Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kermansaven Oliivi-astioista, harmittaa!

Vierailija

Olisin kysellyt onko muilla ollut vastaavaa...? Toissakesänä ostettuihin astioihin (keltaisia) on ilmestynyt harmaita viiruja, kuin veitsen jälkiä, lautasen sisäpinnoille. Myöskin ulkopinnoilla näitä viiruja on, ja lautasten reunat on harmaat. Kysyin asiakaspalvelusta, ja sieltä epäiltiin että on ruokailuvälineistä jääneitä teräsjälkiä (...?) käskettiin pesemään lautaset hankausjauheella ja sienellä, oli vielä mainittu joku erityinen aine jota saa tilata netin kautta. Suositeltiin käsinpesua.

Vähän ihmetyttää. Kun kaikenmaailman hobbyhallien ja ikeoiden lautaset kestävät vuosikausia hyvänä, niin sitten tällaiset vähän laadukkaampina pitämäni astiat menee rumaksi alta kahden vuoden ja vaativat vielä jotain hankauspesuja.

En ole vielä kokeillut lähtevätkö raidat hankaamalla, mutta suunnitelmani laajentaa kokoelmaa luultavasti kyllä tyssäsivät tähän... :/

Kommentit (13)

Vierailija

Ja joillakin taas ei mitään probleemaa.Kyllä nuo viirut ovat todella näkyviä, lautaset ovat todella ruman näköiset. Kuudesta lautasesta kolmessa niitä on. En sitten tiedä olisiko joitain maanantaikappaleita..

Eihän tuo Oliivi-sarja kalleimmasta päästä ole, mutta kyllä lähes 9 euroa ruokalautasesta on mielestäni aika paljon. Sillä hinnalla pitäisi kyllä jo saada sen verran hyvälaatuista tavaraa, ettei sentään kuukauden käytön jälkeen näytä tuolta mitä ne nyt ovat. Halpissarjoina pidin esim. Cittareissa myytäviä parin euron ruokalautasia.No, jään odottelemaan mitä Kermansavelta palautteeseeni vastataan.Mitään sieniä ja hankausaineita en meinaa alkaa käyttämään. Kyllä tuon hintaisten astioiden pitäisi ihan normaalikäyttöä kestää ilman mitään erityiskäsittelyjä.

Vierailija

keltaisena ja turkoosina, II- ja III-laatua, eikä ongelmia ole ollut. Töihin ostin valkoista pari vuotta sitten ja siinä astiastossa lusikan ' jälkiä' kyllä näkyy. Olisko tekotapa muuttunut välillä vai mikä...

Vierailija

Piti vaan kertomani, että kun olin uudelleen yhteydessä Kermansaveen asian tiimoilta, niin sain vastaukseksi: " On aivan normaalia että aterimista, etenkin halvemmista, jää metallijälkiä astioihin. Oliivi-astiaston lasite on niin kovaa, että en usko olevan kyse siitä että lasituksessa olisi naarmuja. Jos naarmut eivät lähde hankaamalla, lähetä yksi lautanen meille näytille." Kun sitten protestoin sitä, että arkiastioita pitäisi ruveta hoitamaan jotenkin hankaamalla ja pestä vain käsin, oli vastaus että sekin on aivan tavallista, ja esim. Hackmannin sivuilta löytyy tiedoite siitä että aterimet saattavat jättää jälkiä... Ei nyt ole ollut puhtia ajaa asiaa eteenpäin, mutta ehkäpä nyt taas innostun uudestaan kun on muitakin kohtalotovereita! Ilmoitelkaa tänne, jos saatte Kermansavelta jotain vastausta...

Vierailija

Minulla on kanssa keltaisia Oliivi-astioita ja olen huomannut, että niihin on tullut harmaita viiruja. Itsekin ihmettelen kovasti mistä ne tulevat. Sen olen laittanut merkille, että kun jälkiruokakupit ovat päällekäin, ne jotenkin hankautuvat ja niitä viiruja syntyy.

Vierailija

Oliivi-astiaston lautasiin on myös ilmaantunut ruman näköisiä harmaita viiruja. Huomasin että jollain muullakin ollut sama ongelma.Mielenkiintoista sinänsä että n.20 vuotta vanhoihin Arabian ruokalautasiin käyttämistämme Hackmannin Savonia-aterimista ei ole jäänyt mitään jälkiä! Eikä noissa Arabian lautasissa muutenkaan näy oikeastaan mitään käytön jälkiä.Todella huonolaatuista tavaraa Kermansavella jos jo näin lyhyen ajan jälkeen lautaset ikivanhan näköiset.

Laitoin myös palautetta Kermansavelle. Katsotaan mitä vastaavat.

Tuota sienellä ja jollain aineella hankaamista en todellakaan aio hyväksyä vastaukseksi. Kyllä astiaston käyttöä pitää kestää, varsinkin noinkin hinnakkaan kuin Oliivi-astiat on.Tästä lähtien meille ostetaan vain ja ainoastaan Arabiaa.Kyllä harmittaa täälläkin!

Vierailija

No, ei tietysti kannattaisi, mutta tuli nyt tehtyä niin. En ajatellut, että siitä olisi mitään jälkiä tullut. En muista, mitä laatua kulhoni on.

Vierailija

eikä mitään ongelmaa, ja ovat tosi kovassa käytössä vielä. Ainoastaan jos laitan astiat tosi likaisina (huuhtomatta) astianpesukoneeseen ja pesen pikaohjelmalla, niihin jää joskus laikkuja, mutta ne lähtevät kyllä ihan käsin tiskaamalla ja astioiden pikainen huuhtaisu ennen astianpesukoneeseen laittamista ehkäisee koko ongelman.Olisko teillä jotain maanantaikappaleita? Minkä värisistä astioista kyse?Hassua muuten, en koskaan pitänyt kyseistä Prismojen hyllyillä myytävää sarjaa kalliina, päinvastoin luulin joksikin halpissarjaksi.

Uusimmat

Suosituimmat