Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Koulukiusaamisesta. Neuvoja kaipaan!

Vierailija

Tokaluokkalaista poikaani luokkakaveri löi eilen nyrkillä suuhun ja pojaltani halkesivat ylä ja alahuuli ja suustakin tuli verta.

Tätä kiusaamista on jatkunut jo ihan liian pitkään, tönimistä, potkimista, uhkailua ja " pientä" lyömistä. Eilen meni mielestäni jo ihan liian pitkälle.Tämä kiusaaja on saanut monet kerrat jälki-istuntoa ja myös usein niistä karannut. Monet kerrat olemme mieheni kanssa pojalle puhuneet ja koittaneet selittää, ettei koskaan eikä missään tilanteessa saa käydä toiseen käsisiksi, ei vaikka se toinen ehkä kuinka ärsyttäisi.Nyt poikani ei uskalla mennä kouluun eikä ulos muutenkaan.En tiedä mitä asille tekisimme. Kiusaaja on ollut rehtorin puhuttelussa myös useita kertoja, ei vaan tunnu mikään auttavan.Tavallaan aritelen ottaa kiusaajan kotiin yhteyttä, koska poiska asuu mustalais mummonsa kanssa ja pelkään, että hän ottaa tämän rotu asiaksi, mitä se minulle ei missään nimessä ole.Tämän on kuitenkin loputtava ja nyt!Antakaa kiltit kaikki vinkit miten menetellä!!!

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Eli meillä oli aikoinaan melkein ihan samanlainen tilanne. Tosin kiusattu oli veljeni. Äitini ei myöskään uskaltanut ottaa yhteyttä romanilapsen vanhempiin, koska ajatteli tilanteen pahentuvan. Kunnes kerran soitta ja kävi ilmi, että pojan kotona ei todellakaan oltu tietoisia ongelmista. Muista myös, että romani perheissä lapset kunnioittavat (pelkäävät) vanhempiaan paljon ja näiden sanoilla on usein paljon suurempi painoarvo, kuin esim. rehtorin sanomisilla. Meillä kiusaminen loppui lähes kokonaan ja heti jos jotain tuli äitini otti yhteyttä pojan vanhempiin. Eli rohkeutta.Ja myös haluaisin ihan sanoa, että vaikka täällä monet nyt sanovat, että ei saa antaa periksi yms., niin jos lapsellasi on vaikeaa niin ei kannata pelkän periaatteen vuoksi jättää vaihtamatta koulua tai luokkaa. Mitä sen on väliä, että silloin kiusaaja voittaa, kunhan oma lapsesi ei ole enää kiusattavana eikä kärsisi vain periaatteitten takia. Kiusatulle lapselle koulun vaihto voi olla hyväkin kokemus. Mahdollisuus ns. syntyä uudelleen. Tällöin on tärkeää tsempata poikaa kovasti ja olla tukena, että uudessa kolussa asiat lähtisivät luistamaan.

Vierailija

Ja tarvittaessa vaikka koulutoimenjohtajaan/opetusministeriin!!!!

Ei ole sinun poikasi vika, jos eivät saa koulussa kiusaajaa kuriin;( Älä anna poikasi kärsiä enää yhtään enempää, jättää pysyvät jäljet!

Nyt olet VAHVA ja ilmoitat kouluun, että ASIA SELVITETÄÄN PERINPOHJIN JA HETI!!!

Kerro kuinka selvisitte.

LÄMMÖLLÄ AJATTELEN POIKAASI, itsellä samanikäinen (ei kiusattu).

VOIMIA KOKO PERHEELLE, ÄLÄ ANNA PERIKSI.

*halaa*

Vierailija

Kouluilla on yleensä ohjeet ja toimintatavat, miten kiusaamiseen puututaan. Jos teidän ope on joku viiden laudaturin nynnerö, ota yhteyttä rehtoriin. Ole itse aktiivinen, mutta koulun pitää myös toimia. Älä anna periksi.

Vierailija

Asiaan puuttuminen kunnolla on todennäköisesti myös kiusaajan paras! Voi olla, että jälki-istuntojen sijaan kiusaaja tarvitsisi laajemmin apua... Syyt tuollaiseen käytökseen on varmasti olemassa.

Vierailija

Mummo ei jaksa opettaa ja neuvoa. Tuo kisaajapoika pitäsi nyt saada jotenkin kuriin ja kunnon kasvatukseen piiriin.

Teidän ei tarvitse muuttaa mitään, olisi väärin jos poika ei mene kouluun, näin kiusaaja saa valtaa.

Jos tilanne ei lopu pikemmiten se kiusaaja erityisluokalle missä valtaosa mustalaislapsista onkin jo. Heillä on agressiivinen luonne ja ehkä kateus muita kohtaan ajaa käyttäytymään huonosti.

Kaikilla varmaan mahtuu ainakin se 1 mustalaislapsi joka luokassa kiusasi aikoinaan??

Ota yhteys uudelleen rehtoriin tai toisten luokan lasten vanhempiin, kiusaako poika muitakin lapsia ja yhdessä miettikää mistä se johtuu?!

Järjestäkää luokkapalaveri.

Vierailija

Vaadi että kiusaaja saa luvan vaihtaa koulua jossei tuollainen lopu. Että sinun lapsesi tulee saada käytyä koulunsa rauhassa!

Minusta muutenkin tälle kiusaamiselle pitäisi tehdä jotain, joku iso juttu, joku sellainen että koulukiusaaminen loppuisi kokonaan, en tiedä kyllä onnistuuko.

Ei tollaset rehtorin puhuttelut paljoo auta, ne hulivilit siellä koulussa vaan sitten ylpeilee kuinka olin reksin puhuttelussa ja luulevat olevansa jotenkin koviakin sillä perusteella.Mun pikkuveliä kiusattiin tarhassa, ja meillä oli 2 isoa koiraa, näin kerran kiusaajan siinä tarhan pihalla hakiessani veljeäni tarhasta ja mulla oli koirat mukana.

Näytin sille veljeni kiusaajalle vihasena etusormeani ja sanoin sille kakaralle " että anna olla viimenen kerta kun mun veljeä kiusaat tai päädyt näiden koirien iltapalaksi" poika katsoi kauhuissaan ja veli nauro vieressä.

Tosiaan minä olin sillon 14 ja nyt näin aikuisena olenkin miettinyt aiheutinkohan sille kenties jotain traumoja. Vaan eipä kyllä enää sen jälkeen minun veljeeni koskenut.

Vierailija

Mutta minua ainakin loukkaa kasin tapa yleistää tämä juttu koskemaan kaikkia romaneja. Meidän luokalle mahtui yksi mustalaislapsi ja hän ei todellakaan ollut kiusaaja vaan oikein herttainen ihminen. Kiusattu kyllä juuri näiden valtaväestön AIKUISTEN ennakkoluulojen vuoksi. Vähemmistöihin kuuluvat voivat joutua kasvamaan koviksi ja olemaan puolustuslinjalla jo valmiiksi nyrkit ojossa VAIN JA AINOASTAAN sen vuoksi, että valtaväestön asenne on kirjoittaja nro 8:n kaltainen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat