Katsoiko kukaan eilen dokumenttia, sairaaksi jalostetut?

Vierailija

Itsellä ei ole koiraa, enkä ole koskaan oikein halunnutkaan, mutta itku tuli kun katsoi epilepsiakohtauksen kanssa kouristelevaa koiraa tai sitä jolla oli niitä pakkoliikkeitä, kun kallo on pienempi kuin aivot :(

Onklo suomessakin saksanpaimenkoirat semmoisia joilla se takapää tavallaan roikkuu mukana? Surullista katsottavaa..

Jalostuksessa myös käytetään valioyksilöitä, joka tarkoittaa että emo saattaa tehdä pentuja poikansa kanssa, tai isänsä, tai veljensä.. sairasta.

Sivut

Kommentit (97)

Vierailija

En näe mitään järkeä maksaa samanlaisesta kakkivasta, syövästä ja makupaloja kerjäävästä olennosta kymmenkertaista hintaa vain siksi, että se olisi jollain tavalla PUHDAS.

Vierailija

Lääkkeet eivät oikein annnosteltuna pidä koiraa pöllyssä. Teidän lääkityksenne on tainnut olla vähän pielessä.Omalla koirallani on epilepsia, kohtauksia tulee harvoin edellisestä kohtauksesta on aikaa 2 kk. .Lääkkeet eivät todellakaan pidä koiraa pöllyssä. Koira on aivan normaali kohtauksien välissä, oma leikkisä itsensä. Kohtaukset ovat lieviä eikä koira ole vihainen kohtauksen jälkeen.

Aivot saattavat vaurioitua, totta. Mutta pitkittyneeseen kohtaukseen on lääkkeet, oletko tiennyt sitä ?

Vierailija

ko. koiran leikkaus oli tehty terveydellisistä syistä, mutta eipä ko. koira silti kovin terveeltä näyttänyt...Kurjaa katsottavaa tuommoinen. Asiat pitäisi saada muuttumaan..

Vierailija

mutta ihan takuuvarmasti voin sanoa että löytyy myös paljon fiksuja ihmisiä jotka todella välittävät. Näyttelykehistäkin.

Lainaus:

Taivaan tosi on että suomessa kilpailu näyttelykehissä on veristä touhua. Koiria astutetaan omilla sukulaisilla ja laitetaan vain toinen isä papereihin kuin mitä totuus on. Pasuunan lailla toitotetaan kuinka kasvatetaan terveitä ja terveys on pääasia. Paska puhetta kehämenestys on pääasia. Koiranäyttelyt on hard core bisnestä. Jos kultaisen noutajan kasvattaja kasvattaa lähes 40 pentua vuodessa ja pennut myydään veroja maksamatta 1000€ kappale ei tarvitse olla rakettitieteilijä hoksatakseen mikä kannattaa.

Kannattaisi avata silmät. Kennelliitto ei puutu ihan samoista syistä kuin briteissäkin. Jäsenet kaikkoavat.

Vierailija

On nimenomaan Kennelliiton keino karsia perinnöllisiä vikoja. Rodusta riippuu, mitkä sairaudet koetaan rodulla sellaiseksi, että ne sisällytetään PEVISAan. Monella rodulla jalostukseen käytettäviltä yksilöiltä vaaditaan mm. silmä ja lonkkakuvaukset vuoden tai kahden välein. Ilman niitä, pentuetta ei rekisteröidä. Siksikin rekisteriote on tärkeä paperi, vaikka koiraa ei koskaan näyttelyyn veisikään. Eivät muuten ole mitään ilmaisia tutkimuksia. Vain sitoutunut luotettava kasvattaja näkee rodun eteen tehtävät panostukset mielekkäiksi.Sekarotuiset pentutehtaat (koiria voi olla tarhoissa jopa 100 kpl) ovat huonoin paikka, josta koiran voi hankkia. Virostakin rahdataan näitä "löytökoiria". Takuu loppuu, kun perävalot katoaa näkyvistä. Mitään jalostusohjelmia ei ole, vaan sukupolvesta toiseen vain tuotetaan mahdollisimman paljon pentuja. Sukusiitosasteet voi olla huimia. Usein nämä pentutehtaan koirat kaupitellaan muita reittejä pitkin. Jos ostaja ei näe pentujen emää eikä saa nähdä pentujen kasvatusoloja, pitäisi hälytyskellojen kilkattaa lujaa. Pentutehtaat pyörivät tasan niin kauan kuin ostajia riittää. Sitten on myös vahinkopentuja, jotka ovat aivan hyvistä oloista lähtöisin ja on myös oikeita löytökoiria. Rekisteröimättömien ja sekarotuisten kohdalla pitäisi ostajan kuitenkin olla tosi tarkkana, ettei tule tukeneeksi eläinrääkkäyksen kriteerit täyttävää pentutehdas toimintaa.

Vierailija

Epilepsiaa on erinlaista ja kohtaus aivoissa on eri paikoissa eri koirilla. Ei kaikilla mene näkö tai koira ole vihainen omistajalleen. Lääkkeitä on montaakin eri laatua, ei kaikki rasita samoja elimiä.

Kohtaus on kamala, mutta siihen tottuu. Koira on tajuton kohtauksen ajan, joten se ei tiedä yhtääm mitään mitä tapahtuu. Koiraa ei satu kohtaus.

Vierailija

sairautta. Sekarotuisen sekopäisyys tai terveys riippuu ihan millasten rotujen tulos sekarotuinen on.

Sekarotuisilla on myös sairauksia, ei ne täysin terveitä on.

Esim naapurin sekarotuisella on epilepsia ja huonot lonkat.

Vierailija

mutta voi asettaa esimerkiksi näyttelykiellon, rekisteröintikiellon tai julkaista pentutehtailijan nimen. Mutta siihen on vaikea puuttua, jos pentutehtailija silti jatkaa pentujen teettämistä paperittomina. Silloin se siirtyy villille puolelle. Mutta et vastannut siihen, kuinka mielestäsi järjestäytyneen toiminnan ulkopuolelta voisi saada terveempiä koiria, joiden kasvatus on oleellisesti eettisempää.Suurin osa kasvattajista on harrastajakasvattajia, jotka omistavat vain pari kolme hyvää narttua ja ehkä jalostusuroksen tai sitten käyttävät muiden uroksia. Taloudellista voittoa tavoittelevia on hyvin vähän.

Vierailija

eivätkö teidän koiranne sitten syö, kaki ja kerjää makupaloja, vaikka olisivat puhdasrotuisiakin? Toki lisäksi ovat kivaa seuraakin.

Vierailija

näin nimittäin ihan "oikean" näköisen saksanpaimenkoiran. Ei semmoista jolla se takapää on matalalla ja koira kävely on hankalan näköstä, niinku siinä dokumentissa! Tuli hyvä mieli.

Vierailija

Hyviä kasvattajia on paljon. Moni kasvattaja pyrkii tekemään jalostusvalintansa ulkosiitosta painottaen. Eli valitaan koiria, jotka ovat eri sukuisia. Sukusiitosta käytetään usein, kun rotuja on kehitetty. Sukusiitos tai linjasiitos ei ole hyväksi pidemmän päälle. Mutta aluksi, kun on risteytetty monia rotuja, halutut ominaisuudet pyritään kasaamaan yhteen pakettiin linjasiitoksella. Linjasiitos ei ole niin suuri ongelma silloin, kun roturisteytyksistä on kulunut vain vähän aikaa. Geneettinen monimuotoisuus ei häviä niin rajusti, jos linjasiitos on lyhytaikainen ts. geneettinen pullonkaula jää lyhyeksi. Kun halutut ominaisuudet on yhdessä paketissa, pitäisi pyrkiä käyttämään eri sukuisia yksilöitä. Näin hyvät kasvattajat tekevätkin.Hyvät kasvattajat ovat järjestäytyneitä eli kuuluvat kennelliittoon, ovat allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen ja hankkineet kennelnimen. He kuuluvat myös rotujärjestöön, jonka pyrkimys on tuottaa terveitä ihmiselämään sopivia koiria. Hyvä kasvattaja on tietoinen rotujärjestön jalostustavoiteohjelmasta ja myös noudattaa sitä. Koirien kasvatus on harrastuspohjaista, mikä tarkoittaa, että taloudessa asuu vain muutama hyvä koira. Vaikka pennun ostohinta on noin 1000 e tuntumassa, pennun hintaan sisältyy sirutus (tunnistusmerkintä), rekisteriote, eläinlääkärin tarkastus, madotukset, jalostusvalinnat, pentujen sosiaalistaminen ihmisiin (mikä luo pohjaa koiran luonteelle sen loppuiäksi) sekä vastuu pennusta eli kasvattaja voi ostaa pennun takaisin, mikäli siinä on jotain vikaa. Pentueen kustannukset kasvattajalle voi helposti olla yli puolet pennun myyntihinnasta. Jos pentuja syntyy 8 kpl, saattaa kasvattajalle jäädä vähän vaivanpalkkaa. Jos pentuja syntyy 4 kpl, kasvattaja ei välttämättä saa edes omiaan takaisin.Media pyrkii löytämään mahdollisimman kamalat esimerkit, usein vielä järjestäytyneen kenneltoiminnan ulkopuolisia ns villejä kenneleitä!! Jos koiraa aikoo hankkia, kannattaa todella tarkkaan katsoa mistä sen ostaa. Sekarotuinen koira ei välttämättä ole yhtään sen terveempi. Etenkin pentutehtaiden koirat ovat sisäsiittoisia, madottamattomia, emojen rokotuksista tai muusta hoidosta ei huolehdita, nartut pennutetaan joka juoksusta jne. Vahinkopennut voivat olla tietysti ihania koiria, mutta sekarotuisuus sinänsä ei siis ole tae terveydestä, pennun sosiaalistamiseen käytetystä ajasta ja emokoirien hyvästä kohtelusta.t. vastuullinen kasvattaja, jolla korkeakoulututkinto genetiikasta

Vierailija

Lainaus:

pitäisikö kuitenkin ottaa sekarotuinen..
Sekarotuiset voivat olla aivan ihania koiria. Mutta kiinnitä huomiota siihen, että saat pennun terveistä vanhemmista. Osa sekarotuisista syntyy niinkin, että niiden vanhemmat eivät täytä kennelliiton rekisteröintikriteereitä. Emä on esimerkiksi niin lonkkavikainen, ettei sen pentuja kelpuuteta. Omistaja saattaa siitä huolimatta teettää koiralla sekarotuiset pennut, koska ajattelee, että jokaisen nartun on yhdet pennut tehtävä. Pentutehtaat ovat toinen vaaranpaikka.Sekarotuiset ovat aina järjestäytyneen toiminnan ulkopuolella. Kukaan ei valvo sekarotuisten kennelien tekemisiä. Ne ovat kennelliiton kurinpitotoimien ulottumattomissa, koska kennelliitto voi puuttua vain jäsentensä toimintaan Vastuu jää yksinomaan pennun ostajalle. Jos koirassa on jotakin vikaa, ostotapahtuma on kuluttajansuojalakien ulottumattomissa. Sama pätee rekisteripaperittomiin rotukoiriin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat