Kysymyksiä automatkailijoille Euroopan lomista

Vierailija

Löytyykö täältä ketään, joka olisi tehnyt autoloman Euroopassa?Suunnittelemme 2-3vkon lomaa kesällä Tanskan, Hollannin ja Belgian suunnalla. Liikumme omalla autolla. Majoitus mielellään sellainen, että osan aterioista voisi valmistaa itse. Perheemme on 5-henkinen - lapset 2-9v.Kaikki vinkit ovat tervetulleita! Kysymyksiä on paljon.

Kommentit (12)

Vierailija

Onko jotain erityistä, joka yleensäkin kannattaa ottaa huomioon, kun tuollaista matkaa suunnittelee ja toteuttaa?Kivoja käyntikohteitakin voi kertoa ko. alueelta. Näin nyt aluksi.

Vierailija

http://www.hotelformule1.com

Käteviä, simppeleitä hotelleja/motelleja lähellä isoja ajoväyliä (helppo löytää) ja ennen kaikkea halpoja (hinta on sama riippumatta siitä montako huoneessa yöpyy).

Itse käytiin Ruotsi, Tanska, Saksa, Itävalta, Italia, Ranska, Belgia läpi ja ehdottomasti suosittelen Saksaa, Italiaa (pohjoisosaa) ja Itävaltaa. Esim. keskisaksa on mielettömän hienoa aluetta, ja fiilis kuin missäkin etelän maassa :)

Ensimmäiseksi kannattaa kyllä ottaa ehdottomaksi säännöksi, ettei pidä mitään minuuttiaikataulua :) jättää pari päivää irtonaisiksi (ettei tarvii heti lähteä mukavasta paikasta, jos mieli tekisi jäädä). Tietysti kannattaa ottaa huomioon nopeusrajoitukset ja promillemäärät (aika itsestään selvää). Jos tahdot keskustella tai saada vinkkejä lisää, laita sähköpostiosoite, niin kirjoitan lisää..Terv. No 2

Vierailija

rahtilaivat suoraan Saksaan ovat tosi hyviä, mutta niihin täytyy varata paikat hyvissä ajoin, nyt varmaan ei ehdi.Me olemme vuokranneet asunnon (talon, kerran linnan ;)) yleensä Interhomen tms. kautta. Siis olemme ollet vähintään viikon yhdessä paikassa, joissakin pari kolme viikkoa.Heinä-elokuussa voi olla ruuhkaa. Kesäkuu on hyvä aika matkustaa (vuokratkin ovat silloin halvempia, ennen loma-aikaa).

Vierailija

Laittakaa ihmeessä lisää! Suunnittelu on meillä meneillään ja vinkit tarpeen.Kertokaa myös niistä asioista mitä kannattaa välttää.

Vierailija

Lautalla Saksaan:

- suht' nopeasti ja rentoutuneena perille

- vertaa hintoja Siljan ja Superfastin välillä (laske myös ateriakustannukset)

- myös Hansa Line kannattaa ottaa vertailuun, sillä sisältää täysihoidonLautalla Ruotsin kautta:

- ajomatkaa Saksaan n. 800-1000 km (ajamisen raskaus ja bensakulut)

- lauttamatkat * 3 (Suomi-Ruotsi, Ruotsi-Tanska, Tanska-Saksa) kustannukset ja jonotus (lautoille ajetaan suoraan jonottamaan vuoroa, joka saattaa kestää pari tuntia)

- ainakin yksi yöpyminen välttämätöntä ennen Saksaan saapumista, hotelliyöt Skandinaviassa ovat kalliimpia kuin manner-euroopassaNämä nyt tulivat äkkiseltään mieleen.

Vierailija

ja auton vuokraamista loman ajaksi. Meidän nelihenkisen perheen lennot ja auto 18 vrk maksaa n. 1300 euroa ja perillä kohteessa ollaan reilussa kolmessa tunnissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat