Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paperiliiton ahneudella ei rajaa

Vierailija

ja Stora

Sivut

Kommentit (100)

Vierailija

lueppa paperiliiton väittämä asiasta.aivan erilaista tekstiä samasta aiheesta. ei kannata aivan yhen ihmisen mielipiteen perusteella omaa mielipidettä asiasta sanoa jos ei ole aivan koko asiasta muuten.

Vierailija

Ei ainakaan näistä jutuista päätellen? Ette taida edes tietää että mikä on paperin ja sellun ero ja mitä näissä tehtaissa tehdään? Oletteko edes tehtaan ohi koskaan ajaneet, saatikka sisällä käyneet?

Höpisette vain jostain helvatun 1600 eurosta ja muista mahtavista eduista mitä paperimiehet saisivat kun suostuisivat sopimuksen allekirjoittamaan. Ymmärrättekö noista löysi-asioista ja käytännöistä mitä heillä nyt on ja mitä ollaan viemässä pois? Jos ette niin ÄLKÄÄ tulko tänne kirjoittamaan naurettavia kommenttejanne! Mieheni on tosin saanut hyvät naurut näitä juttuja lukiessaan!!!Eikö kukaan tajua että jos nyt viikossa on työtunteja 48 ja päivässä niitä on se 8. Niin se on mielestäni jo aika paljon? Saleniuksen ehdotuksessa työtunteja olisi 12/pv. Viikkotuntimääristä ei edes sanottu mitään... Vuosilomat, kesälomat jouduttaisiin pilkkomaan osiin koska tehtailla alkaisi pyörimään lyhkäisempi kierto (nelivuoro). Tämä tarkoittaa sitä että oma porukka tekisi kesällä 12 tuntisia päiviä ilman 3 viikon yhtämittaista lomaa. Näin työnantajan ei tarvitsisi ottaa kesätöihin ketään töihin! Aika kieroa touhua? Sopimuksessa oli maininta että viikonloppuisin ei tarvitse tehdä 12 tuntisia päiviä. Kauheesti helpottaa? Vapaat (6pv) kiertojen välissä samalla lyhenisivät, muutuisivat. Ei sellaista rääkkiä kovin pitkään jaksa kukaan. Sopimuksessa oli myöskin poistettu n. 150 euron raha jonka on saanut aina kesällä.

Työnantaja vetoaa jatkuvasti johonkin kilpailuun, että muuten ei pärjätä? Paskapuhetta. Kyllä pärjätään nykyisilläkin voitoilla mitä tehtaat tahkoavat. Osakkeitten omistajat ne vaan ahneuksissaan haluavat lisää ja lisää voittoa. Ihme juttu muuten että Ruotsissa pärjätään ihan hyvin vaikka heillä onkin kuusivuoro päällä. Näillä työntekijöillä on paljon enemmän vapaita kuin tällä hetkellä meidän paperimiehillä. Kyllä sopimus olisi jo tehty, jouluihin yms. suostuttu jos tännekkin pistettäisiin sama vuorojärjestys päälle. Ruotsalaiset eivät onneksi ole niin tyhmiä kuin meidän kotomaassa ollaan. Tajuavat että ei tuolla nelivuorolla kukaan halua töitä tehdä jos jotain ja paljon ei saada tilalle!

No, tää on niin tätä. Ollaan niin pirun kateellisia toisia kohtaan että ei oteta asioista yhtään selvää ja haukutaan vaan päivästä toiseen ahneiksi apinoiksi? Ei se Saleniuksen ehdotus ollut kuin palkan korotuksellisesti samanlainen kuin muilla. Muuten se sopimus sisälsi sellaisia heikennyksiä joihin ei kukaan järkevä ihminen halua suostua!Voitaisko jo antaa tämän aiheen olla? Jos ette tehtaalla työskentele vuorotöissä vuodesta toiseen niin ihan turha tänne on tulla höpisemään satuja? Enhän minäkään taikka mieheni tule tänne väittelemään jostain sellaisista asioista joista ei omakohtaisia kokemuksia ole. Eiköhän jokainen tiedä oman työnsä asiat paremmin kuin toisen alan ihminen tietää?

Vierailija

Mikä se on?...Vuosi sitten työnantaja tarjosi paperimiehille Tupoa isompaa korotusta, kun paperiliitto olisi tyytynyt Tupo linjaan.....Viime vuoden työsulku ei ollut mitään muuta kuin pelleilyä jossa paperiliitosta tehtiin syntipukki kun oikea syntipukki on työnantajan rahan ahneus....

Vierailija

Nyt on työsulku menossa EI LAKKO. Miten paperiliitto voi olla ahne kun työnantaja haluaa ottaa niiltä jo saavutetut edut pois.?? Valaiskaas vähän... Ymmärrän hyvin että eivät halua antaa viimeisiä vapaitaan pois..... niinkuin monet löysät liitot ovat tehneet! Paperijätkät ei siis halua vaihtaa etujaan rahaan.... ymmärrän senkin jo hyvin kun liksa on tuota luokkaa niin siinä ei yks 1600 egee tunnu, varsinkin kun verottaja vie siitä vähintään 50%Sivut

Uusimmat

Suosituimmat