Kaikkihan me tehdään sitä! ;)

Vierailija

Nimittäin ruokaa jauhelihasta! Kerätäänpäs tähän, mitä kaikkea siitä voikaan tehdä. Kirjoitelkaa myös reseptejä!

Sivut

Kommentit (63)

Vierailija


300 g naudan jauhelihaa

1 dl keitettyä perunaa

1 dl porkkanaraastetta

1 kananmuna

1/2 dl vettä

2 tl murskattua sinistä katajanmarjaa

1 tl suolaa ja teelusikan kärjellä yrttimaustetta

1 dl korppujauhoja/kuivia leivänkantapaloja- pullaa



Keitä murskatut katajanmarjat 1/2 dl:ssa vettä. Kaada seos kulhoon mitattujen korppujauhojen päälle ja lisää porkkanaraaste. Sekoita ainekset lusikalla hämmentäen. Lisää seokseen suola sirotellen, perunasurvos sekä muna ja jauheliha. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Pyöritä lihapullat tasaisiksi pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle pullapellille. Paista lihapullat 180 asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.



Annoksesta tulee tukevia pullia 45 kappaletta ja yhden lihapullan hinnaksi noin 22 - 25 penniä. Vastaava kauppahinta on 46 penniä/kpl. Korppujauhoina voi käyttää näkkileipäpaketista saatavia murusia, hienonnettuja kuivia pullan- ja leivänkantoja tms.



Lihapullille voi valmistaa myös dippikastikkeen:



2 dl kermaviiliä

1/2 tl yrttimaustesuolaa

tuorenokkosta tai ruohosipulia tai jotain muuta " viheriää"

kokonaisia sinisiä katajanmarjoja.



Ohje: Arktiset Aromit ry:n järjestämän Yrttiruokakilpailun " Kastikkeet, muhennokset, pikkuruoat" -sarjassa toiseksi tullut Mirja Nuutinen, Nilsiä.



Vierailija






Pohja:

150 g luomuvoita

31/2 dl luomusämpyläjauhoja

1 dl luomukaurahiutale-vehnälesettä tai camelinarouhetta

2 rkl kylmää vettä



Täyte:

½ pss kuivattua luomusipulia

300 g luomujauhelihaa

1-3 tl luomumustapippuria

1-2 tl suolaa

1 luomupaprika suikaleina



Muna-maito:

3 dl luomukevytmaitoa tai maito-kermaseosta

3 luomukananmunaa

luomumustapippuria maun mukaan

1 rkl luomuyrttimausteita



Pinnalle:

2 dl luomuemmentalia tai -tilsitiä raasteena

tomaattirenkaita



Nypi pohja-aineet taikinaksi ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Liota kuivattua sipulia 20 minuuttia vedessä, valuta ja silppua pieneksi.

Ruskista ja mausta jauheliha, alenna lieden lämpöä ja hauduta sipulin ja paprikan kanssa 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä.

Levitä täyte piirakkapohjalle, sekoita muna-maitoaineet yhteen ja kaada piirakan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta, koristele tomaatilla ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa luomuavomaankurkkujen kanssa.



Vierailija




Tarvitset:



400g jauhelihaa

n.0,5dl korppujauhoja

1tl suolaa

1,5dl vettä

1 muna

1dl juustoraastetta

Rohkeasti mausteita (oman maun mukaan)





Valmistus:



Laita jauheliha kulhon pohjalle. Lisää muut aineet kulhoon ja vaivaa sekaisin. Paistinpannu tulille, muotoile käsin sopivan kokoisia pihvejä ja paista. Kyytipojaksi sopinee suositella esimerkiksi perinteistä perunamuusia ja kermakastiketta.





Vierailija

Kahvinen jauhelihakastike



Tarvitset:



(4 hengelle)

300 g jauhelihaa

1 sipuli

½ dl maissitärkkelystä

3 ½ dl vahvaa kahvijuomaa

400 g tomaattimurskaa

2 dl luomukermaa

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 tl soijakastiketta

½ lihaliemikuutio





Valmistus:



Kuori ja hienonna sipuli.



Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla.



Lisää tomaattimurska ja mausteet.



Lisää osa kahvijuomasta.



Sekoita osaan kahvijuomasta maissitärkkelys.



Kun kastike on kiehumispisteessä lisää maissitärkkelys-kahviseos.



Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.



Lisää kerma ja tarkista maku.



Lisää tarvittaessa mausteita.



Tarjoa kastiketta luomupastan kanssa.





Vierailija

Jauheliha-hernekeitto



Tarvitset:



(4 annosta)



250 g jauhelihaa



1 pieni sipuli



1 rkl kasviöljyä tai margariinia



1 rkl sinappia



grillimaustesekoitusta



1 tlk (noin 800 g) valmista hernekeittoa



meiramia





Valmistus:



Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot ja mausta miedosti sinapilla ja grillimaustesekoituksella. Kuumenna hernekeitto tölkin kyljessä olevan ohjeen mukaan ja lisää maustettu jauhelihaseos joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.





Vierailija




Tarvitset:



noin 10 pihviä



500 g naudan jauhelihaa



1 dl korppujauhoja



1,5 dl kevytkermaa



1 kananmuna



1 dl sinappikurkkusalaattia



1 tl suolaa



mustapippurirouhetta



1 tl chilipippuria



1 tl basilikaa





Valmistus:



Mittaa korppujauhot kulhon pohjalle. Kaada päälle kerma ja sekoita puuhaarukalla, kunnes korppujauhot ovat turvonneet. Lisää kulhoon muna, sinappikurkkusalaatti ja lisämausteeksi suolaa, mustapippurirouhetta, chilipippuria ja basilikaa. Sekoita hyvin. Lisää jauheliha ja sekoita mureketaikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 10 pihviä märälle leikkuulaudalle. Paista pihvejä uunipellillä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai paistinpannussa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Tarkista niiden kypsyys halkaisemalla yksi pihvi. Tarjoa pihvien kanssa keitettyjä perunoita ja pikarosollia.yjä perunoita ja pikarosollia.









Vierailija




Tarvitset:



(4 annosta)



200 G Jauhelihaa



2 RKL Bertolli Classico -oliiviöljyä



0,5 TL Kanelia



1 TL Oreganoa



0,5 TL Suolaa (1tl=5g)



1 TL Pippurisekoitusta (1 tl=5 g)



1 KPL Punainen paprika



3 KPL Tomaattia



0,5 KPL Kurkkua



1 KPL Punasipulia



12 KPL Mustia oliiveja





Valmistus:



Ruskista jauheliha ja mausta. Jäähdytä jauheliha.



Pilko vihannekset ja sekoita salaatiksi. Lisää joukkoon jauheliha. Tarjoa ruokaisa jauhelihasalaatti salaattikastikkeen kanssa.









Vierailija

Perunaviipalelaatikko



vajaa vuuallinen kuorittuja perunoita viipaloituna

raakaa jauhelihaa sormilla nypittyinä mötteinä sekaan

lisää 0,5 litraa lihalientä (minä teen kuutiosta)



Uuniin 225 astetta ainakin tunti

sitten voi jo laskea n. 175 asteeseen.

Sekoita välillä, lopuksi maista ja lisää suolaa jos tarvis.



Nam!

Vierailija




Tarvitset:



100 g pekonia

300-400 g jauhelihaa

3 porkkanaa viipaleina

2 isoa sipulia kuutioina

n. 500 g keräkaalia

1 l vettä

2 lihaliemikuutiota

1-2 rkl soijaa

2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai

1/2 tl kuivattua

1/4 tl jauhettua mustapippuria

3 dl makaronia

(tilkka Flora Ruoka -kasvirasvasekoitetta tai kermaa)



Pinnalle: persiljaa





Valmistus:



Ruskista pekonisilppu ja jauheliha kattilassa. Lisää kasvikset, vesi ja mausteet. Sekoittele ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Lisää makaronit ja hauduta vielä vartin verran. Tarkista maku. Lisää halutessasi tilkka kermaa ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.





Vierailija

Venezuelalainen lihamureke

4 annosta



Valmistelut 20 minuuttia, kypsennys 70 minuuttia



70 g leivänmuruja, maitoon liotettuina

500 g jauhelihaa

1 sipuli silputtuna

15 g persiljaa hienonnettuna

30 g juustoraastetta

2 munaa kevyesti vatkattuna

5 g Jozo Karkeaa suolaa

pippuria

muskottipähkinää

50 g vehnäjauhoja



KASTIKE:

1 sipuli hienokai silputtuna

1 dl öljyä

2 tomaattia kuorittuna ja silputtuna

15 g yrttejä hienonnettuina



Painele maidolla liotetut leivänmurut siivilän läpi kunnes ne ovat kuivia.

Sekoita jauheliha, leivänmurut, persilja, juustoraaste, munat, suola, pippuri ja muskottipähkinä kulhossa tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta lihamureke. Ripottele murekkeen sivuille jauhoja ja anna murekkeen seistä vähän aikaa.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja paista öljyssä sipulit pehmeiksi. Lisää tomaatit, yrtit ja lihaliemi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Laita lihamureke kattilaan kastikkeen joukkoon. Peitä kattila kannella ja kypsennä mureketta hiljalleen tunnin verran.

Viipaloi lihamureke ja tarjoile kastikkeen kera.



Vierailija

Jauheliha-sienipihvit



8-10 kpl

400 g paistijauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl pippurisekoitusta

1 muna

1/2 prk (1 dl) Valio ruokakermaa

1/2 dl korppujauhoja

2 - 3 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä

1 sipuli

1 rkl juoksevaa Oivariinia



Jogurtti-kapriskastike

1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia

2 rkl kaprista

1/2 tl rakuunaa

1 tl sokeria



Esikäsittele sienet ja hienonna ne. (Jos käytät suolasieniä, kiehauta niistä ylimääräinen suola pois. Haperot, vahverot, tatit jne.: pilko puhdistetut sienet ja kuumenna hitaasti pannulla, kunnes neste on haihtunut.)

Sekoita jauhelihaan mausteet, muna, kerma ja korppujauhot. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista sienet ja sipuli pannulla Oivariinissa. Yhdistä seos jauhelihataikinaan. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista ne pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n.15 min. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa pihvejä kastikkeen, perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.



Huom! Jos käytät suolasieniä, vähennä tarpeen mukaan lisättävän suolan määrää.



Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat