Meneekö muilla huonosti???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tulin tänään kotiin mieheni istui kotona ja kertoi saaneensa potkut.

Lapsi meille syntyy heinäkuussa, tämän kuun vuokra maksamatta ja velkaa muutenkin.

Asumis tukea ei saada koska meillä on 3hh+k+s kuulemma liian iso asunto.

Itse saan työmarkkina tukea.Kertokaa omia kokemuksia ja miten selvisitte...

KIITOS

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Miehesi ryhtyy nyt etsimään heti työtä tietysti. Vaikkei sitä parasta paikkaa heti löytyisikään niin voihan hän ottaa jonkun vähän " huonommankin" työn hätävaraksi ja samalla etsiä parempaa työtä. Mene heti Kelaan ja kerro tilanne, sano että teitä on kolme henkeä joten kämppä ei todellakaan ole liian iso. Tarvitseehan lapsi oman huoneen. Kerro heille että ette tule toimeen. Pyydä lainaa vanhemmiltasi jos tarve vaatii, tai miehesi vanhemmilta. Perhe yleensä auttaa hädässä. Säästäkää ja karsikaa turhat menot pois, ostakaa halpaa ruokaa jne..

Kyllä asiat järjestyy! Älä masennu.

Vierailija

Meillä on välillä mennyt huonosti ja välillä sitten vähän paremmin. Sossussa ovat kyllä velvollisia auttamaan jos ei muu auta. Meillä on kolmas lapsi tulossa ja ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen mies on ollut ainakin yhdeksässä eri työpaikassa (postilla, maanrakennuksella, 2 eri sahalla, ravintolassa, kotipalvelussa, pelastuslaitoksella, taksikuskina, hitsaamassa) ja silloin tällöin myös työttömänä. Nyt tekee opiskeluiden lomassa vuoroja sairaalassa ja minä opiskelen myös niin kauan kuin pystyn. Aina ollaan taloudellisesti pärjätty ja lisäksi maksettu sekä pankkilainaa ja auton osamaksuja pois (Fiat Brava, vm -02). Taloudellisten huolien lisäksi on ongelmia ollut myös parisuhteessa kun taloudelliset huolet, stressi ja väsymys ovat painaneet ja lisäksi vielä muutamat kateelliset ihmiset kiusanneet ja yrittäneet meitä erottaa. Eteenpäin sitä on vaan aina mentävä ja kai sitä on jaksettu yrittää haaveiden ja paremman huomisen toivossa. Nyt alkaa kuitenkin jo valmistumiset häämöttää, miehellä jo hyväpalkkainen työ tiedossa valmistuttuaan uudella paikkakunnalla(ihanaa päästä täältä pois) ja häät ovat ensi kesänä. Elämä voittaa!!!

Vierailija

eli muutettiin kolmioon noin kuukaus sitten, vauva tulee syyskuussa.. ennen vuokra 100e/kk (!!) ja nyt yli 700e/kk, siis jo siinä totuttelemista.

mies sanoin kun asuntoa katsottiin että pelottaa ottaa isoa asuntoa jos sattuu jotain, vaikka työt loppuis tai jotain.

minä positiivisena vaan kuittasin sen höpöhöpöllä tapani mukaan, eihän kellekkään niin huono tuuri voi osua!

nyt pari viikkoa sitten mies soitti töistä: niillä alkoi YT-neuvottelut!! mieheni on kuitenkin sen verran tärkeä työntekijä että ei kuuluisi ensimmäisiin lähtijöihin varmasti..

nyt on vaan tässä selvinnyt että kaikki lähtee, jotkut vain vähän aiemmin.. mies sai jäädä onneksi siihen syyskuun loppuun!

kyllä tässä tuli tapeltua ja itkettyä ja valvottua öitä kun molempia pelotti vaan niin paljon.

nyt on siis syyskuun loppuun töitä, sitten alkaa uuden paikan haku vasta.. onneksi tosin sai sopimuksen että sen 2kk irtisanomisajan palkan jälkeen saa vielä 6vko palkan! että kolme ja puoli kuukautta palkallista on onneksi vielä. sitten pitää vaan töitä hakea hulluna..

toivottavasti ei vaan vauva synny liikaa ennen aikojaan kun kovasti ennustavat että ei se syyskuuhun asti tuolla pysy.. pelottaa että jos liian ajoissa tulee niin vetävät sopimuksen pois, sitä kun ei vielä voida allekirjottaa.. tuo on kuitenkin parhaita sopimuksia mitä sieltä saivat...

että ei vaan vaihtuis huonompaan :(

ei kai sitä saisi jäädä hetkeksikään surkuttelemaan tilannetta vaan puskea eteenpäin!!Mutta onnea nyt teille, toivottavasti töitä löytyy ja etsitään oikeen kunnolla.. ettei miehes masennu ja lannistu.

voimia siis molemmille! niin työn hakuun kuin synnytykseenkin!!

Äipäke ja toukkanen vko 30

Vierailija

pakko sanoo tähän väliin, et kyllä ne rahahuolet aina setviytyy. huolehdi vaan itses ja vauvasi hyvinvoinnista. Älä valvo rahan takia öitä, ne on menetettyjä hetkiä.raha ei tästä maailmasta lopu. Joskus sen eteen on vaan nöyrryttävä, mikä on ikävää.

Vierailija

Me ainakin saimme ja kolmio meilläkin on.

Täyttä asumistukea ette tosin varmaan saa, käsittääkseni kelan nerokas idea on se, että alle 1-vuotiasta ei lasketa perhekokoon mukaan tukia laskettaessa. Eli vasta siinä vaiheessa kun oikeus äitiys- ja vanhempainrahaan loppuu huomioidaan lapsi asumistuessa jne.

Tämän takia me saimme ensimmäisenä 11 kuukautena pienempää asumistukea kuin sen jälkeen.

Vierailija

....mies jäi työttömäks n. 1kk ennen mun laskettua aikaa (reilu vuosi sitten). kauaa ei kerennytkään työttömänä olla kun ahkerasti etti töitä niin saikin uuden työpaikan kolmen viikon sisällä. ite aluks tottakai vähän säikähdin että kuinkas nytt, mutta onneks ukko oli ahkera ja ahkeruus palkittiin. nyt ollut kyseisessä firmassa tosiaan jo reilun vuoden.

Vierailija

te ettte ole sitä luultavasti nyt saanut miehesi tulojen takia! esim. jos kolmiossanne olisi 57 neliötä saisitte TÄYDEN asumis tuen mutta jos teillä on esim. 72 neliötä saisitte siltikinVAIN 57 neliöltä asumistukea. ja heti sossuun!!

Vierailija

Meillä mies aloitti yllättäen vuoden kurssin. Aikuisopintotuki on tosi vähän... muuten menis rahallisesti hyvin, mutta miehen vanhat velat syö 500e/kk. Ei kuitenkaan ole pelkoa, miten pärjätään. Kädestä suuhun ollaan eletty tähänkin asti. Luottamus Jumalaan on tosi suuri. Ennekin , kun on ollut rahat loppumassa niin on tullut ihan ihme juttuja.Esim. sattui viikon sisään: rivitalossamme käynyt vierailija puhkaisi renkaansa, mies auttoi, sai 5e, heitti toisen vierailijan n. kolmen kilometrin päähän, sai 10e, vei saman tyypin mukanaan keskustaan (yli 10km) sai 20e.

Menin käymään äitini luona. Mummoni oli pitänyt tulla käymään ja äitini oli tottakai ostanut isot määrät ruokaa. Mummo soitti, ettei pääsekään (tuli vieraita) ainakaan viikkoon. Äitini työnsi suurimman osan ruuista mukaani, koska olisivat pilaantuneet hänellä.

Hauskinta on, ettei kukaan tiedä raha-asioistamme yhtään mitään...Jeesukseen luottaen, Muori poikineen

Vierailija

Kyllä kelan asumistuki kuuluu teille! Ite asuin vähän aikaan tyttäreni kanssa kahestaan kolmiossa jossa 75.5 neliöö ja 160e jäi maksettavaks itte...käyppäs kovisteleen niitä kelan akkoja ja selvitä asia!!!

Vierailija

Meitä on kolme, asunto on 3h+k+s, neliöitä 73. Ja saadaan täysi asumistuki. Mikä ihmeen juttu se on että te ette sais asumistukea??? menet kuule vain topakkana sinne kelaan ja otat niiltä sen asumistuen!!! Ei oo nimittäin oikea homma tuommonen. Ja jos on tiukkaa niin menet sossuun niin saatte toimeentulotukea. Ei se mitään kivaa oo " sossun luukulla roikkua" mutta rahattomanakaan ei saa olla!! Kyllä se aurinko alkaa paistaan, usko pois!! Tsemppiä kovasti teille!! :)

Vierailija

Mulla on tällanen kokemus tosta asumistuki jutusta. Meidänkin oli pakko muuttaa poikakaverini kanssa kaksioon jotta saatais asumistukea, vaikka vauva syntyy maaliskuussa -06. Siinä on ne tietyt neliömäärät mitä saa olla että maksetaan edes jotain. Vauvaa ei lasketa vielä tähän koska hän ei ole syntynyt.

Se menee jotakuinkin näin: Asumistukea maksetaan Kahdelle ihmiselle kaksioon (n.55neliöön) ja sittenkun vauva on syntynyt niin kolmioon.

Eli lyhennettynä, teillä on liian suuri asunto teille kahdelle, sittenkun vauva on syntynyt niin saatte tukea =)Vierailija

Mistä tuo tieto että liian iso asunto? kysäseppäs kelalta ja jos olet jo kysynyt niin kysyppäs uudestaan! teitä on 3 henkeä niin ei todellakaan ole liian iso asunto!

me saatiin asumistukea kolmena henkenä 4h+k+s+khh olevaan omakotitaloon(vuokra)!

Sitten seuraava paikka sossu, soita ja varaa aika ja käykää juttelemassa jos ei nyt muu auta,sitähän varten ne on siellä että auttavat jos menee todella tiukille!

tsemppiä!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat