Vierailija

Minulla on 4 melkein 5 vuotias tyttö hoidossa joka painaa lähes 35-40kg ,sukurasite kyllä taustalla,mutta ongelmana on kun tyttö ei jaksa kävellä,ei jaksa kiivetä puistossa,vinkuu rattaita ......minun mielestäni ei melkein 5 vuotias tarvitse rattaita äiti kärrää tytön joka aamu hoitoon vaunuilla. Ja sitten tyttö syö kuin hevonen kaksin kertaisia annoksia muihin verrattuna.....olen puhunut äidin kanssa,naurahtaa sanoo anna tytön syödä ja kysyy tuoko jonkun välipalan mukana ylimääräisen? Mitä avuksi vai annanko asian olla ja tytön vinkua kun kävelemme puistoon 300m?

Sivut

Kommentit (80)

Vanhempien pitäisi huomata ja varmaan huomaavatkin kun asiasta todennäköisesti neuvolassa huomautetaan.

Tästä asiasta huomauttelu ei todellakaan kuulu sinulle, joten hoida vain oma työsi niin hyvin kuin pystyt. Kerro tilanteesta vanhemmille, siis tuosta vinkumisesta ja kävelyhaluttomuudesta. Tee sitten niinkuin he sen haluavat, sillä se on sinun työsi ja neuvola hoitakoon omansa!

Muistaakseni olet aika tukeva hoitaja, etkä jaksa antaa lapsille tarpeeksi virikkeitä? Ei ole sinun tehtäväsi arvostella lapsen painoa vaan rohkaista tyttöä liikkumaan ja leikkimään. Lihavatkin lapset jaksavat kun vain hoitaja on mukava ja kannustava. Meinaako väsymys painaa? äläkä koskaan ota puheeksi muiden lasten kuullen, että tyttö syö muita enemmän...Taidat olla varsinainen perhepäivähoitaja pentu puolen vuoden koulutuksella? :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielestäni on hyvä että olet huolissasi asiasta. Ymmärtääkseni sinulla perhepäivähoitaja pitäisi olla mahdollisuus neuvotella tästä esimerkiksi tytön neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Tuollainen lihavuus ei ole normaalia (toki riippuu pituudesta ja rakenteesta, mutta oma samanikäinen ehkä hieman ruipelo lapseni painaa 16 kiloa, ja jo 5 kiloa läskiä tekisi hänet pullukaksi) . Koska sinä vastaat osaltasi lapsen ruokailusta arkipäivisin, toki sinä olet tärkeä vaikutuskanava lapsen ruokailutottumusten muuttajana.Entä jos aloitat sillä että täytät lapsen lautasen enemmän kasviksilla. Anna hänelle ns. normaaliannos ruokaa ja kaikki se ylimääräinen kasviksina. Älä toki lapselle sano, että olet lihava, mutta hiljaisesti ohjaa hänestä porkkananpurija. Välipalat sitten hedelmiä yms. Jos tuo lihava lapsi on poissa, pidätte muiden lasten kanssa herkkupäivän. Vanhemmilla ei pitäisi olla mitään valittamista tällaiseen ruokailun säännöstelemiseen. Äidin tahdon mukaan anna lapsen syödä niin paljon kuin hän haluaa, mutta sinä ohjaat mitä.Ainakin itse olen ymmärtänyt, että teemme yhteistyötä neuvolan ja päivähoidon kanssa lapseni kasvattamisessa ja sitten myöhemmin koulun. Enhän minä voi olla kaikessa asiassa oikeassa. Kaikkia neuvolan neuvoja en minäkään kuuntele, mutta lihavuudesta ei lapsikaan nauti. Sille lapsi ei yksin kuitenkaan voi mitään, eikä ymmärrä että liian runsas syöminen johtaa lihavuuteen. Ja myöhemmin häntä takuuvarmasti tullaan siitä kiusaamaan ja muutenkin hän kärsii, kun ei jaksa sitä mitä muut lapset.Rattaat vanhemmiltakin pois, ja lapsi kuntokouluun. Kun paino tasaantuu lapsi jaksaa paremmin ja alkaa itsekin nauttia kävelemisestä.Vierailija:

Lainaus:


minusta ei ole oikein jos lapsi on niin nuorena jo ylipainoinen. Vanhenpien pitäisi kyllä ruveta muuttamaan elin tapoja mutta jokainenhan meistä kasvattaa lapsensa oman mielen mukaan eikä niihin parane mennä sekaantumaan.
...ei ole paljastettu kenenkään henkilöllisyyttä, ei edes vihjattu ilmansuuntaa, että missäpäin tämmöinen perhe majailee. Ehkä ap ei halua vielä asettaa perhettä ohjaajan syyniin vaan kuulostelee tilannetta ensin ja kyselee kansan syvien rivien mielipiteitä.Ennemminkin tuommoinen uhkailu on kyseenalaista ja siihen voisi ap jo reagoida ja ottaa yhteyttä ylläpitoon ip:n selvittämiseksi...

Oisko ap:n viesti provo???Omat 4½ v ikäiset lapseni painavat vajaa 18 kiloa. Miten joku tän ikäinen voisi painaa yli puolet enemmän? Senhän lapsen pitäisi jo olla sairaalahoidossa!!!

ponnistavaa hengitystä, hengityksen vinkunaa, jota alkuun ei välttämättä kuule ilman stetoskooppia.Perhepäivähoitajalla on kasvatusvelvollisuus, totuus on tämä.

Hyvä, että on huolissaan ja puuttuu asiaan. Tuon lihavan lapsen äiti tässä eniten apua tarvitsisi.t:Sairaalassa astmalapsiakin hoitava hoitaja

Meillä on lapsi, joka lääkityksen takia tuntuu vain laihtuvan ja laihtuvan ja painoa joudutaan pitämään yllä erityisruokavaliolla. Saattaisin kokea loukkaavana kyselyt siitä saako lapsi tarpeeksi ruokaa kotona.Vierailija:

Lainaus:


Meidän yhdellä tytöllä on päinvastainen ongelma, ja olemme kyllä kymmeniä kertoja pysähtyneet asian eteen hoitajan aloitteesta. Kyselee lapsen syönneistä ja rytmeistä hoidon ulkopuolella, enkä todellakaan pidä tätä tungettelevuutena, vaan huolehtimisena! Yhdessä haluamme lapselle parasta.
Että mä alkaisin syötellä lasta kalliimmilla ruuilla vielä vai?Lainaus:


Entä jos aloitat sillä että täytät lapsen lautasen enemmän kasviksilla. Anna hänelle ns. normaaliannos ruokaa ja kaikki se ylimääräinen kasviksina. Älä toki lapselle sano, että olet lihava, mutta hiljaisesti ohjaa hänestä porkkananpurija. Välipalat sitten hedelmiä yms. Jos tuo lihava lapsi on poissa, pidätte muiden lasten kanssa herkkupäivän.
Väliäkö sillä, että lapsi perheineen voidaan tästä tunnistaa ja heille aiheutuu paljon mielipahaa. Tärkeämpää on, että haaskalinnut täällä saavat kokea ylemmyydentunnetta arvostelemalla toisten tapoja, joista eivät loppujen lopuksi tiedä kuin tämän perhepäivähoitajan irvikuvan version. Surullista.31

Ei kaikki hoitajat samanlaisia!!! Itse pph tänään vapaalla... Ei tää ammatti aina niin helppoo oo.... töitä aamut, illat, yöt ja viikonloppuja. Kyllä varmaan monella kodin ulkopuolella töitä tekevästä on helpompaa...:)) En valita tykkään työstäni vaikka aina sitä teenkin( vapaata harvoin)Ja tähän pyöreään lapseen... saattaa olla isot nielu-ja kitarisat siksi ei jaksa kävellä.. Omalla oli ja ku leikattiin jaksaa kävellä ja leikkiä toisten kanssa... kävelytä lasta mutta vain lyhyitä matkoja ja hitaasti kävellen....:))

kärrääkö joku oikeasti tuon ikäistä rattailla.Älä välitä että vinkuu vaan kävelytä sitä palleroa.

Pienennä ruoka-annosta samanlaiseksi kuin muilla lapsilla.

Ei ylimääräisiä välipaloja.Meillä 8 v painaa 32 kg ja on pitkä tyttö n. 140 cm normaalin näköinen

Vierailija:

Lainaus:
AP:n tässä pitäis tehdä ilmoitus lastensuojeluun..... minä ainakin ottaisn AP:n sijhassa yhteyttä neuvolaan ja ties minne ja valittelisin kuinka huonosti lapsi on hoidettu kun on tollaseen tilaan päästetty !

Minun serkku on ollut lapsesta saakka ylipainoinen, jopa sairaalloisesti ja se johtui vain ja ainoastaan elintavoista.

Hänen vanhempansa syöttivät hänelle herkkuja ja kärräsivät rattaissa yli viisi vuotiaaksi.

Tiedän, että joillakin ylipaino johtuu sairaidesta, mutta se on kyllä harvinaista. Yleensä pienten lasten lihavuuden syy löytyy vanhemmista!

muttei suurin osa palstailijoista.Sinunkos lapsestasi nyt puhutaan kun älähdit, lakkaa kärräämästä ja laita lapsi kävelemään.Ei tule tuolla lapsella olemaan helppoa ei olipa missä hoidossa hyvänsä ja sitten koulussa voi voi sääli lasta

Mä olen tyrmistynyt. Olen itse koulutettu pph. Etkö muka voisi perhepäivähoidon ohjaajan kanssa keskustella asiasta? Ja kyllä laittaisin kävelemään puistoon, ohjaisin leikkimään ja mahdollisimman kevyttä ruokaa, eikä mitään extraherkkuvälipaloja.

Mielestäni sinun tulisi ottaa yhteyttä tytön neuvolaan, ja kertoa kuka sinulal on hoidossa, ja että haluaisit saada esim jonkun ruokavalio-ohjeen hänelle. Silloin et tee mitään väärää, eli et rupea kyselemään perheen tietoja, vaan haluat vain saada joitain ohjeita!

Mielestäni terkkarin pitäisi sitten seuraavalla kerralla kun näkee perhettä, antaa aika ravitsemusterapeutille, ja lisäksi peruslabrat tulisi tarkistaa

t terkkari

Eikä tässä todellakaan ole rikottu mitään salassapito-velvollisuutta. Ja tuo lapsi on kyllä tosiaan lihava, kyllä siitä pitää ilmotus jonnekkin suuntaan tehdä, terveyden takia. Käsittämätöntä, miten vanhemmat antaa liohota tuohon kuntoon lapsensa, ei voi olla lapsi silloin tärkeä...Mutta lihavia lapsia on niin älyttömästi, jos sattuu tulemaan viiden pojan joukkio vastaan, niin siinä on jo 3 poikaa ylipainosta...älytöntä!!!!Ja uimarannalla olen nähnyt kun ala-asteikäisillä roikkuu maha uikkareiden päällä, kamalan näköstä....

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat