" Isoista" farmareista.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olisiko kenelläkään kokemusta ns.isommista farmareista? Esim. Opel Omega, VW Passat tms. Tarkoituksena olisi ostaa auto johon matkatavarat (rattaat, laukut yms.) mahtuvat vaivattomasti.Olen vertaillut autojen hintoja ja ihmetellyt Omegan edullista hintaa suhteessa muihin merkkeihin. Minkä takia ne ovat niin paljon edullisempia, kun esimerkiksi Passatit ym.? Onko niissä sitten paljon vikoja?Tarkoituksena olisi ostaa auto jonka vuosimalli olisi väliltä 98-04, moottorin teho vähintään 150 hv, ajettu mielellään alle 100 000km ja siinä tulisi olla ehdottomasti ilmastointi.Tähän haitariin sopivat siis Omegan 2,5l V6 (tai 3,0l vastaava) ja Passatin 1,8T tai VR6.Esimerkiksi Saksasta saisi Opel Omega Caravan 2.5 V6 n. 10 000¿ (vm. 2000), kun taas VW Passat Variant 1.8T n. 14 000¿ (vm.2000).Vaakakuppi onkin täällä perheessä kallistumassa Omegan puolelle.Kai...

Sivut

Kommentit (68)

Vierailija

Oma valintani kyllä osuisi omegaan, tilaa on todella paljon ja ajettavuus on taatusti parempi kuin esim. passatissa tai volvossa. Yksi syy opelien halpoihin hintoihin on sen saama maine " pikkuvikaisena" jota kylläkin esiintyi alkupään tuotannon autoissa. On niitä vikoja esiintynyt volkkarissakin mutta niistä ei puhuta ääneen esim. omassa tuttavapiirissä oleva henkilö osti vuonna 2000 uuden passatin jossa vikoja tuntui riittävän, kuten eräs toinen kaveri osti vm.-01 olevan transportterin johon vaihdettiin kone takuuaikana 2 kertaa. Itse olen pitkän linjan opel kuski ja ei ole koskaan ollut suurempia valituksen aiheita. Tietenkin ajettavuuden osalta on sanottava että se on pitkälti makukysymys esimerkiksi itse en pidä näiden ranskalaisten ylipehmeästä ja täysin tunnotomista ominaisuuksista, japanilaisista puhumattakaan.

Vierailija

No nyt saatiin Opel- mieheltäkin kannanotto! Olen kyllä kuullut vähän vastavanlaisia juttuja Omegasta, mitä kerroit tuossa äsken. Eli pieniä vikoja löytyy tasaiseen tahtiin... Toki täytyy muistaa, että jokainen auto on oma yksilönsä, eli vikoja voi olla turha yleistää... On varmati hyviä/vähävikaisia ja sitten taas niitä joissa niitä vikoja sitten on. Tiedä sitten häntä...Olen kyllä myös kuullut sellaista juttua, että nokkaremmikin saattaa paukahtaa tuon tuosta poikki. Ja sen jälkeenhän on edessä sitten vähän isompi remontti.... Vaihtovälihän näissä nokkaremmeissä pitäisi Opelilla käsittääkseni olla n.60 000km, mutta kuulemani perusteella tosiaan saattavat mennä poikki ennen sitä. Olisiko kenelläkään kokemusta tästä?Vanhat hyvät kokemukset VW:stä taas houkuttelevat Passatin puoleen... Auto on varmasti luotettava, turvallinen ja hyvä ajettava. Mikäli päädymme Passatin farmariin, tulisi kyseeseen varmaankin juuri tuo mainitsemasi 1.8T- koneella varustettu yksilö. Minkähänlainen kulutus tuollaisessa autossa muuten on?Lisää kommentteja Opelia/VW:tä vastaan&puolesta odotellaan;)

Vierailija

Volvon määräaikaishuollot on sitä että huoltoon maanantaina, auton saat pois perjantaina ja vie se uudelleen maanantaina. Opel myös yhtä huono, mutta ostappa Passatti niin kyllä toimii. Nimimerkki 3 * volkkari ja tyytyväinen.

Vierailija

Meidän perheellä on volvo 850 farmari 2.5/20v ja ihan tyytyväisiä ollaan,3 lasta 5v,4v ja 4kk kaikki mahtuu kyytiin sillä esim. keskellä integroitu istuin isommalle mukulalle ja joka istuimen kohdalla rullavyö tosin vauvan istuinta laittaessa vyö voisi olla hiukan pidempi eikä käyttökustannukset niin älyttömät ole kuin väitetään hyvä ja vakaa ajettava,matka ajossa vie bensaa 7-8l/100km riippu tietty tyylistä miten ajaa,jokaisellahan omat mieltymykset millä ajaa,vielä Omegasta et meinattiin kans ostaa mut kuultiin et ovat aika suseja joten selittää sen edullisen hintatason...

Vierailija

Ja on ollut nyt tulevana toukokuuna meillä kaksi vuotta. Muita vikoja ei ole ollut, kuin että olemme kerran säädettäneet aurauskulmat. Pari muuta kertaa on ollut korjaamolla vain murtautumisen sekä pikku kolarin vuoksi. Tilaa on ihanasti! Meillä on kaksi tenavaa ja kolmas tuloillaan, hyvin mahtuu :) Takakontissa jää tilaa paljonkin muille tavaroille vaunujenkin jälkeen, kun peräkonttiosa on niin syvä. Myös matkustamotilassa on tilaa ollut tarpeiden mukaan. Meilläkin on ilmastointi ja se on ollut ihana kesäisin! Takavetoinen on, mutta kyllä sillä talvisinkin olen minä naisena pärjännyt eli pienellä korjausliikkeellä helppo suoristaa. Ja olen sentään aika kokematon ratissa :) Ajo on mukavaa tällä autolla. Kulutusta mies arvioi kuitenkin siinä 9-10 L / 100km...

Vierailija

Tässä viestiketjussa on ehdoteltu vallan sporttisia menopelejä ja mikäs siinä, jos vain pätäkkää löytyy tarpeeksi. Alkuperäinen kysyjä tarvitsi isohkoa farkkua pienehköllä budjetilla. Näillä kriteereillä valinta on helppo: Vuoden 2000 mallinen Fiat Marea. Esimerkiksi Opel Astraan verrattuna aivan tolkuttoman suuret sisätilat. Hintaa tuollaisella vähän ajetulla on reilu 10 ke, eikä ylläpitokustannuksetkaan päätä huimaa. Mikään *ippelin jatkehan tuollainen ei tietenkään ole, mutta järkisyin perusteltuna hyvä hankinta.Itselläni ei Mareaa ole, joten tämä ei ole sellainen oman auton kehumispostaus.

Vierailija

Torsti:

Lainaus:


.... Ei kai sellaista farmaria ole vielä tehtykään, että sinne mahtuisi kolmen tai jopa neljän lapsen istuimet hyvin...

Jotenka kyllä täällä ollaan ostamassa farmaria. Näin aluksi;)
Meillä kyllä mahtuu Mondeoon hyvin kolme turvaistuinta taakse, aluksi kaukalo ja kaksi istuinta, nyt kaksi istuinta ja koroke. Mahtuisi kyllä kolme istuintakin. Toki niidenkin leveyksissä on eroja, meillä ovat ulkomitoiltaan kapeimmasta päästä (sisämitat ihan riittävät, 5-vuotias istuu vielä hyvin turvaistuimessa). Neljän lapsen istuimet eivät tietenkään mahdu (jos kyydissä 2 aikuista), siksipä vaihdammekin johonkin " oikeaan" tila-autoon ennen kesää.

Vierailija


Tehtaan tietoa löytyy www.volkswagen.fi > mallisto > Passat Variant > tekniset tiedot. Kokemuksella saadut kulutustiedot ovat sitten oma lukunsa, kuskin oikean jalan käyttäytyminen vaikuttaa paljon.

Mökkireissutyyppisestä matkasta (80-120 km/h rajoituksia sekä patkittäin 60) selviää sujuvasti n. 7 litran keskikulutuksella kun auto on täysi. Ja voi vähän ohittaakin :-)Tavaratilaan mahtuu ainakin matkasänky ja -rattaat, teltta ja makuupusseja + alustoja sekä kolmilapsisen perheen muut varusteet pitkäksi viikonlopuksi. Näillä varusteilla saa vielä tavaratilan näkösuojan vedettyä päälle.

Vierailija

farmari-Vectra. Kyllä minusta Passat on laadukkaamman oloinen auto kuin Opel, vaikka ei sitäkään kauheasti moittia voi. Mitään ihmeempiä vikoja ei ollut, Passatit ovat mielestäni tosi jämäköitä ajaa. Eka Passatilla ajoimme kolarin, hyvin turvatyynyt pöllähtivät esiin, auto meni lunastukseen:) Diesel-Passat kuluttaa tosi vähän, alle 5 litraa matka-ajossa. Minusta Passatti on paljon komeamman näköinen kuin Omega (naisellinen mielipide).

Vierailija

Katse kannattaisi kääntää Ranskaan, sieltä tulevat mukavat ja turvalliset perheautot. Itsellä on ollut Renault 21 Nevada 7h (ajoin about 260 tkm) ja nyt Peugeot 406 GW (210 tkm takana). Molemmat mainioita, virheettömiä pelejä, loistavia maantiellä. Lapsia ja tavaraa mahtuu mukaan.Tutun taksikuskin isännällä oli Passateja ja 406:ia. Jälkimmäisillä lähdettiin aina mieluummin, edellisiä sanottiin ajo-ominaisuuksiensa vuoksi panssarivaunuiksi.Auton turvallisuus on pitkälti kiinni siitä, koska pohjalevy on suunniteltu. Omega on niin vanha peli, että uudet kaksi pykälää pienemmät golf-luokan vempaimet ovat turvallisempia.Uusista ranskalaisista voisi suositella C5:a, se on luokkansa tilavin ja mukavin, joskaan ei erityisen sporttinen. 407SW:n tavaratila on valitettavan pieni, 307:aan mahtuu paljon enemmän.

Vierailija

Opeleista vielä sen verran, että kaverini Vectra teki tässä hiljattain vaihteeksi tenän... Meni vähän öljyt ja vedet sekaisin.... Lopullista diagnoosia en vielä tiedä, koska tapaus on niin tuore, mutta eihän tuo nyt hirveästi mieltä ylennä...Tässä eri vaihtoehtoja punnittaessa olemme saaneet " karsittua" eräitä autoja/-malleja pois ja jäljellä on enää pari todella vakavasti otettavaa autoa... Ja yksi näistä on kyllä tuo Passatin 1.8T....! Vuosimalli 2001-200?. Riippuen tietysti hinnasta...

Vierailija

Enpä tiedä oikeen noista ranskalaisista... Sen verran niistä on kokemusta, että anoppilassa oli aikoinaan Renault Laguna 2.2D(vm.97) farmari ja Peugeot 406 TDI (vm.98) sedan. Kotonani oli lisäksi joskus Peugeot 605 SRI (vm.92) sedan.No " Rellussa" oli ensin todella paljon sähkövikoja ja sitten loppujen lopuksi vaihdelaatikko sanoi työsopimuksensa irti.Tämän jälkeen anoppillaan tosiaan hommattiin toinen ranskalainen, eli " Pösö" . No tässäkin oli vähän samanlaisia mystisiä sähövikoja kun " Rellussa" . Lisäksi auto saattoi sammua yht`äkkiä kesken ajon... Auto ehdittiiin onneksi vaihtaa pois ennen kuin se meni lopullisesti rikki. Jos se nyt enemmän voi mennä rikki... Vikoja yritettiin selvitellä merkkihuollossa useaan eri otteeseen, mutta mitään ei löytynyt. Ongelmat kuitenkin jatkuivat.Oman kotiväkeni Peugeot 605 oli muuten hyvä ja iso auto, mutta siinä oli kanssa jos jonkinlaista vikaa. Bensapumppu hajosi, kytimen kanssa ongelmia (vaihteet ei menny päälle), jne.Ranskalaiset autot ovat kyllä hyviä ja turvallisia ajaa, mutta omien komeuksiemme perusteella emme kyllä kovin helposti sellaista osta.Ranskalaisiahan ei kannata ostaa kun grilliltä....;) (ranskalaisen auton omistajat, älkää ottako tätä niin vakavasti....)

Vierailija

Naisena vastaan..,mulla on volvo v70 vm.03 .. ja toi hinta ei käy kyllä sit sulle..mä tykkään ite hirveesti volvoista..kiihtyy nopeesti;) heh.. ja muutenkin tosi mukava ajaa,ei tunnu kaikki kuopat xD sillä mä lasten kanssa ajelen,ja koko perhe tietty myös.. tilaa on paljon esim. takapenkit ja peräluukkuun mahtuu vaunut ja vielä paljon kasseja(mummolaan ku tyttöjen kans ajelen) on meillä kyllä mersukin,mut mies käyttää sitä,mut jonkun hieman vanhemman volvon vois saada halvemmalla??!! ei muutaku koeajamaan vaa:)

Vierailija

No soo-soo!

Meillä isäntä osti taloon Opel Omega farmarin (2.5 TD) ja kyllä on tykätty. Löytyy se peräänkuulutettu ilmastointi, on tilaa vaikka naapureille ja kulkee kepeästi.Meillä on iso koira sekä vaunut ja molemmat mahtuvat tilavaan perään.

Automaatti kulkee kivasti ja syö edullisemmin dieseliä.Mitään häikkää/vikaa ei autossa ole todettu, saksantuonti oli. Webasto lämmittää näillä pakkasilla.Että ennemmin laittaisin kysymysmerkin monen muun " tilavan" farkun perään. Tähän sentään mahtuu vähän isompikin poppoo ja hinta oli kerrassaan kohdallaan. Ei valittamista.Jepuli odottajista

Vierailija

Meidän taloudessa autoon tulee kilometrejä vuodessa n.10 000km, eli diesel ei liene järkevä vaihtoehto. Toki silloin jos kilometrejä alkaa tulla liki 30 000km kannattaa dieseliä harkita vakavasti.

Voimaahan noissa nyky dieseleissä on ihan kivasti. Kuten edellinen kirjoittaja mainitsi mm. VW Passatin Power dieselissä on 135 hv. 1KW muuten lienee 1,36HV...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat