Temppuiluharrastus

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kysytään täälläkin, kun AV:lla ei vastata :)Elikkä, meidän vajaa 2-v on innokas tanssija ja kohkaaja, tykkää liikkua ja touhuta. Olen miettinyt, mikä olisi (kodin ja pihan lisäksi :) hyvä paikka purkaa ylimääräistä energiaa. Esim telinevoimistelu kiinnostaa. Jotain taistelulajia ajattelimme joka tapauksessa (judo?). Tällä hetkellä käymme uimassa kerran viikossa, ja yhteisjumppaa olen pohtinut myös.Ja, ennen kuin älähdätte, emme ole aloittamassa taaperon harrastamista nyt heti vaan joskus vuoden kuluttua - ellei joku nyt ehdota jotain juuri tämän ikäiselle sopivaa. Eikä tarkoitus ole myöskään harrastuttaa 3-vuotiasta 4 iltaa viikossa.

Kommentit (14)

Vierailija

Olemme käyneet syksystä alkaen Kirppanoiden EtnoBikissä. Ollaan tykätty, mutta Kirppanat, eli Katja-täti, jää äippälomalle vuodenvaihteessa :(:( Nyt olemme sitten taas ilman jumppaa.

Vierailija

Meidän 2v on käynyt nyt vuoden temppukerhossa, se ei ole mikään äiti-lapsi jumppa vaan temppukerho 1-vuotiaille jossa vanhemmat vat mukana ja valvovat ja auttavat omia lapsiaan. Elikkä lapsille on tehty mm temppurata mitä he kiipeilevät pitkin, se on noin 10m pitkä ja menee ylös-alas :). Salissa on puolapuut missä on liukumäki ja tunneli, palloja, sählymailoja+palloja, hula-hula renkaita, hernepusseja jne Lapset saavat ihan omassa tahdissa tutkiskella näitä ja ohjaaja näyttä mitä voi tehdä niillä ja sitten vanhemmat opettavat tai pitävät kiiini ja " vahtivat" . Meidän poika on aivan innoissaanheti kun pääsee saliin ja menee rataa edestakaisin ja puolapuita ylös-alas ja minä vaan valvon ettei putoa ja loukkaa itseään, samoin vahdin kun ottaa mailan ja pelaa jonkun muun kanssa ettei lyö muita. HAUSKAA on ja vielä vuosi jatketaan näin. Kunpoika täyttää 3v hän saa jäädä yksin ja paikalla on vaan ohjaaja.

Meilläpäin on myös nasikkapaini, alkaa kuulemma 3vuotiaasta, joten olen ajatellut että katsotaan miten temppukerho kiinnostaa silloin tai sitten vaihdetaan nassikkapainiin!

Vierailija

Sitten monilla kuntosaleilla, joissa järjestetään ohjattuja jumppatunteja, on vanhempi-lapsi -jumppia. Ryhmiä löytyy ihan vauvasta alkaen.Sukulaisen tyttö kävi pienempänä muksujudossa. Sitä tosin näyttäisi olevan tarjolla vasta 4-vuotiaille.

Vierailija

Moi,Eri puolilla Suomea on varmaan hiukan erilaisia käytäntöjä siitä, minkä ikäisille telinejumppaa on tarjolla. Yleensä ryhmät alkavat Tarzankerhosta, temppukoulusta tms. 4-vuotiaista ylöspäin. Ilahduttavaa kuulla, että nykyisin on ilmeisesti myös sellaista tarjontaa johon lapsi voi päästä aikaisemmin yhdessä aikuisen kanssa.Mielestäni 4-vuotias alkaa olla jo sen ikäinen että osaa toimia ryhmässä, odottaa hetken vuoroaan, ymmärtää miten jossain temppuradalla toimitaan ja osaa ottaa muutkin huomioon jne. Osa nuoremmista on aivan varmasti taidollisesti ja ketteryydessä jopa etevämpiä kuin 4-vuotiaat, mutta tuo ryhmässä toimiminen ei oikein vielä luonnistu. Yleensä joka temppuryhmään tuodaan joku hätinä 3-vuotias joka vanhempien mielestä on superlahjakas ja jonka kumminkaima on sen ja sen vuoden suomenmestari rekillä. Tämä lahja Suomen telinevoimistelulle haluttaisiin mieluummin saada kunnon valmennukseen mutta kun käskettiin aloittamaan tällaisesta " leikkimisestä" :) Taitoa ja vauhtia on, mutta muuten pikkuisen touhu menee säheltämiseksi ja juoksemiseksi kun ryhmässä on kuitenkin vain yksi-kaksi aikuista ohjaajaa.Niinpä sen ja sen vuoden suomenmestarina maltoin juuri ja juuri odottaa että oma tyttöni täytti neljä ja ensi syksynä saan hänet temppukouluun - jippii :) Tätä ennen ollaan käyty lapsi-vanhempi jumpassa, jossa myös on tuota temppuilua ollut juuri sopivasti: Renkaissa roikkumista, tasapainoilua, puolapuissa kiipeilyä, kuperkeikkaa, hyppäämistä, juoksua jne.Ja tämä ei totisesti ollut kritiikkiä alkuperäiselle eikä teille muillekaan, vaan virtuaalinen kosto menneisyyteni kokemuksista!Ainkain www.svoli.fi sivuilta pitäisi löytyä tyhjentävää infoa jumppamahdollisuuksista. Jumppa on hyvä pohja ihan mille tahansa lajille tulevaisuudessa.

Vierailija

Mekin aloimme esikoisemme kanssa miettiä jotain kivaa harrastusta siinä kolmen vuoden kieppeillä. aluksi kävimme muskarissa, mutta tyttömme on selvästi enemmän suuntautunut liikuntaan. harmiksemme vaan kolmivuotiaille taikka pienemmille on harvoin järjestettyä toimintaa tai ainakin tekemäni selvityksen mukaan sisarusryhmiä ei ollut tarjolla sopivaan aikaan.

meillä ongelma ratkesi, kun neljä vuotta lähestyi. tytär pääsi aloittamaan 3,5v ikäisenä kunnan järjestämässä " liikuntasirkuksessa" eli tämä on liikuntaleikkikoulu. siellä on joka kerta joku uusi leikki, sitten on se temppurata ymv. kesto 45min kerrallaan. tyttö on tykännyt kovasti tästä.

mekin olemme ajatelleet junnujudoa (itsekin judoa harrastaneena), mutta sen aloitusikä taitaa olla siellä 5-7v: maissa?Meidän paras hankintamme kotiin on ollut voimistelurenkaat roikkumaan kattoon. Aluksi tytär (tuolloin n. 3v) ei saanut kieppiä ympäri ja nyt menee vaikka minkälaiseen solmuun. Pikkusisko (2v) menee renkaissa myös sujuvasti perässä. Osaa jo todella hienosti roikkua vaikka kuinka kauan renkaissa ja saa melkein itse nostettua jalat renkaisiin. Alle patja ja tää on ehdottomasti hittijuttu liikunnasta innostuneelle lapselle!

Vierailija

jo yhdestä vuodesta ylöspäin järjestää Lasten liikuntakeskus Pomppu. Meidän kohta kaksivuotias kävi siellä tämän kevään isänsä kanssa ja ryhmissä oli useita muitakin isiä. Minäkin kävin siellä pari kertaa ja kivaa oli. Renkaita, tramboliini, puolapuita, köysiä, tunneleita jne. Kuperkeikkoja ja " vahvoja käsiä" . Ja oman vuoron odotteluakin.

Vierailija

Poika täyttää kesällä 2 v ja ois kiva, jos hän pääsisi (äidin tai isin kanssa) syksyllä johonkin " temppujumppaan" tms. Olen googlella yrittänyt hakea eri jumpista, mutta tosi nihkeästi löytyy. Tai sitten en osaa etsiä.Kertokaapa siis te, jotka tiedätte PK-seudulla järjestettävistä jo 2-vuotiaille tarkoitetuista jumpista!

Vierailija

elikkä Porvoossa!

Yksityinen temppukerho on toiminut jo vuosia. Jos en väärin muista niin luulen että pitää muuallakin kun Porvoossa...olisiko Sipoo??? EN muista!

Vierailija

noin pienille kun ei vielä ole " omia" jumppia (yleensä vasta 4 v alkaen).Me käytiin äiti-lapsijumpassa Motivus-ketjun kuntosalilla kun omani oli 2 v, ja se oli kyllä kivaa. Liikkula.fi oli osoite josta löysin tiedon.Myös urheiluseurojen omilta sivuilta saa selville (svoli.fi muistaakseni on osoite josta löytyy listoja seuroista).Nyt on kyllä varmaan useimma jumppajärjestäjät kesälomilla, mutta syksyllä sitten taas.

Vierailija

minkälaista tarjontaa seuroilla on jumpissa. muistaakseni helsingissä oli joku seura johon voi mennä äidin tai isän kanssa ns. temppukouluun, ne on yleensä telinevoimisteluseurojen järjestämiä.T. Entinen telinevoimistelija

Vierailija

-niminen yhden naisen yritys järjestää taaperojumppia Kampissa, Haagassa ja Tapiolassa. Siellä on just temppurata ja muuta hauskaa. Isiä myös on paljon mukana. On tykätty ja jatketaan taas syksyllä. Netistä löytyy.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat