Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Säästöniksisi, jonka epäilet olevan sellainen, jota monet muut eivät ole hoksanneet!

Vierailija

Sivut

Kommentit (214)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Joskus kympin, joskus kaks.. hiljalleen niistä + bonuksista kertyy ihan mukava summa. Mulla on s-tilin kortti käyttökiellossa (hups!..), ja näin ollen en pääse niitä rahoja kassallakaan tuhlaamaan. Rahat pitäis siis nostaa info-pisteessä ja jotenkin koen sen vaivalloiseksi ja hieman noloksikin... joutuisinhan kertomaan että kortti on käyttökiellossa :)Nyt on jo päälle 100 euroa kertynyt ja siihen tulee tietty korkoa kokoajan päälle ;) ;)
Sama juttu täällä.. =)Mun käyttökielto on jo pois,mut tapa on jäänyt.Siellä on ainakin mun rahat säilynyt hyvin..

Vierailija

mehut tai kaakaot termospulloon, ei käytetä pillimehuja. Otan lapsille mielellään eväät automatkoille tai tapahtumiin.Olemme hankkineet ison määrän kevyitä muovisia pikkulautasia joita käytetään synttäreillä pahvilautasten sijaan. Kertakäyttöastioista en tykkää kyllä muutenkaan.Otan usein eväät töihin vaikka vieressä on edullinen työpaikkaruokala. Kotoa tuodut " jämät" ovat liki ilmaisia. Mulla on töissä myös pussillinen kaurahiutaleita kaapissa joten voin vaikka tehdä puuroa :) No nyt työkaverit tunnistavat mut..Erään ystävättären kanssa ja äitini kanssa kierrätetään vaatteita ja aikakauslehtiä. Lopulta lehdet viedään johonkin hyväntekeväisyyskirpparille, kierrätyshuoneeseen tai terveyskeskukseen.Vierailija

Lisäksi säästän lasten vaatteissa pitkän pennin, vaikka usein ihmiset ihastelevat, kuinka hyvin puettuja lapsemme ovat :) Eli aina kun jokin koko jää pieneksi, lajittelen vaatteet siten, että laitan yhteen pinoon vaatteet, joita voin ajatella käyttäväni vielä pojalta tytölle, toiseen vaatteet (=erityisen ihanat lempivaatteet!), jotka haluan vielä säästää mahdolliselle kolmoselle ja kolmanteen pinoon hyväkuntoiset vaatteet, jotka menevät myyntiin kirpparille tai netin kautta vaatepaketteina. Näillä rahoilla ostan lapsille uusia vaatteita alesta tai kirpparilta (mutta vain tosi hyväkuntoisia tahrattomia ja siistejä edullisesti!), usein juuri kirpparilta ostetuista merkkivaatteista saa oman käytön jälkeen saman verran takaisin kuin ostaessaan. Kiertelen alennusmyyntejä ja aletankoja ahkerasti mutta ostan vain tosi tarpeeseen. Aivan loppuunkäytetyt tai tahraiset vaatteet (niitä on meillä kylläkin tosi vähän) menevät pesuräteiksi.Pääkaupunkiseudulla ei tarvitse bussilippua kun on mukana rattaat/vaunut, tässäkin säästää paljon!Lehdet luen kirjastossa/netissä/saan sukulaisilta kierrätettyinä.Syömme paljon metsän antimia ja saamme merestä pyydystettyä kalaa eräältä tutulta.

Vierailija

meilläkin säästetään kampaajakäynneistä; kukaan meistä ei käy kampaajalla! On yllättävän kallista touhua! Ja omat hiukseni ovat vieläkin tosi paksut ja kiiltävät kun niitä ei ole ikinä värjätty/permanentattu huolimatta kahdesta raskaudesta ja imetyksestä. Tasapitkät hiukset on miehen helppo leikata.

Vierailija

(esim. koipi jokaiselle ruokailijalle) vaan aina pilkon lihan valmiiksi ja sekoitan kastikkeeseen. Näin kolmesta koivesta riittää mainiosti neljälle ja lihaa jää vielä ylikin. Luista keitän seuraavalle aterialle keiton ja laitan loput lihoista sinne joukkoon.Jos tarjoan pastaa, niin sekoitan kastikkeen valmiiksi joukkoon, näin sitä menee huomattavasti vähemmän, kuin jos jokainen annostelisi kastikkeen lautaselleen erikseen. Jauhelihakastikkeeseen raastan porkkanaa jatkeeksi.Aterian hinta laskee näillä nikseillä huomattavasti eikä syöminen kuitenkaan tunnu pihtailulta!

Vierailija

Ihan saman verran menisi rahaa, jos välillä on niitä tarjouksesta ostettuja jugurtteja ja viilejä (jos niitä tahtoo) ja loput ajasta kotitekoista kiisseliä ihan tavallisesta kulhosta tai mukista.Lainaus:

säästän jugurtti ja viilipurkit (tarjouksesta ostetut) ja tarjoilen niistä lapsille

kotitekoiset kiisselit

Vierailija

Laitan varatilille kaiken ylimääräisen ja leikin et sieltä saa ottaa vaan hätätapauksissa.Yleensä kertyy aina vähän säästöä.

Tuloista laitan 10% säästötilille.

Vierailija

Vielä enemmän säästöä saisitte tilillenne näitä niksejä hyödyntämällä. Meillä laitetaan sekä rahaa säästötilille (500e/kk) että käytetään vinkit ja niksit hyödyksi.

Vierailija

kerään ne kannelliseen astiaan ja pesen sitten aina välillä. Ei tarvi ostaa kallista wc-paperia ja luonto säästyy! Samoin nenäliinoina on kangasliinat sekä servetteinä. Kuukautissiteet olen tehnyt kestovaippojen periaatteella, otin tavallisesta siivellisestä siteestä mallia, siivekkeet vähän pidemmäksi ja siitä sai tosi hyviä suojia. Eikä mene rahaa niitten ostoon!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat