Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

väännettänpäs nyt rautalangasta näille kotisynnytysten puolustajille...

Vierailija

esimerkit:äiti 1.odottaa toista lastaan. ensimmäinen synnytys mennyt täydellisesti ilman kivunlievitystä, mutta muuten huonoja kokemuksia sairaalasta.

päättää kuitenkin synnyttää siellä, eihän sairaalassa joudu olemaan kun muutaman päivän.

synnytys alkaa, kaikki sujuu hyvin, ja kohdunsuu aukeaa melko vauhdikkaasti.

vedet menevät hieman ennen ponnistusvaihetta.

samassa lapsen sydänäänet heikkenevät äkillisesti, eivätkä lähde nousemaan.

sydänäänet katoavat, ja äiti kiidätetään hätäsektioon. muutamassa minuutissa vauva on maailmassa, ja hänet saadaan elvytettyä.

äiti ja lapsi pääsevät muutaman päivän päästä terveinä kotiin.

vauvan sydänäänien lasku johtui kalvokiinnitteisestä napanuorasta. vesien meno repäisi kaksi kolmesta elintärkeästä verisuonesta.

tilannetta ei voitu millään ennakoida.äiti 2.odottaa toista lastaan. ensimmäinen synnytys mennyt täydellisesti ilman kivunlievitystä, mutta muuten huonoja kokemuksia sairaalasta.

päättää synnyttää kotona.

alku sujuu hyvin, mutta vesien menon jälkeen sydänäänet katoavat.

lapsen isä ja kätilö alkavat pukea kenkiä jalkaan, isä menee soittamaan ambulanssia. kätilö auttaa äitiä pukeutumaan hieman lämpimämmin.

ambulanssi tulee 5min. soitosta.

matkaan sairaalaan menee toiset 5 min.

sairaalassa äiti kiidätetään hätäsektioon, mutta mitään ei ole tehtävissä. lapsi on kuollut, sektioon ei päästy ajoissa.

sydämenpysähdys johtui kalvokiinnitteisestä napanuorasta, mistä repesi kaksi verisuonta vesien menon yhteydessä.kumpi äiti haluaisit olla??

on ehkä kaukaa haettua, mutta mahdollista..ja tuo on vain yksi mahdollinen komplikaatio.kuka haluaa ottaa riskin??

Sivut

Kommentit (154)

Vierailija

Olen lukenut tutkimuksen useita vuosia sitten, eli en muista yksityiskohtia, mutta siinä painotettiin nimenomaan, että suunnitellut ja muut kotisynnytykset erosivat lopputuloksiltaan.Joskus kotisynnyttäjä oli siirtynyt sairaalaan kesken, parissa tapauksessa oli tullut kiire, mutta suunnitelluissa synnytyksissä ei ilmennyt vakavia ongelmia.Suunnittelemattomat kotisynnytykset eivät nekään olleet erityisen riskialttiita muuten, mutta tuo yksi alue erottui, ja päätekijä kuolemissa oli pienet raskausviikot eli ilmeisesti ennenaikaista vauvaa ei saatu ajoissa tehohoitoon. Näin sen käsitin.

Vierailija


siinä oli tilasto edellisen vuoden suunnitelluista kotisynnytyksistä.9 suunniteltua kotisynnytystä, yhdessä jouduttiin lähtemään sairaalaan repeämien/istukkaongelmien tms takia.

1 päättyi hätäsektioon. ei kerrottu saatiinko vauva hengissä maailmaan, mutta kaikki voivat tietenkin itse päätellä, kauan vauva on hengissä ilman happea. tuskin niin kauaa kun kestää sairaalaan meno.harmi ettei tiedä kuka tuo äiti on. menisin kyllä taatusti kysymään, että onko vieläkin onnellinen kotisynnytyspäätöksestään..Vierailija

Olisitko valmis muuttamaan koko Suomen synnytyskulttuurin siksi että 10% Suomen äideistä asuu lähellä sairaalaa? Itse asun Pirkanmaalla ja jos jotain synnytyksessä sattuisi, niin ambulanssin tulo meille kestää 25min ja sairaalaan, ambulanssin vauhtia, päästäisiin noin tunnissa! Ei kyllä tullut mieleenikään synnyttää esikoista kotona! Herätkää pahvit!T:Äreä äiti maalta ja vauva 8kk

Vierailija

Ja tämä toisen minun jälkeen kirjoittaneen kätilön kommenttiin voin yhtyä täysin! Miksi palata takaisin vanhoihin käytäntäihin, kun äiti- ja lapsikuolleisuus on saatu minimiin???tv: sairaalankäytännöistä puhunut klö, en nyt muista sitä numeroa

Vierailija

Tunnen lisäkseni 8 naista, jotka ovat synnyttäneet kotona, eri tavoilla, eikä kenelläkään ole ollut mitään ongelmaa, jota ei kotioloissa olisi saatu ratkaistua. Yli 20 tervettä, ihanaa lasta!Tunnen vain yhden naisen, jolta on istukka irronnut, ja se irtosi ennen synnytystä ja vauva menehtyi.Tunnen ehkä 25 naista, jotka eivät ole pystyneet istumaan kuukauteen synnytyksen jälkeen, koska 3,5kg vauva ei muka ole mahtunut ilman välilihan leikkausta. Moni ei ole saanut olla tietyissä asennoissa, koska sydänäänilaite ei ole saanut kunnon kontaktia, ja koska lääkäri on paikalla, on pitänyt ponnistaa asennosta, joka on epämukava. Syödä ei ole saanut, koska sairaalan politiikka on nyt sellainen, ja vähän ajan päästä naista on alkanut oksettaa, kun on ollut niin nälkä. Ponnistamaan on käsketty yhtäkkiä, vaikka ei ole mitään ponnistustarvetta ja kun nainen ei ole pystynyt, on otettu imukuppi.Tajuatteko te, että kotona synnyttävät naiset eivät repeä, eikä ponnistaminen kestä kuin muutaman minuutin? Synnytyksen jälkeen on ihan normaali olo.Kotona synnyttämään alkaneista sektioon päätyy alle 2%, sairaalassa 8-10%. Kotona ei käytetä imukuppeja, mutta sairaalassa ensisynnyttäjistä 3-5% synnyttää lopulta imukupilla. Episiotomiaprosentit on 25-50% ensisynnyttäjien kohdalla, eikä ketään kotona synnyttävää tarvitse leikellä. Ei niissä vauvoissa mitään vikaa ole, vaan jos ihan mikä tahansa ei mene niinkuin oppikirjassa, lääkärit menevät paniikkiin.Teitä naisia huijataan todella pahasti ja olette niin vietävissä, että ette edes tajua!! Todellisia raukkoja.

Vierailija

silti jopa minä näen siinä myös sen toisen puolen. Voihan se synnytyksen rentous äidille vähentää myös niiden komplikaatioiden määrää ja mahdollistaa lapselle ja äidille niin tärkeän hyvän varhaisen vuorovaikutuksen. Tarkoitan, että jotkut voivat kokea olonsa sairaalassa hyvin stressaantuneeksi ja vieraaksi - voipa tästä aiheutua sitä lapsivuodepsykoosiakin?Se kotisynnytys on kuitenkin hyvin suunniteltuna varmasti turvallista - ei ehkä turvallisinta, mitä voi olla, mutta emmehän me eläkään sairaaloissa. Otamme riskejä joka päivä katua ylittämällä, autoa ajamalla... tässä on sentään PIENI riski ja myös se toinen puoli, että jotain hyvääkin voi seurata, tai parempaa kuin sairaalassa.Sivut

Uusimmat

Suosituimmat