Järkyttävä vaippamerkkikirja Liberolta!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Haluaisin jakaa kanssanne järkytyksen Liberon vaippamerkeillä saatavasta Bartoldy-kirjasta. Samalla toivoisin mahdollisimman monen teistä ottavan yhteyttä Liberon asiakaspalveluun kirjan saamiseksi pois markkinoilta.Bartoldy-kirja kertoo hulvattomasta perheestä ja heidän kesäpäiväreissustaan paatilla saareen. Kirjan jokaisella aukeamalla on jotakin pöyristyttävää ja lapsille sopimatonta materiaalia.Ensimmäisellä aukeamalla on pikkupoika vaippa kädessä, pissimässä lattialle - liberolta mukavaa piilomainontaa, isä on heittänyt kalastuskoukulla äitiä päähän ja pikkutyttö tunkee kovakouraisesti kissaa lintuhäkkiin, lapsen käsissä näkyy kissan kynsimäjälkiä verisinä viiruina.Toisella aukeamalla perhe kävelee kohti rantaa. Tiellä on kuollut siili, verta on valunut siilistä tielle. Tyttö on huomannut, että kuollutta siiliä itkee tien laidassa toinen siili. Arvoitukseksi jää, onko perhe tappanut siilin yli kävellessään vai onko siili kuollut johonkin muuhun. Kaksi kissaa on lasten vaunuissa vauvan vieressä, ahdettuna lintuhäkkiin.Kolmas aukeama käsittelee venematkaa. Vene on lastattu hengenvaarallisen täyteen, koira ei ole mahtunut edes kyytiin. Isä polttaa sikaria pienten lasten läheisyydessä, haikaloja siintää ulapalla, yhdelläkään lapsella ei ole pelastusliivejä päällä.Neljäs aukeama: Koira syö myrkyllisiä kärpässieniä, lapset ovat yksin vedessä, kenelläkään ei ole edelleenkään pelastusliivejä. Isä kalastaa. Äiti sytyttää nuotiota, lapsille myrkylliset tulitikut ovat hujan hajan pitkin nurmea. Viinipullo on laituriin sidottuna kylmenemässä, isä tupruttelee koko loppukirjan sikareita.Sitten uidaan, isä ja äiti ovat alasti naukkailemassa viiniä vedessä, lapset vauvaa myöten ovat uimassa kauempana, pienintä vedetään vaarallisesti pelastusrenkaassa isompien toimesta. Vanhemmilla ei ole aikomustakaan valvoa lasten tekemistä.Sitten syödään kalastettu kala. Koira oksentaa taustalla myrkkysieniä ja voi ilmeisen pahoin. Isä on jo sammuneena, äiti ilmeisen kännisenä kokkaa ruokaa lapsille. Vauva on mitä ilmeisimmin nukahtanut, joten jää ilman ruokaa, sillä seuraavalla aukeamalla sekä isä että äiti nukkuvat ilmeisen humaltuneina ja lapset on jätetty yksin palavan nuotion ääreen. Kissa on pöllön kanssa puussa ja on pyydystänyt rottia jotka verissä päin roikkuvat kuolleina puun oksalla.Arvoitukseksi jää, kuinka känniset vanhemmat saavat katraansa pois saaresta. Vesillähän ei suomen lain mukaan saa liikkua humaltuneena. Telttaa tai muuta suojaa, yöpymisvälineistä puhumattakaan ei perheellä ole mukanaan.Selattuani kyseisen Bartoldy-kirjan päätin, ettei puolitoistavuotias tyttöni tule koskaan näkemäänkään tällaista kirjaa, jossa esitellään lasten heitteille jättöä täysin sosiaalitapaus-perheessä. Olen hyvin pettynyt Liberoon, että monikansallinen tuotemerkki jakaa tällaisia elämänarvoja pienille lapsillemme.Ottakaa siis yhteyttä Liberoon joko sähköpostitse tai soittamalla jotta kirja saadaan virallisen anteeksipyynnön saattelemana pois markkinoilta.Kiitos kaikille!

Sivut

Kommentit (72)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Älytöntä, että joku voi puolustaa tuollaista kirjaa!!

Pois jaosta vaan tuollainen roska!!!
vaikka kirjaa ei puolustaisikaan, ei silti tarvitse ruveta siitä sen ihmeemmin vouhkaamaan...Vierailija

miten ihmiset voi olla näin vastuuttomia?!alata nyt räyhäämään ap:lle!ap puhuu asiaa.en mä ainakaan näyttäis kirjaa lapselleni.en mä ainakaan anna lapselleni sellasta mallia että kun lomalle lähetään niin sikareita vedetään ja viiniä juodaan.ja se siili!ei pieni lapsi tajua miksi niin on käynyt.ei auta sanoa että siilit joskus jää esim auton alle.lapsi muistaa vaan että siilille tuli pipi ja verta.selittele sitten siinä.vanhempi lapsi sitten erikseen,mutta eikö vaippamerkeillä tulleet kirjat ole tarkoitettu vaippaikäisille!!??!!

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


vaikka meidän lapsuudessamme olisi ollut mitä kirjoja, miksi emme voi olla viisastuneita, pyrkiä välttämään että meidän lapsemme näkevät moisia. Olen ap:n kanssa samaa mieltä, järkyttävä kirja.


Toki voimme olla viisastuneita ja pyrkiä välttämään sitä että OMAT lapsemme näkevät moisia. Ei siihen tarvita mitään lynkkauskampanjaa.

Riittää kun jättää kirjan hankkimatta/näyttämättä omalla taaperolleen.

Mutta se kun ei jollekin (tylsistyneelle kotirouvalle?) riitä, vaan pitää aloittaa oikein kansanliike asian tiimoilta...

Vierailija

Voin vihjaista, että monet ihmiset, jotka osaavat kirjoittaa kirjakieltä, eivät ole vitosen oppilaita koulussa. Ehkäpä heillä on jatkokoulutustakin jonkin verran enemmän kuin niillä, jotka eivät vitostensa takia ole päässeet pitkälle kouluttautumaan. Vain poikkeuksia lukuunottamatta vitosen oppilas ei pysty tuottamaan kielellisesti saati sitten sisällöllisesti asiapitoista tekstiä.

Vierailija

Olet oikealla asialla, ja toivottavasti juttu etenee toivotulla tavalla. Minäkin ihmettelen kirjan puolustajia ja sinua kohti tulevia hyökkäyksiä. Mielestäni vaippaikäisen lapsen kirjoissa ei kuulu olla alkoholia, tupakkaa, kuolleita eläimiä, jne.

Muistaako kukaan sen Dragonball tai dragon z- sarjakuvan ? En muista nimeä oikein, mutta kohua tämä kyseinen anime aiheutti, sillä siinä esim. tyttölapsi esitteli sukuelimiään aikuisille miehille jne. Tämä kirja vedettiin pois markkinoilta Suomessa ja sarjan tekijä tekee nyt Suomeen siistimpää versiota kyseisestä sarjakuvasta. Eli kyllä kirjoja saa täällä aika helposti pois markkinoilta, jos ne eivät ole sopivia lapsille.

Varmasti vanhemmat, jotka puolustavat kirjaa, antaisivat lapsensa lukea myös tätä sarjakuvaa, koska täytyyhän lapsen tietää julmasta maailmasta, ja oppia " kulttuuriin" kuuluvia tapoja.

Hävetkää !

Vierailija

Mikäli hyväksymme tällaisen vaippa-ikäisille osoitetun kirjan, pian varmasti hyväksymme em. kaltaiset opuksetkin. Tässä maailmassa katsotaan liian paljon sormien välistä. Kampanjointi hyväksikäytettyjen lasten puolesta on hyvä, mutta tästä " kampanjasta" minä aloitan.

Vierailija

On tää yhteiskunta rappiotilassa kun sallitaan tuollanen kirja! Pian varmaan sallitaan lasten hyväksikäyttö, pahoinpitely sun muukin, äkkiä se yleinen mielipide saadaan lerpsahtamaan just noin! Pelottavaa!!!

Vierailija

AP halusi kertoa asiallisesti, että kyseinen kirja ei ole hyväksi lapselle. kirjoitti hyvin ja perusteli, niin eikö sieltä ala kaiken maailman itserakkaat paskiaiset kirjoittelemaan jeesustelusta ja putki aivoista!!!Antakaa te omien lastenne lukea jallusta alkaen kaikki mahdollinen, mutta antakaa myös toisin tahtovien ihmisen varoittaa muita ja kertoa asiasta joka on monille tärkeä!!!!!

Vierailija

Minä ainakin jo mainoksesta näin etteä tuollaista kirjaa en lapsilleni lukisi...Vaippoja ostetaan joka tapauksessa saako merkeillä jotain tai ei...

Me saatiin se Baby Björn puuhaessu ja se on aivan loistava! Loput merkit heitän roskiin tai annan kaverille :)

Vierailija

mutta muuten se olisi erittäin todenmukainen kirja myös suomalaisista. Siinä voisi opettaa lapselle että näin ei pidä tehdä, siis käyttää kirjaa isommalle lapselle opettavana ja kysellä mikäs tässä kuvassa on väärin jne.Yksi suuri asia mikä jäi kirjasta häiritsemään on se, että jättipatonki puuttuu joistain kuvista ja yhtäkkiä sitä siellä saarella syödään. MAHDOTONTA!!

Vierailija

Sääli että tässä yhteiskunnassa,missä on niin paljon pahaa,halutaan tuoda jo tuollaisia realiteetteja taaperoiden ulottuville.Kyllä muutoinkin Liberon kamppanja on mennyt ihan metsään.Entisten laatutuotteiden tilalle on tullut Halpis krääsää.Meille tarjottiin rantaleluja jossa oli sanko puhallettava! Kyllä tähän maailmaan syydetään kaikenlaista roskaa ,vielä vaippojen lisäksi.

Vierailija

Tietysti jokainen päättää mitä kirjoja lapsilleen lukee, mutta mielestäni tuollaisen kirjan ei tulisi olla yleisessä jaossa pienille lapsille.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat