ottaa nesteen kanssa hyvinkin tiheästi, jopa joka tunti.Sen annostus on lapsen iän ja koon mukainen: karkea sääntö on antaa kerralla yksi tippa ikävuotta kohti.Pitempään auringonhattua on syytä käyttää silloin, kun infektiokierre on päässyt syntymäänja se halutaan katkaista. Tällaisessa tapauksessa auringonhattua voi antaa pienellekin lapselle jopa koko talvikauden ajan. Pitkän kuurin aikana lääkettä otetaan korkeintaan kolmesti päivässä.Toinen tehokas luonnon antibiootti on SIPULI. Sen sisältämät haihtuvat öljyt heikentävät taudinaiheuttajia, edistävät verenkiertoa, irrottavat limaa ja avaavat hengitystiet. Sipulimaito, sipuluhunaja tai sipulinpuolikas yöpöydällä ovat vanhoja flunssan hoitokeinoja. Kekseliäimmät vanhemmat ovat viritelleet sipulinpaloja "virikeleluiksi" vauvan koppaan tai amuletin tavoin leikki-ikäisen kaulaan.Vielä tehokkaampi on kaulalle tai rintakehälle laitettu SIPULIKÄÄRE. Sitä varten sipuli silputaan pieniksi palasiksi jotka laitetaan sideharson tai muun ohuen liinan sisään. Kääre kiinnitetään paikoilleen esim. Kaulahuivilla ja sen annetaan vaikuttaa muutaman tunnin ajan.Myös KAALIKÄÄREELLÄ voi hoitaa hengitysteiden infektiota, jopa uhkaavaa tai jo alkanutta KEUHKOPUTKEN TULEHDUSTA. Kaalikääre on helppo toteuttaa silloinkin kun lapsi liikkuu. Kaalinlehti kiinnitetään paidan sisäpuolelle esim. Maalarinteipillä. Kääreen ansiosta limaa irtoaa ja hengitystiet puhdistuvat. Samalla kaalikääre viilentää miellyttävästi ja lievittää kipua esimerkiksi kurkkutulehduksen aikana.'

Vierailija

Ne pussit siis täytettiin lämpimällä vedellä, ei siis p..:lla. :) Tuotahan voisi kokeilla...Lainaus:

Kokeile lämmintä kauratyynyä/jyväpussia tai sellaista perinteistä kuumavesipulloa rintakehän päällä. Rentouttaa ja lämmittää kivasti. Pitäisi sen auttaa liman irtoamiseenkin (vrt kuuma juoma) ja sitäkautta helpottaa kipua ja yskää.

Vierailija

Tuossa luki että auttaa flunssaan, mutta flunssassa voi olla niin erilaisia oireita. Kun joskus taas tuntuu, että sipuli voisi aiheuttaa hengenahdistusta.

Vierailija

Toivottavasti ensi kerralla on kaalia kaapsisa kun joku yskäisee ;) Tai sipulia kun joku aivastaa :DMä olen ostanut palan resoria ja leikannut 15cm leveät suikaleet lapsilel niistä. Ylettyvät hyvin rinna ympäri ja edestä kaksinkerroin. Niillä saa hyvin kiristetyä kaalit ja sipulikääreen.Sipulit pilkon pieneksi ja laitan harson siään. Harso kiinni langanpätkillä karkin muotoon. Sit se rinnan päälee ja siihen resori ympärilel tiukasti.Koko yön lapset yleensä nukkuu, mutta jos satuvat heräämään 2-3h päästä niin otan kääreen jo silloin pois :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat