Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suklainen juustokakku, joka pakastetaan?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen joskus saanut juhlissa ihanaa suklaista kakua, jossa on kekseistä murustettu pohja, ei liivatetta täytteessä ja se piti pakastaa. Sain reseptinkin, jossa oli monen monta eri vaihetta, aineiden sekoittelua eri kulhoissa ja resepti on vissiin joskus ollut Kodin kuvalehdessäkin... Nyt on juhlia tulossa ja resepti hukassa :-( Muistaakseni reseptin nimessä oli naisen nimi...



Onpa sekava sepustus, mutta tuleeko kellekään mieleen kyseistä reseptiä tai mikä parempaa: löytyisikö se joltain?

Kommentit (2)

Vierailija

tällainen herkku :) minun arkistoistani löytyi :)



MOKKATORTTU

esityöt 15 min

valmistus 1 t 15 min



3½ dl suklaakeksejä

1 rkl vettä

2 rkl sulatettua voita

400 gr rahkaa tai raejuustoa

400 gr maustamatonta tuorejuustoa

3 dl sokeria

1 dl kaakaota

½ dl vehnäjauhoja

2 munaa

2 valkuaista

½ dl vahvaa kahvia



koristeluun: tomusokeria (jollei pakasta)



1. säädä uuni 150 asteeseen

2.voitele irtoreuna vuoka (halkaisija 22cm)

3. murenna suklaakeksit, sekoita yhteen veden ja sulatetun rasvan kanssa

4. painele vuokaan ja esipaista uunissa 15 min ja anna jäähtyä ritilällä

5. sekoita rahkaa ja tuorejuustoa yleiskoneessa tai vatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa

6. lisää sokeri, kaakao ja jauhot

7. vatkaa lopuksi joukkoon munat ja valkuaiset yksi kerrallaan

8. sekoita tasaiseksi massaksi

9. lisää kahvi joukkoon ja kaada taikina vuokaan

10. paista 150 asteisessa uunissa noin tunti

11. ota uuni pois päältä, avaa luukku ja anna tortun jäähtyä uunissa

12. kun torttu on jäähtynyt kunnolla, irrota vuoan reunat ja nosta pois



LAITA TORTTU PAKASTIMEEN TUNNIKSI JA TARJOILE HIUKAN JÄISENÄ! :-)



Vierailija

Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustotorttu





Ainekset:



Pohja:



9 Suurta grahamkeksia (Digestive)

35 g Voita



Täyte:



200 g Tummaa suklaata

200 g Hovijuustoa/philadelphiajuustoa

150 g Sokeria (1 2/3 dl)

1 tl Vanilliinisokeria

2 Kananmunaa

2 1/2 dl Kuohukermaa

(100 g Pekaani- tai saksanpähkinöitä)



Koriste:



Suklaata



Valmistus:



1. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai voipaperin välissä kaulimella painellen. Lisää pehmeä voi ja painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. (Vuoan pohjalle voi laittaa pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on helppo irrottaa vuoasta myöhemmin.).



2. Sulata suklaa paloina vesihauteessa, esim. kaksiosaisen kattilan yläosassa. Laita alaosaan vettä kiehumaan.



3. Sekoita juusto ja n. 1 dl sokeria. Mausta vanilliinisokerilla tai aidolla vaniljalla.



4. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin sulatettu suklaa.



5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista valkuaisvaahtoon. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen. Vatkaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Lisää jauhetut pähkinät tai säästä ne kokonaisina koristeeksi tai erikseen tarjottaviksi. Kaada suklaajuustoseos grahamkeksipohjan päälle. Pidä torttua yön yli pakastimessa.



6. Ota kakku pakastimesta n. puoli tuntia ennen tarjoamista. (Halutessasi voit irrottaa

reunat kuumalla veitsellä ja nostaa kakun vuoasta tarjoiluvadille.) Koristele suklaaraasteella ja pähkinöillä. Myös kermavaahtoa voit lisätä koristeeksi tai tarjota erikseen.



Huom! Sokerimäärää voi maun mukaan vähentää vaikka puoleen.



Taivaallista, mutta kaloreita ei kannata laskea!





Uusimmat

Suosituimmat