Lapsettomat lestadiolaiset???

Vierailija

Täällä on lestadiolaisista jatkuvasti keskustellaan, alkoi aihe kiinnostamaan minuakin.Miten tuntuu, että kaikille niitä lapsia syntyy vuoden välein? Lapsettomuus on kuitenkin kasvava ongelma. Meilläkin vain kolme lasta (neljä raskautta), vaikka ilman ehkäisyä oltu kymmenen vuotta. Nekin lapset osittain hoidoilla aikaan saatu.Vai avioutuvatko lestadiolaiset nuorina, jolloin myös vähemmän ongelmia. Kamalaa olisi olla lapseton tuollaisessa kulttuurissa.

Kommentit (13)

Vierailija

minusta tuntuu jo meidän asioiden jauhamisessa siltä, että olemme jotakin todella kummajaisia. vaikka olemme kuitenkin samoja ihmisiä kuin kaikki muutki, emme yhtään huonompia emmekä parempia kuin kukaan teistä uskomme vain omalla tavallamme.

Vierailija

ehdäänkö syntiä ja ehkäistään, kun ei ole vieläkään lapsia. Ja auta armias, jos molemmat olisi vielä menestyneet urallaan...siinä olisi seurakunnan piinapenkissä koko ajan. Uskoisivatko, että ongelma on todellinen ei haluttu? TUSKIN.

Vierailija

mutta olen asunut monta vuotta pohjoisessa alueella jossa suunnilleen jokatoinen vastaantulija oli.

menevät nuorena naimisiin, monesti heti 18v täytettyään(jos vain ovat parin löytäneet)...ja kun hormoniehkäisyä ei ole koskaan käytetty niin lapsiakin tulee helpommin. ainakin musta tuntuu että noi e-pillerit vaikuttaa jollain tavalla hidastavasti (?). aikoinaan kun ei käytetty mitään pillereitä niin oli joka torpassa tupa täynnä tenavia (isäni perheessä oli 10 lasta ja 2keskenmenoa ennen kuin mummo oli 40v, eikä siis olleet lestoja)

lapsettomana on vaikea olla lesta. on kyselijöitä ja ehkäisynkäytön epäilijöitä ja syyttelijöitä :-( ...tiedän tämän todeksi, koska tutustuin pariskuntaan joka ei voinut saada lapsia.

Vierailija

eikä KUKAAN OLE KOSKAAN EIKÄ IKINÄ KYSELLYT KÄYTÄMMEKÖ EHKÄISYÄ. jos jotkut ovat niin töykeitäja katsovat asiaskseen näistä asioista joiltakin udella niin sanon minä että se ei ole edes soveliasta. jos minulta tulisi joku kysymään käytämmekö ehkäisyä sanoisin kyllä että piä omista asioistas huoli. ketään ei tarvitse tulla epäilemään. ei meillä ole ketään JOHTAJIA, kun sellainen käsitys tuntuu kaikilla olevan. kukaan ei meitä määrää!!!!

Vierailija

haluasin todell tietää ketänämä kyselijät sitten oikein ovat? yhden perheen tiedän jolta joku oli kysellyt varovasti asiaa ja olivat sanoneet että asia ei kuulu kyllä heille. hekään kun ei voi koskaan lapsia saada. ja meillä ei kyllä käytetä mitään e-pillereitä. jospa niitäsitten meissäkin niitä kyselijöitä on, mutta minä en kyllä vl :nä sitä hyväksy että toisten asioihin pitää mennä puuttumaan. minua ainakin suututtaisi. eli meissäkin on eri tapauksia kuten teissäkin. emme me kaikki ole yhtä hienotunteisia, näköjään meissäkin on sitten röyhkeitä ihmisiä.

Vierailija

tätejä ja setiä sisarustensa lapsille!!!!

P.s En kyllä menisi ihan heti kysymään keneltäkään heidän lapsettomuudestaan/ ehkäisystään. Kunnioittakaa toisten yksityisyyttä!

Vierailija

viitaten tuohon, kun joku sanoi, että lapsettomat tädit ja sedät ovat hyviä " hoitajia" lapsellisille siaruksilleen.Kyllä elämässä on muutakin kuin lapset, se pitää aina muistaa.

Vierailija

mutta meillä, esikoislestadilaisilla on myös se periaate että tahdomme ottaa vastaan ne lapset jotka Jumala haluaa antaa, tosin sillä ' varauksella' että äidin henkeä ja terveyttä ei saateta vaaraan vaan myös jo syntyneet lapset tarvitsevat äidin.Tässä kulttuurissa eläneenä voin omasta kokemuksesta sanoa että lapsettomuus on ehkä vieläkin kipeämpi asia kuin valtaväestön keskuudessa eläessä, ei siksi että ainakaan meillä heti epäiltäisiin että " tuo tekee varmasti syntiä ja ehkäisee" vaan siksi että koko ajan joutuu vierestä katsomaan ystävien lapsionnea ja itse joutuu vaan suremaan omaa lapsettomuuttaan. Onneksi meillä lapsettomuus ei kestänyt kovin monta vuotta, ja nyt on saatu nauttia lapsiperheen elämää jo monta vuotta, kuudes lapsi on tulossa, tuntuu ettei taas millään jaksaisi odottaa niin kauan että saa vauvan syliinsä.

Vierailija
Miten niin tuntevat olevansa syntisiä lapsettomat uskovaiset? Ja kuin niin toiset pitävät kanssa syntisinä??? Toivois sullakin olevan edes vähän faktaa asioista ennenkuin tänne kirjoittelet. Ei ole tullut mieleenikään vielä että joku lapseton vl olisi sen takia syntinen että on lapseton! Emmekä me pitäneet itseämme syntisempänä sen vuoksi ettemme saaneet heti lasta, vaan joduimme odottelemaan. Myöhemmin nuita ihania taaperoita on siunaantunut muutama! =D

Ja toivottavasti saamme vielä lisää! =D

Vierailija

Tuo nainen on särmikäs ja erittäin ihana ystävä. Olemme keskustelleet näistä lapsiin liittyvistä asioista monesti ja ainakin hänen kertomuksessaan lapsilla on uskonyhteisössä myös itseisarvo.Lapset ovat Jumalan lahja. Mutta millainen perhe mahtaa olla se, jolle tätä lahjaa ei suoda?Toki aika on ollut eri hänen ollessaan nuori, mutta uskonyhteisöissä asioiden muutosvalmius voi olla myös hidas.Ystäväni sai esikoisensa 8 vuoden yrittämisen jälkeen. Tuon jälkeen lapsirikkautta tuli, muttei suurperheen verran. Enää hän ei pidä sitä ongelmallisena, sillä nauttii jo vanhemman rouvan arvoavaltaa.Jumala antaa heille, keitä hän rakastaa. Siinä kai se on ydinajatus. Vaikea olla sitten hän, jolle ei ole annettu ja olla sitä selittämättä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat