Hassua, että minkääm maan paikalliset asukkaat ei tajunnu tsunamin olevan tulossa,

Vierailija

vaan kun meri pakeni, he juoksivat keräämään rapuja ja kaloja ymv. Osa turisteista osasi sentään jo lähteä karkuun.

Osa tietenkään ei älynnyt.

Jos ei tuule ja meri karkaa ja pauhaa kauempana niin kyllähän se pitäisi olla tiedossa mitä odottaa....Onneksi ei järistys olla lähempänä mitään rantaa, koska silloin olisi ollut todella monta metriä korkeammat aallot.Suurin osan ottoni turman uhreille, varmasti on suru suuri, etenkin paikallisen väestön keskuudessa, heiltä meni myös kodit, työt, kaikki, koko omaisuus ja elinkeino ja täällä ihmiset valitta kun SUOMEN viranomaiset ei toimi.No ei sinne niin äkkiä lennä ja miettikää vähän ennen kuin arvostelette, tätä luonnonkatastrofia ei mikään peruuta, niitä kuolleita ei mikään auta.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Eikä se ole mitenkään erityisesti " paikallisten" tajuamattomuutta! Kuten tuolla joku kirjoitti: taisi tuollakin olla viimeksi 700v sitten. Perimätieto ei kulje aina ihan jokaiselle.Ja jos joku tiesi - niin kuin se yksi engl. koulutyttö - niin aika hankalaa sen tiedon saaminen kaikille olisi ollut, kun ei ollut aikaa.Ja hyökyaalto ei tule joka maanjäristyksen perään...Itse ainakin tunnustan, että niin tyhmä olisin ollut, että varmaan moneen lehtikuvaan olisin päässyt, kun tuijotan mereltä tulevaa aaltoa!

Vierailija

Ja monet järistysten jälkeen annetut tsunamivaroitukset ovat osoittautuneet turhiksi, kun " hyökyaalto" onkin ollut vain metrin luokkaa. Eli ihan tyhmää jälkiviisastella tässäkään asiassa.

Vierailija

tapahtuneen järistyksen jälkeen SAATTAIS tulla pahat hyökyaallot??(ei sillä et mä mitään asiasta tietäisin, mut noin maalaisjärjellä ajateltuna)

Vierailija

Tsunami saa yleensä alkunsa maanjäristyksestä tai tulivuorenpurkauksesta, joka sysää vesimassat liikkeelle. Tsunamin syntyyn vaaditaan varsin voimakas, yli 7 richterin järistys.Liikkeelle lähdettyään tsunami etenee syvässä vedessä huimaa, jopa 800 kilometrin tuntivauhtia. Aallon korkeus on tässä vaihessa kuitenkin ehkä vain pari metriä.Koska aallon energia ei paljoa hupene matkalla, se voi aiheuttaa muutaman tunnin kuluessa tuhoa tuhansien kilometrien päässä lähtöpisteestä.Vuonna 1960 lähellä Chilen rannikkoa Etelä-Amerikassa sattuneen merenalaisen järistyksen aiheuttama tsunami matkasi halki Tyynenmeren ja iski muutaman tunnin kuluttua Japaniin surmaten satoja ihmisiä.Tsunami muuttuu tuhoisaksi tultuaan avomereltä matalaan rantaveteen: ensin rantaa paljastuu suurelta alueelta veden vetäytyessä ulommas, minkä jälkeen rannalle voi iskeä hirvittävällä voimalla jopa 30-metrinen aalto.Pahin ei tuolloinkaan ole välttämättä ohi, sillä kahden tsunamiaallon välimatka saattaa olla jopa sata kilometriä.Tuhoisin historiankirjoihin tallentunut tsunami sai alkunsa Krakatau-tulivuoren purkauksesta elokuussa 1883. Tuolloin vesimassat tuhosivat Indonesiassa satoja kyliä ja kaupunkeja surmaten noin 35 000 ihmistä.Vierailija

Jos kaltaisenne muita fiksummat lonttaperseet tekisi muuta kuin napottaisi jakkaralla netin ääressä, niin maailma pelastuisi tuhoilta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat