Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaksosten turvaistuimet selkä menosuuntaan vai ei ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,tällainen " ongelma" mietityttää. Miten te muut olette saaneet mahtumaan turvaistuimet (9 kg-->)auton takapenkille vierekkäin? Nyt meillä on turvakaukalo ja turvaistuin molemmat selkä menosuuntaan, mutta kun kohta on ostettava myös toiselle kaksosista se turvaistuin, niin etupenkillä istutaan sitten polvet suussa (myös kuski), vaikka auto on tilava farmari. Tiedän että istuimen voi asentaa myös kasvot menosuuntaan, mutta sitä ei suositella vielä näin pienille lapsille (alle vuoden, n.10 kg), mutta muuta mahdollisuutta ei kai ole, jos meinaa mahtua. Ja etupenkille ei istuinta voi laittaa airbagin takia. Miten muilla tämä kaksosten kuljetus on onnistunut ?

Kommentit (10)

Vierailija

Kun tieto tuplista tuli, vaihdoimme sedanin opel astra farkuksi. Rattaat mahtuivat hyvin eikä kaukaloiden kanssa ollut ongelmia. Tuli ajankohtaiseksi vaihtaa turvaistuimiin ja siinä alkoivat ongelmat. Lopuksi ostimme britaxin freewayt, jotka ovat vain selkä menosuuntaan asennettavia. Oli selkä menosuuntaan asennettavista ainoa istuin, joka mahtui takapenkille. Lasten asento tuntui kuitenkin liian pystyltä, kun päät nuokahtivat heti nukahdettua. Tuuminnan jälkeen taas autokauppaan ja vaihto vectran vastaavaan. Siinä oli takapenkillä ratkaisevat 10 senttiä enemmän tilaa pituussuunnassa ja nyt lapsille saadaan hyvä asento. Isällä ja äidillä on iso pituusero, joten kuskin puoleinen istuin joudutaan irrottamaan kahdesta lukosta ja kiristämään uudestaan, kun vaihdetaan kuskia. Isän ajaessa lapsen asento on pystympi, mutta siedettävä. Yleensä autoa pidetäänkin äidille säädettynä. Turvaistuimiin siirryttiin, kun lapset olivat noin puolivuotiaita. Etukäteen tuntui työläältä ajatella istuinten jatkuvaa uudelleen säätämistä, mutta aika kuluu todella nopeasti. Tammikuusta enää vuosi, niin ollaan siinä kolmen vuoden iässä. Lapset ovat muuten aina viihtyneet takana keskenään, kun eivät ole tottuneet siihen, että joku aikuinen olisi aina vieressä. Pitkätkin matkat ovat olleet mukavia ajaa. Muksut katselevat taaksepäin maisemia ja höpöttävät omiaan. Meille oli tärkeää se, että kuljetaan suositusten mukaisesti mahdollisimman pienellä riskillä.

Vierailija

Ollaan oltu todella tyytyväisiä! Mahtuvat hyvin takapenkille, jossa lisäksi isoveljen turvavyöistuin. Ulkomitoiltaan kapeat, mutta istumatilaa riittää. Myös istuimenkallistus on todella helppoa. Kiinnitys todella napakka, eli kaikin puolin saa tämä istuin meiltäkin pelkkää plussaa! =)

Vierailija

Meilläkin pähkäillään turvaistuinten mahduttamisen kanssa (ja tilava farmari, Ford Mondeo). Olisin kysynyt noista HTS:n mainituista istuimista, että onko ne todella sellasia, jotka voipi heti alusta asti asentaa kasvot menosuuntaan? Se olisi mahtumisen kannalta kätevää, koska takapenkille tarvii mahtua vielä esikoisen istuinkoroke.Mutta pelottaa laittaa alle vuoden ikäisiä kasvot menosuuntaan, koska kolarissa se äkkipysähdys voi olla todella kohtalokasta niskan retkahduksen takia.Vauvan pää painaa suhteessa muuhun kehoon paljon ja vastaavasti niskalihakset eivät ole tarpeeksi vahvat. Onko niissä HTS:n istuimissa otettu tämä retkahdushomma jotenkin huomioon? Yleensähän turvaistuinten ohjeissa painotetaan kovastikin sitä, että lapsen tulee matkustaa selkä meno suuntaan mahdollisimman kauan..

Vierailija

..eli surfailin Liikenneturvan sivuilla ja luin sivukaupalla tietoa eri turvaistuimista ja mahdollisen kolarin vaikutuksista jne. Päätös on ehdottomasti se, että menkööt sitten vaikka auto vaihtoon, mutta kaksosia ei laiteta autoon kasvot menosuuntaan! Olisi käsittämättömän kamalaa ja itselle täysin anteeksiantamatonta, jos jotain sellaista tapahtuisi, jonka olisi voinut estää asettamalla turvaistuimet toisinpäin. Liikenneturvan sivujen mukaan Pohjoismaissa käytetään onneksi suurimmaksi osaksi selkä menosuuntaan kiinnitettäviä istuimia ja nämä alk.9kg kasvot menosuuntaan asennettavat ovat virtauksia muualta Euroopasta ja ainoana Ruotsissa tehtävää etutörmäystestiä turvaistuimille(eli testaa just sitä retkahdusvoimaa) ei ollut läpäissyt yksikään näistä istuimista. Sivutörmäyssuoja sen sijaan oli ollut hyvä esim.siinä HTS:n istuimessa, mutta valitettavasti " nokkakolarit ovat niitä yleisimpiä ja tuhoisimpia " (Liikenneturvan sivujen mukaan).Saattoi kuulostaa melkoiselta paasaukselta, mutta itelleni lähinnä paasasin, jokainen tekee tietenkin omat päätökset näidenkin asioiden suhteen.

Vierailija

walma:

Lainaus:


Ongelman vaihtamalla auton tila-autoksi. Tila-auto on farmaria leveämpi, joten mainitsemaasi ongelmaa ei pääse syntymään.


Palaan vanhaan keskuteluun. Mielestäni ap aiheessa oli kysymys pituusmitan vähyydestä. Eli etupenkille ei mahdu, jos esim takana keskellä on turvaistuin selkä menosuuntaan. Tila-auto ei ratakiase tätä ongelmaa. Mielestäni ainakaan esim Touranissa ei ole pituusuunnassa enempää takapenkillä tilaa verrattuna Passattiin. Ehkä Gran Voyager on sitten erikseen.Meillä tulee tämä ongealma olemaan todella konkreettinen. Nyt autona Passat, mutta siihenkään ei oikein edes kaukalo mahdu kuskin taakse/keskelle, jos mies (200cm pitkä!) ajaa! Miten sitten turvaistuimet?!?! Turvallisuudesta ei haluta tinkiä (selkä menosuuntaan!) ja edessäkin on airbag. Tulemme keväällä kiertämään kaikki mahd autoliikkeet ja testaamaan niihin eri istuimia. Ei mikään helppo homma. *huoh*Vierailija

Mulla ei vielä oo kokemusta, mutta esikoinen on istunut alle vuoden ikäisestä lähes aina kasvot meno suuntaan. Vain kakkosautossa oli alkuun istuin jota ei saa käyttää, kuin selkä menosuuntaan. Poika on viihtynyt aina autossa ja minusta on mukavaa, kun nään mitä lapsi puuhailee. Nyt on paljon puhuttu mitä tehdään, kun kaksoset sitten aikanaan siirtyvät pois kaukaloista. On puhuttu selkämenosuuntaan kiinnitettävistä, mutta tuo esikoinen kun on tottunut istumaan takana keskipaikalla. Saattaa olla hiukan hankala nostaa yli kolmevuotiasta kuraisissa saappaissa toisen istuimen yli. Tosin aikomuksena on ainakin kakkosauto vaihtaa sellaiseksi, että yksi istuin voi olla etupenkillä.

Ja sitten sen näkee kuinka paljon tulee kolmen lapsen kanssa liikuttua autolla!

Vierailija

Ongelman vaihtamalla auton tila-autoksi. Tila-auto on farmaria leveämpi, joten mainitsemaasi ongelmaa ei pääse syntymään.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että pienten vauvojen ja lasten on matkustettava selkä menosuuntaan niin kauan kuin vain on mahdolista (ainahan tuo ei tietenkään ole mahdollista).

Tutkimusten mukaan kasvot menosuuntaan matkustavan lapsen kuoleisuusriski on viisinkertainen verrattuna selkä menosuuntaan matkustavaan lapseen onnettomuustilanteessa. Loukkaantumisriski on vielä suurempi.

Tärkeintä on kuitenkin, että lapsi on ylipäätään kiinnitetty huolellisesti istuimeen, joka on taasen asennettu asianmukaisesti autoon.Walma

Vierailija

On tosiaan surkeus, jos on ahasta :( Mutta Turvaistuinten suositus on tosiaan toi 9kg ennenkuin voi kääntää lapsen kasvot menosuuntaan päin MUTTA parasta olisi, jos lapsi selkä menosuuntaanpäin niin kauan kuin mahdollista. Niska ei lapsella kestä hyvin notkahdusta jos nokkakolari sattuu. Tämä suositus annettiin meillekin ostaessamme turviksia, vieläpä korostettiin, että älkää kääntäkö kun 9 kg on täynnä....

Vierailija

siis myös kiinnityksissä ja koossa. Eli jotkut istuimet selkämenosuuntaan joutuu sijoittamaan penkin reunalle, jolloin vie hurjan paljon tilaa edestä. Toiset istuimet taasen (esim. britax two way elite) voidaan sijoittaa penkin päälle, jolloin vie tilaa huomattavasti vähemmän. Kannattaa testailla eri tuoleja kaupassa, toivottavasti/varmasti löytyy sellaisia, joita mahtuu 2kpl taakse, ilman polvi suuhun -meinikiä.

Vierailija

Ovat kasvot menosuuntaan asennettavat.Meillä oli myös se ongelma,

että selkä menosuuntaan-istuimet eivät mahtuneet.

Aivan ihanat ovat nämä uudet istuimet.Lapsi näkee hyvin ulos ikkunasta,koska ovat korkealla.Lisäksi yhdellä kädellä saat etupenkiltä

säädettyä istuimet kolmeen eri asentoon.

Sivutörmäyksissä todettu todella turvalliseksi.Muutenkin helppo asentaa

autoon...

Uusimmat

Suosituimmat