vauva-uinti

Vierailija

Mitä mieltä oletta vauvauinnista? Itselläni on 2,5kk ikäinen poika ja olemme käyneet jo pari kertaa uimassa.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

sanottiin että vasta yli 1-vuotiaan voisi viedä.Halu kuitenkin olisi todella kova päästä taas uimaan.

Mutta maanantaina on neuvola ja siellä on tarkoitus asiasta kysellä.

Vierailija

Emme ole pitäneet ollenkaan tarpeellisena.

Vauvoja on pidetty sylissä, laulettu.leikitty ja käyty tavallisessa hallissa ns. vuorosaunassa,jolloin koko sauna ja pieni allas on ollut vain meidän käytössämme.

Tunnustaudumme hiukan asosiaaliksi pariskunnaksi,joten tuollaiset yhteisjutut ei ole meitä varten.

Vesipetoja on tullut kaikista ja myös hyvin liikunnallisia.

Että tällainen aspekti täältä.Asiantuntija-tuttavamme mukaan vauva-uinti ei te lapsesta yhtään varempaa uijaa tai vesiystävää. Uima-taidot on opeteltava samoin kuin toistenkin.

Vierailija

on nimittäin sellaisiakin kylpylän nimellä kulkevia paikkoja, joista aikuisetkin ovat saaneet huonosti hoidetuista porealtaista pöpöjä.

Mutta ainakin meillä 10-kuisen polski ilolla Naantalin kylpylässä viime talvena.

Harkintaa kannattaa käyttää myös vesilämpötilan ja melun/tungoksen suhteen. Kovin hälyisä ja täysi uimahalli voi olla hiukan pelottava paikka.

Meille annettiin ainakin pari vuotta sitten Folkhälsanilta ohje, että vuoden ikäisen voi viedä jo luonnonvesiinkin uimaan, jotka toki ovat todellakin paljon kylmemmät ja usein pöpöisemmätkin kuin hyvin hoidetuissa uimahalleissa. Joten siitä vaan!

Vierailija

Sinänsä harrastus oli ihan kiva. Nautimme yhteisestä pulikointiajasta ja tyttö tykkäsi siitä ensihetkestä lähtien - oli yhtä hymyä ja naurunpysrkähdyksiä koko pieni ihminen. =o) Jälkeenpäin sitten kovin uitettu ja väsynyt - nukkui 3-4 tunnin päiväunet uinnin jälkeen.

Meillä sukeltaminen ei onnistunut. Tyttö ei siitä osuudesta pitänyt lainkaan ja sai hepulikohtauksen, jos aloimme vettä hänen päähänsä kaatamaan sukelluksen merkiksi. Lopetimme siis sukeltamisen alkuunsa ja polskimme vain omin päin. Tietenkin olimme mukana myös alku- ja loppuleikissä.

Homma oli tosiaan kovin kallista, mutta kävimme sen alkeiskurssin ajan poskimassa, koska se oli kivaa. Seuraavaan ryhmään emme sitten enää ilmoittautuneet, koska mitä pidemmälle edettiin, sitä enemmän sukelleltiin ja me kun sanouduimme siitä touhusta irti heti alkuunsa...

Nykyisin pian 3-vuotias tyttäremme on varsinainen vesipeto. Käymme silloin tällöin uimassa kylpylässä tai hallissa ja kesäisin rannalla. Tyttö ui käsipohjaa ja napsauttaa suunsa ja silmänsä vain tiukasti kiinni jos menee liian syvälle. Ei vettä pelkää sitten vähääkään.

Täällä Vaasassa vauva-uinti järjestetään Tropiclandia kylpylässä lauantain ensimmäisinä tunteina. Puhdistimet ovat puhdistaneet vettä koko yön ja vesi on silloin soveliasta vauvoille ja pikkulapsille (bakteerikantoja kyllä seurataan tarkasti). Ryhmät tulevat altaaseen ikäjärjestyksessä pienimmistä aloittaen. Vesi vaihdetaan kokonaisuudessaan käsittääkseni vuosisiivouksen/tarkastuksen yhteydessä kerran tai kaksi vuodessa.

Vierailija

koska vauva ei tuntunut mitenkään innokkaalta. Oli turhan kallis harrastus, kun vauva keskittyi enimmäkseen muihin vauvoihin. Vedestä ei piitannut lainkaan. Alettiin sitten käymään " vastapainoksi" avoimessa päiväkodissa niitä muita vauvoja katsomassa ja tuntui ajavan saman asian. Sitkeästi me siellä uinnissa kuitenkin käytiin, kun opettajat sanoi, että 6 kuukauden iässä yleensä innostuvat. Poika täytti 8 kk ja innostumisen merkit oli edelleen kateissa. Seuraavan lapsen kanssa ei aiota uimaan mennä, ellei osoittaudu todelliseksi vesipedoksi kotikylpyammeessa!

Vierailija

Vähän isomman lapsen kanssa voi mennä uimahalliinkin, varsinkin jos siellä on (kuten esim. täällä pk-seudulla on monessakin hallissa) hiukan lämpimämpiäkin altaita. Sukellutus ei ole mikään pakko laisinkaan, ja senkin oppii muutamalla vauvauintikerralla aika hyvin. Joten itse suosittelisin, että kantsii käydä vauvauinnissa muutama kerta, että oppii uintiotteet ja sitten aloittaa omatoiminen uinti. OK, 2,5-kuisen kanssa nyt ei ihan tavalliseen halliin kannata mennä, jo ihan metelinkin takia. Mutta monessa kaupungissa ne vauvauinnit pidetään ihan tavallisessa uimahallissa, joten se paljon mainostettu hygieenisyys ei ole siellä sen kehnommalla tolalla.

Me kävimme esikoisen kanssa 10kk vauvauinnissa, kun emme oikein hokanneet mennä halliin omin nokkinemme. Emme kamalasti perustaneet kumminkaan ohjaajasta, joka oli kyllä ihan kiva, mutta ensinnäkin lauloi ammuvainaan nuotilla (joten kaikki kivat laulut piti itse kotona opetella laulukirjasta, kun vauvauinnissa ei pirukaan ottanut oikeasta nuotista selvää, hih!) ja toisekseenkin emme oppineet muutamaa ekaa kertaa lukuunottamatta oikein uusia otteita tms. Tyttökään ei nyt mitenkään kamalasti tykännyt - ui kyllä, muttei nyt ihan hihkumalla hingunnut altaaseen.

Bytheway, monet vievät lastaan vauvauintiin kuulemma sen vuoksi, että lapsesta tulisi luontevampi vesipeto jne. Ei ainakaan ole meillä pätenyt. Kun esikoinen oli 1,5-vuotias, lopetimme uimaharrastukset yli puoleksi vuodeksi kuopuksen loppuodotuksen ja vauva-ajan takia. Sinä aikana ne sukellukset yms. unohtuivat tykkänään ja neiti alkoi melkeinpä pelätä vettä. Eli ainakin sitä harrastusta pitäisi pitää jatkuvasti yllä!

Vierailija

Me ei vauvauintia harrastettu,mutta semmonen vesipeto meil vaan on..

Vanhemmatkin voivat tuoda esiin toiveitaan ja pettymyksiään jotta opettajat voivat kehittää ja monipuolistaa tunteja.Jos vanhemmilla on negatiivinen asenne,kyllä sen vauvakin huomaa.Lauluäänihän se ei ole pääasia uinnissa ja lapselle muutenkaa,vauvat pitävät laulamisesta ja se rauhoittaa,on se puhdas ääni tai ei.

Reippaasti vaan mukaan ja oppimaan ja nauttimaan.

Hygieenisyyssyistä on parempi mennä vauvaryhmään,koska vesivaihdetaan ENNEN JA JÄLKEEN UINNIN!!!!NÄIN ON!

Vierailija

En ole ikinä kuullutkaan. Taitaa tulla kalliiksi semmoinen :=)Vierailija:

Lainaus:


Me ei vauvauintia harrastettu,mutta semmonen vesipeto meil vaan on..

Vanhemmatkin voivat tuoda esiin toiveitaan ja pettymyksiään jotta opettajat voivat kehittää ja monipuolistaa tunteja.Jos vanhemmilla on negatiivinen asenne,kyllä sen vauvakin huomaa.Lauluäänihän se ei ole pääasia uinnissa ja lapselle muutenkaa,vauvat pitävät laulamisesta ja se rauhoittaa,on se puhdas ääni tai ei.

Reippaasti vaan mukaan ja oppimaan ja nauttimaan.

Hygieenisyyssyistä on parempi mennä vauvaryhmään,koska vesivaihdetaan ENNEN JA JÄLKEEN UINNIN!!!!NÄIN ON!
Mutta asiallisesti: ensinnäkään ainakaan meillä ei lapsi voinut poimia vanhempien negatiivisia asenteita, koska niitä ei ollut vielä vauvauinnin aikaan, pikemminkin vasta jälkeenpäin asiaa ajateltuamme.

Toisekseenkin ne laulut OVAT kyllä aika olennainen osa sitä vauvauintia. Ainakin Folkhälsanin vauvauinnissa aikanaan oli alussa vapaata uintia hetki, mutta sitten keräännyttiin piiriin ja laulettiin ja leikittiin. Kyllä minua häiritsi, etten yhtään osannut laulaa mukana, kun opettaja lauloi ihan miten sattui. Kyse ei ole siitä, että pitäisi olla oopperalaulaja osatakseen vetää vauvauintia, mutta edes sinne päin nuotilleen, kiitos.

Kolmanneksi vesiä EI vaihdeta joka ryhmän välissä. Esim. Folkhälsanilla (vauvauinnin suurin vetäjä Suomessa, tietääkseni) Ruskeasuolla on vauvauintiryhmiä koko lauantain ja sunnuntain, eikä niitä vesiä siinä välissä vaihdeta. Eikä tarvitsekaan, kyllä ne bakteeripitoisuudet ovat tarkkailussa ihan hienosti siitä huolimatta - myös tavallisissa uimahalleissa, joissa niitä vauvauinteja vedetään.Vierailija

Musta vauvauinti on kans ihan ylihinnoteltu juttu, kuten aikas moni vauvaperheiden juttu. Ainakin ekan lapsen kanssa sitä on niin täpinöissä, että on valmis maksamaan ties mitä kehittäviksi koetuista harrastuksista. Uida voi ihan hyvin uimahallissakin, vaikkei ihan pikkuvauvaa sovikaan kylmään veteen viedä, mut sitten isomman, vuotta lähentelevän kanssa.

Vierailija

no sitä en tarkoittanutkaan että vauvauintien välissä vaan jos ennen on ollut altaassa muuta ohjelmaa esim.vanhuksille sen jälkeen allas tyhjätään ja uus puhdas lämmin vesi!ja ilman kloorijuttuj.Voi " petrefolkki" sentään,näin täällä meillä toimitaan,ollut jo kauan toiminnassa,pieni yksityinen kuntoutuskeskus joka tuottaa palveluja lapsille vanhuksille liikuntarajoitteisille ja allergiasta kärsiville!!!Vierailija

Kysehän oli juuri 2,5kk vauvasta.ja vauvauinti on suunnattu vauvoille!!!Missään vaiheessa ei ollut puhetta vanhemmista lapsista jotka voi viedä sinne Viileään veteen!!!

vauvalle on tärkeää se ensimmäinen kosketus veteen,jos se on viileää niin tuskimpa viihtyy.Varmast jää kauhea kokemus mieleen jos vesi on kylmää!

Vierailija

Olen siellä käynyt ihan puolivuotiaanki kanssa. Aikaisemminkin voi kuulemma mennä, jos vauva on isokokoinen.

Sait parikin vastausta, joissa oli ihan perusteltu, miksei ole tykänneet vauvauinnista. Minä tykkäsin alussa, mutta mustakin siellä loppui pian se uuden oppiminen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat