Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

millaista seutua on roihuvuori asua?

Vierailija

Erityisesti lapsiperheelle? Onko huonoa vai hyvää seutua? Millaiset kulkuyhteydet ym.

Kommentit (8)

Vierailija

Lapsiperheelle yksi parhaita paikkoja Helsingissä asua. En muuttaisi pois, asunut ja viihtynyt lähes 20 vuotta.Täällä tosiaan on myös väljästirakennettua aluetta, isoja pihoja. Uudisrakentaminen on ollut mielestäni epäonnistunutta, rakennettu liian tiiviisti. Merilähellä, hyvät ulkoilu/lenkkeilymahdollisuudet. Aktiivinen Roihuvuori yhdistys. Nyt on ostari menossa remonttiin.Olen asunut Helsingissä Krununhaassa, Ullanlinnassa ja Töölössä ennen Roihikseen muuttoa. Itäkeskus on tosiaan lähellä kävelymatkan päässä, mutta kuitenkin riittävän kaukana.Suosittelen! Täällä on mukavaa!

Vierailija

eiköhän matalapalkkaisia ole joka puolella helsinkiä.

Itse en ole ole matalapalkkainen ja tunne paljon itseäni varakkaimpia Roihuvuorelaisia joten...

Vierailija

Uudet talot ovat tosiaan aika tiheässä, mutta meillä oli valtava puistoalue heti kotiovelta, meri ja ulkoilualueet ihan vieressä. Lisäksi erityisplussana oli aivan vieressä olevat Itä-Helsingin musiikkiopisto ja Itä-Helsingin kuvataidekoulu.

Vierailija

Toistaiseksi ei ole rakenteilla uusia taloja, vain tuo ostari on rempassa. Suunnitteilla on kyllä rakentaa kirkkoa vastapäätä asuintaloja. Siis se vanha postin talo pois alta (nyt siinä on " akli" , R-kioski, Mikro-Maja jne).

Bussilinjoja on tarkoitus myös uusia / selkeyttää.

Ihanaa seutua, kerta kaikkiaan!!

Vierailija

Pois en ihan hevillä muuta. Ei isompia ongelmia, mitä nyt ryyppyporukoita ostarin-kirkon seudulla...

Tosiaan meri lähellä ja upeat ulkoilumaastot. Metsääkin riittää. Koulut lähellä, samoin päiväkodit (jos vaan olisi paikkoja kaikille!).

Monen ikäisiä asukkaita vauvasta vaariin.

Itäkeskus kiven heiton päässä.

Kauppatilanteesen tulee parannus kunhan uusi K-kaupan talo valmistuu ostarille.

Miinuspuolina apteekin puute.

Vierailija

että ei ole betonilähiö, ei ainakaan sellaisessa 70-luvun mittakaavassa, mikä mulle sanasta bl tulee mieleen. Eli siis suurin osa taloista rakennettu 50-60 -luvulla, sellaisia matalia, kodikkaita harjakattoisia kerrostaloja. Sitten on tosiaan tätä uudempaakin rakennuskantaa. Asunnot suht. halpoja vielä Helsingin mittakaavassa.Ihanaa luontoa (metsää) ja meri lähellä, hyvät kulkuyhteydet (bussi+metro) keskustaan. Ja Itis siis myös lähellä. Kolme päiväkotia (aiemmin oli 4, mutta yksi lopetettiin) ja 2 peruskoulua (toisen lopettamisesta on puhetta). Ainakin kaksi ryhmistä myös. Leikkipuisto Tuhkimo, jossa ohjattua toimintaa. Ja joku jo mainitsikin tuon itä-Helsingin musiikkiopiston.Asukkaita on kaikenlaisia: duunareita, opiskelijoita, vanhuksia, akateemisia, kulttuuriväkeä jne., ei siis voi siltäkään osin yleistää. Varmaankaan Roihuvuori ei kuulu imagoltaan Helsingin top 10 asunalueisiin, mutta ei missään nimessä myöskään sinne häntäpäähän. Aika rauhallista on.Me ollaan ainakin viihdytty hyvin!

Uusimmat

Suosituimmat