Onko kokemusta tilanteesta että lapsi mennyt eskariin vuotta normaalia myöhemmin?

Vierailija

Poikamme täyttää vuoden lopulla 5 ja ensi vuonna olisi eskari, mutta tuosta syntymäajankohdasta ja muutamista muistakin syistä johtuen olemme ajatelleet hakea hänelle lykkäystä.

Mutta miten toimia jos haluamme että hän menisi eskariinkin vuoden normaalia myöhemmin eli ei kävisi eskaria kahta vuotta? Kuinka paljon vanhempien mielipiteellä on merkitystä tällaisista asioista päätettäessä?

Kommentit (10)

Vierailija

mutta on sellainenkin mahdollisuus, että lapsi menee eskarin jälkeen ensin startti-luokalle ja sen jälkeen vasta ensimmäiselle luokalle. Käsittäkseni koulukypsyystestit kuitenkin tehdään vasta 6-vuotiaille ja sen perusteella anotaan sitten koululykkäystä.. Mutta toivottavasti joku osaa neuvoa tarkemmin tai sitten kannattaa kysellä lähimmästä eskarista tai omasta neuvolasta jossa osaavat varmasti neuvoa asiassa.

Vierailija

Ihan niinku lapsen kannalta ajateltuna. Ensin ollaan kaikki yhdessä eskarissa ja kaikki muut, paitsi sinä jatkaa yhdessä ekalle. On totta, että koulukypsyys testiä ei voi tehdä 5 vuotiaalle koska sen eskari vuoden aikan tapahtuu paljon kehitystä. Mun mielestä olis parempi jos eskarin vois aloittaa vuotta myöhemmin, jos se vaan suinkin olisi mahdollista. Mä voin kyllä helposti kuvitella miltä lapsesta tuntuu kun ensin ollaan menossa kouluun ja sitten todetaankin, että odotetaan vielä vuosi. Ei tästä nyt varmaan selviä mun ajatus mutta tulipahan kirjotettua.

Vierailija

Eli siis jos te nyt tahdotte lapsen eskariin, voittehan jättää laittamatta häntä nyt, ja sitten kun koulukypsyysarvio on tehty (jos siis saatte lykkäystä), voisitte koettaa saada paikkaa eskarissa.

Vierailija

kun soitat kuntasi päivähoitotoimistoon tai vaikkapa

tulevan eskaripk:n johtajalle ja kyselet reilusti heiltä.

Jos et em. paikoista saa vastauksia, sinulle kyllä kerrotaan, kehen

voisit vielä ottaa yhteyttä.Kunnan virkamiehet ovat asiakaspalvelijoita eikä sellaista

olekaan kuin tyhmä kysymys!t. eskari-ope

Vierailija

Vielä olisi kiva kuulla jos jollain on omakohtaista kokemusta lykkäyksestä. Ja myös siitä miten paljon vanhempien mielipide merkitsee lykkäysasiasta päätettäessä.Olemme ajatelleet tehdä juuri niin kuin joku kirjoitti että jätämme pojan ilmoittamatta eskariin ensi vuonna, mutta sitä ennen haluaisin jonkinlaisen varmuuden siitä että saamme sitten aikanaan sen koululykkäyksen hänelle ettei jää eskari kokonaan käymättä.Täytynee jutella asiasta 5-v neuvolassa ensi kuussa, mutta olisi kiva silti kuulla omakohtaisia kokemuksia aiheesta jos niitä löytyisi:)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat