Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suomessa todennäköinen SARS-tapaus!

Vierailija

Ks HS nettisivut.

Kommentit (15)

Vierailija

Turussa todettu todennäköinen sars-tapaus (Päivitetty 13:35) (13:16)Suomessa on todettu ensimmäinen todennäköinen sars-tapaus Turussa. Kyseessä on 28. huhtikuuta Torontosta Suomeen saapunut nuori mies. Hän on hoidettavana Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Keuhkokuumeen takia vappuaattona hoitoon hakeutunut nuori mies oli ollut matkalla Torontossa 24.-28. huhtikuuta.Tänään potilaasta valmistunut sars-testi oli kuitenkin negatiivinen. Negatiivinen tulos ei kuitenkaan sulje pois sarsin mahdollisuutta. Varmempi tieto saadaan noin kolmen viikon kuluttua, kun vasta-ainetesti valmistuu.Nyt potilas voi hyvin ja on paranemaan päin. Suomessa hän on ollut kontaktissa vanhempiensa kanssa, jotka ovat karanteenissa. He eivät ole saaneet sars-oireita.

TYKS kertoo, että tautiepäilyllä ei ole yhteyttä Suomessa parhaillaan pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

Tätä ennen TYKS:ssä on ollut kaksi epäiltyä sars-tapausta ja koko maassa niitä on ollut parisenkymmentä.

Sairaala järjestää tiedotustilaisuuden tapauksesta tänään kello 15.

Vierailija

Ei kukaan varmaan ole luullut, että olisimme jotenkin paremmassa turvassa. Onhan HI-viruskin saavuttanut kaikki maat, vaikka se alkujaan oli homojen ja iv-huumeilejioitten pahe. SARS voi tulla keneen tahansa, jos on huono tuuri. Surullista,mutta totta.

Olisihan se ihanaa,jos rokote tuota kamaluutta vastaan tulisi pian.Kun selaa maailman historian sivuja ,niin paljastuu,että tietyn ajan jakson välein tulee joku " surma" Onko se nyt SARS ,vai joku muu, nin histotria toistaa kyllä itseään.

Vierailija

Total number of probable cases: 7,321Confirmed death toll: 530Australia: 4 cases.Brazil: 2 cases.Bulgaria: 1 case.Canada: 143 cases. 23 dead.China: 4,948 cases. 240 dead.Colombia: 1 case.Finland: 1 case.France: 7 cases.Germany: 9 cases.Hong Kong (Special Administrative Region): 1,678 cases. 215 dead.India: 1 case.Indonesia: 2 cases.Ireland: 1 caseItaly: 9 cases.Kuwait: 1 case.Macau (Special Administrative Region): 1 case.Malaysia: 7 cases. 2 dead.Mongolia: 9 cases.New Zealand: 1 case.Philippines: 10 cases. 2 dead.Poland: 1 case.Romania: 1 case.Singapore: 205 cases. 27 dead.South Africa: 1 case. 1 dead.South Korea: 1 case.Spain: 1 case.Sweden: 3 cases.Switzerland: 1 case.Taiwan: 131 cases reported. 13 dead.Thailand: 7 cases. 2 dead.United Kingdom: 6 cases.United States: 64 cases.Vietnam: 63 cases. 5 dead

Uusimmat

Suosituimmat