Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko 39 vuotias jo liian vanha harkitsemaan kolmatta lasta ?

Vierailija

Sivut

Kommentit (49)

Vierailija

Lapsen hankkiminen on aina itsekäs teko, iästä riippumatta.

39-vuotias ei ole liian vanha, ellei itsestä niin tunnu. Nainenhan on silloin parhaimmassa iässä ja elämänkokemustakin on jo karttunut.

Vierailija

mutta kun ajattelee 10-15 vuotta eteenpäin niin mielestäni on liian vanha tilaanteeseen nähden. mutta kaikilla on eri näkemys ja jos siltä tuntuu niin tekemään vaan ettei jälkikäteen kaduta..

Vierailija

siis ainakaan kovin kauaa!Itse tulin raskaaksi 39v, laskettuaika olisi ollut jo 40 täytettyäni. Eli nyt meillä on reilun vuoden ikäinen ihana pikku neiti, eikä paremmin olisi voinut mennä.Tyttö on terve, ellei lasketa korvatulehduksia, ja ns. helppo lapsi. Ikä ei mielestäni ole meitä tehnyt sen huonommiksi vanhemmiksi, kenties päinvastoin.

Vierailija

Miksi mielestäsi 39-vuotias on liian vanha kolmannen äidiksi? Millaiset seikat mielestäsi ovat kyseessä, että 39-vuotias olisi " liian vanha?" Biologiselta kannaltahan sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä, siis nainen voi tulla äidiksi niin kauan, kun on hedelmällinen, joten siltä kannalta asiassa ei ole mitään " epäluonnollista." Mikä siis tekee naisesta " liian vanhan äidiksi?"

Vierailija

Ja on huomattavasti kypsempi ja tasapainoisempi äiti kuin oli mulle ollessaan 19-vuotias. Tosin olihan nuoresta äidista omat etunsakin.Tulipa just mieleen, miten kerran oltiin kavereiden kanssa menossa bailaamaan, niin hitto mutsi siellä jorasi samassa paikassa. Plääh.

Vierailija

Tietty jos edellisestä raskaudesta on todella pitkä aika, nainen on taas ns. ensisynnyttäjä ja raskaaksi tulo ja raskausaika ei ole välttämättä niin yksinkertaista.Tätini sai kummityttöni 42-vuotiaana 19:sta vuoden jälkeen ja raskaus&synnytys sujui hyvin!

Vierailija

Äitini sai esikoisensa 20 vuotiaana ja kuopuksensa 41 vuotiaana. Meidän äiskällä on nyt vaan se vika, että kun kaikki muut lapset ovat jo maailmalla, hän tarrautuu ehkä liiaksi kuopukseen :(Pitäisi aina muistaa se, että lapset ovat vain lainaa....

Vierailija

Minä täytin jokin aika sitten 39 v. ja odottelen juuri kolmattani. Ihan harkittu juttu ja raskaus on mennyt hyvin, hyvältä ja sopivalta tuntuu. Eli jos elämä on sillä mallilla, että vauva tuntuu sopivalta niin siitä vaan!Ylipäänsä aika ärsyttävää tämä " mikä on sopiva ikä" -keskustelu.... jollekin sopii aikaisemmin, jollekin toiselle myöhemmin, joku tulee raskaaksi vahingossa, jotkut yrittävät pitkään ja hartaasti. Toisille se oikea puolisko osuu kohdalle vasta kypsällä iällä. Sinulle 25 v. sanoisin, ettei tuokaan ole kaikille sopiva ikä: serkkuni ja hänen vaimokkeensa hankkivat lapsen tuon ikäisinä ja tyttö on varmaan vanhemmilleen kyllä rakas, mutta suurimman osan nyt 4v:n hoitovastuusta joutuvat ottamaan isovanhemmat kun äiti ja isä ovat kiireisinä luomassa uraansa. Näin iäkkäämmän äidin silmissä minusta he menettävät hirveän paljon, mutta ehkä hankkivat lisää lapsia myöhemmin " paremmalla ajalla" .

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat