Jos perheessä on kaksi autistiasta lasta,onko silloin vanhempien geeneissä jotain häikkää?

Vierailija

Tuttavallani on autistinen lapsi.Nyt pienempää sisarusta epäillään myös autistiseksi.Voiko olla vain sattumaa,tietääkö joku enemmän asiasta?

Kommentit (12)

Vierailija

Mutta mene ja tiedä sitten, johtuuko se tuosta mainitsemastani diagnosoinnin heikkoudesta (aiemmin autistisia pidettiin vain epämääräisesti hulluina tai vammaisina ilman kummempia diagnooseja) vai siitä, että alttius saattaa jättää väliin terveitä sukupolvia ja perheitä. Vai sitten tosiaan siitä, että perinnöllinen alttius ei ole olennainen tekijä.-as-pojan surullinen äiti-

Vierailija

Alku vuodesta (muistaakseni) tehdyn väitöskirjatutkimuksen (Oulun yliopisto) mukaan autismikirjon esiintyvyys on yleisempää kuin on luultu. On myös olemassa ns. " autismi sukuja" , joissa autismin esiintyvyys on niin yleistä, että takana on oltava geenivirhe. Autismia ei aiheuta yksi ainut tekijä, vaan syitä on useampia. Jos perheessä/suvussa on useampi autisminen lapsi, on syytä epäillä perinnöllisyyden mahdollisuutta.

Vierailija

autismi johtuu aivoissa olevasta kehittymättömyydestä, vamma tulee raskaus iakana, mutta ei ole välttämättä mitään syytä vanhemmissa!!t.ammattilainen :)

Vierailija

Samoissa perheissä voi ilmetä paitsi autismia, myös Aspergerin oireyhtymää. Lisäksi epäillään, että myös skitsofreniaa aiheuttava geeni voi olla yhteydessä näiden kanssa.

Vierailija

tai oikeastaan autismista ei voida koskaan saada selville kaikkea, koska ko ihmiset elävät niin omissa maailmoissaan. oikeastaan autismi onkin oireyhtymä, jonka vaikutukset näkyvät käyttäytymisessä. kaikilla autistisilla ihmisillä ei ole liitännäisvammoja.... ovatko ystäväsi lapset molemmat poikia??

Vierailija

jokaisella lapsella. Esim. meillä miehen veljellä on tod.näk. asperger (sitä ei ole tosin diagnosoitu, koska hän on jo 35 -vuotias ja as-diagnooseja on annettu vasta 1980-luvulta alkaen) ja nyt meillä nuorimmaisella on asperger.Toisaalta epäillään - mutta selkeää tutkimustietoa ei ole - että jokin raskausaikainen kemiallinen tekijä saattaa yhdessä tuon perinnöllisen alttiuden kanssa aiheuttaa autismia.Mutta teorioita on valtavasti, eikä kukaan tiedä, MIKÄ sitä aiheuttaa.Autismi on kuitenkin synnynnäinen neurologinen sairaus, joka ei varsinaisesti puhkea tai parane, eli teorialle rokotteiden vaikutuksesta ei ole tutkimustukea.-as-pojan surullinen äiti-

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat