itkukohtaukset yöunille laittaessa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

elikkä onko muilla kokemuksia kun meillä poika saa ihmeellisiä itkukohtauksia kun pitäs yöunille laittaa. On selvästi väsynyt, mutta ei vain nukahda. Toisaalta vaikuttaa nälkäiseltä, mutta kun ottaa rinnan esille niin huutaa täyttä kurkkua. Parina iltana olen antanut tuttelia mutta on sitten ne oksentanut kun ilmeisesti saa liikaa ruokaa. Tutilla rauhoittuu vähäksi aikaa, mutta pian alkaa taas huuto ja huiskii käsillä. Tätä saattaa kestää parikin tuntia ennen kuin nukahtaa, nukkuu sitten kyllä yöt hyvin. Päivällä ei ole mitään ongelmia nukahtamisessa.

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Josko jollekin auttaisi.. ;)Eli seinäkello tai miksei muukin, kunhan pitää pientä raksutusta! Semmonen lähelle, kun pieni tottuu ääneen niin siitä tulee turvallinen joka auttaa meillä nukahtamisessa, joskus nukahtaa takasin itsekseen jos sattuu heräämään ja on oikealla tuulella..

Vierailija

kun meillä samanlainen ongelma. ongelma alkoi kun poika oli 9 vk ja alkoi illalla myöhään huutaa. aloin antaa korviketta, joskus huoli, joskus ei. vasta useamman myöhäisillan huudon jälkeen tajusin, että kyse on yliväsymyksestä. 9 vk ikään saakka nukahti vaikka kylässä syliin, mutta sitten nukahtamisesta tuli vaikeaa.Nykyään poika on 6 kk ja myös päivällä nukahtaminen on vaikeaa.. ongelma on ratkaistu siten, että aamunokoset suostuu ottamaan omassa sängyssä sisällä, sitten loput päikkärit vaunuissa ulkona, sinne nukahtaa helposti. illalla käytetään kaikki keinot, että rauhoittuisi ja nukahtaisi ilman itkua, vaikeaa on. yritän pitää tilanteen rauhallisena ja rutiinit on käytössä, iltapesut, iltapuuro, unipupu, nukutuslaulu... Lapsella tuntuu olevan tosi voimakas biologinen säännnöllisyys ja nukkumaan pitäisi päästä päivälläkin HETI kun vähän väsyttää, ettei mene yliväsyneeksi. On vain niin vaikeaa pitää kaikki päivät aikataulultaan samanlaisina, kun on muskarit, vauvauinnit, neuvolat ja äidilläkin joskus joku meno....Ois kiva jos joku kommentois, kellä samanlainen lapsi tässä suhteessa...

Vierailija

Mukava kuulla, että muilla on samanlaista ongelmaa... Meidän neiti on vasta 4 vk ikäinen, mutta viikon verran on ongelmoitu tuon asian kanssa. Tyllerö saattaa valvoa putkeen jopa 5 tuntia, mutta vain ja ainoastaan silloin, kun yöunille pitäisi alkaa. Vauvasta huomaa, että se on ihan yliväsynyt. Kun tissiä tarjoaa, kitinä vain yltyy, mutta loppujen lopuksi joka ilta se valvoo niin kauan, että jossakin vaiheessa nälkäisenä tarttuu tissiin ja nukahtaa sitten siihen.Eli useampana iltana on alettu laittaa neitiä nukkumaan (ja kokoajan ite ajateltu, että mennään heti itekki nukkumaan kun vauva nukahtaa) kahdeksan maissa ja vasta puolen yön aikoihin kanniskelu ja tissin tarjoaminen loppuu. Aika väsyttävää.Kantoliinassa onneksi rauhoittuu, mutta herkkänä tyttönä herää kun sieltä pois otetaan. Mutta kantoliina on kyllä hyvä, kun siinä kanniskelussa oikeasti kädet väsyy. Voi siis samalla vaikka täyttää ristikoita kun laulelee ja rauhoittaa pikkuista.Mutta jospa tämä helpottais jossain vaiheessa..

Vierailija

Emppu on nyt 9vkon ikäinen ja muutamana iltana on itkenyt enemmän kuin tähän asti yhteensä. :( Mielestäni hän on yliväsynyt mutta ei osaa rauhoittua/nukahtaa. Varsinkin tisun tarjoaminen saa hänet hermostumaan. Meillä on tuntunut auttavan imettäminen seisaaltaan, eli imetttäessä seison ja joko käveleskelen hämärässä huoneessa tai keinutan häntä samalla rauhallisesti. Näin on suostunut syömään ja lopulta nukahtaa rinnalle, sitten vain poika sänkyyn ja yleensä nukkuu 5-6 tuntia putkeen. Kiitos kaikille neuvoja antaneille, pitää testata niistä muutamaa myös meidän vauveliin...

Vierailija

Meillä oli samaa itkuisuutta VAIN iltaisin. Mainitsin asiasta neuvolassa. Terkka ehdotti Cuplatonta, D-vitamiinien vaihtoa, maitohappobakteereita ja päivärytmitystä, eli niinkuin aikasemmin kerrottiin, tee joka päivä samat rutiinit samaan aikaan niin lapsi oppii tietämään milloin yöunille.Mekin epäiltiin aikamme liikaväsymystä, mutta ei liikaväsynyt ole joka ilta montaa viikkoa..

Neuvolanlääkäri veikkasi että olisi lievä koliikki, joka laittaa lapsen käyttäytymään noin.Läheisyyden kaipuu saattaa häiritä joitain lapsia. Kapalointi tai syli saattaa auttaa. Pinnasänkyyn jokin pehmeä lelu, unirätti tai vastaava voi auttaa. Pinnasänkyyn reunalle joku pyyhe tai vastaava, niin vauva ei koe tilaa niin suurena ja pelottavana. Perhepetiäkin voi kokeilla.Ja mahallaan nukuttaminen voi olla joskus ratkasuna.. Samoin masun hieronta ja kylpy.. :)Voi olla joku edellisistä tai ei mikään. Kannattaa muistaa että vauvalle on kuitenkin aika tavallista itkeä eka vuosi. Kasvaahan pieni hurjaa vauhtia!

Välillä tuntuu että kun saa hetkeksi rauhottumaan, alkaa kitinä uudesta vaivasta johon pitää etsiä syy.. Onnea iltanukkumiseen ja hurjasti voimia!

Vierailija

meillä auttoi kun aloin tehdä iltarutiinit kellonlyömälleen samaan aikaan, hankin unipussin ja poika rauhoittui siihen heti. Päivärytmit on kuulema kanssa hyvä tehdä samaan aikaan, vaikka se tuntuu aika puuduttavalta, mut suosittelen ainakin kokeilemaan ja katsoa rauhoittuuko tilanne. Meillä auttoi nämä kikat.

Vierailija

Meillä asiaan auttaa kapaloiminen ja sylittely. Ennen saattoi kestää useampikin tunti nukuttamisessa, nyt nukahdetaan jo alle puolen tunnin... Vauveli tuntee olonsa turvalliseksi ja vanhemmilla ilta helpottuu huomattavasti!

Vierailija

Ihanaa että voi lohduttautua sillä, että muillakin on siis ihan samanlaisia ongelmia ;) Meillä alkaa ne vatkauskohtaukset kans joka ilta. Eilen sattui kylvyn jälkeen rauhoittumaan isänsä olkapäälle ja sitten mentiinkin poikkeuksellisesti samaan sänkyyn äitin kanssa nukkumaan saman peiton alle, jonne rauhoittui. Itsellä kun joskus illalla menee hermot siihen ainaiseen nukuttamiseen, laitan vauvalle enempi vaatetta ja lähdemme pienelle vbaunulenkille, sinne nukahtaa lähes samantien. Sitten kotona siirretään muualle nukkumaan. Meillä siis vajaat 4 viikkoa vanha.

Vierailija

Me miehen kanssa ajateltiin, että olisiko poika ollut yliväsynyt, kun huuti eikä mikään kelvannut. Th sanoi, että se saattaa vaan olla sellainen ohimenevä vaihe ja on kuullut, että juuri tuossa iässä muillakin olisi samoja kokemuksia. Pojan täytettyä 3kk myös nukahtaminen on helpottunut (päivisin ei ongelma). poika kitisee hassusti ja kun antaa tutin, niin nukahtaa 5-30 minuutissa. Riippuu vähän tilanteesta. Joskus pyörii sängyssä ja potkii peittoa minkä ehtii, mutta huuto on jäänyt.Air ja poitsu 3,5kk

Vierailija

jos ne auttaisi. Tai enhän tiedä vaikka teillä jo käytettäisiinkin...eli että asiat tapahtuisivat iltaisin aina samassa järjestyksessä niin vauvalle tulee turvallinen olo. Saattaa hermostua ihan siitäkin, jos äiti on epävarma ja hakee tuttelia ym. ihan vain kokeillakseen. Mutta tiedän kyllä tunteen, kyllä sitä siinä huutomelskassa helposti yrittää kaikkensa että lakkaisi! Mutta voi olla että rauhoittuu muutamassa päivässä kun ottaa vain samoja tapoja joka ilta. Ja jos alkaa huutaa, tuttia peliin tai syliin, mutta hiljaisessa ja hämärässä huoneessa. Voi joutua tekemään satakin kertaa ennen kuin oppii mistä on kyse!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat