Ford Focus vai Skoda Octavia?!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tarkoitus olisi vaihtaa auto n. 4-5 vuotta vanhaan (vähän ajettuun) Fordiin tai Octaviaan... nyt vaan mietitään kumpi olisi viisaampi päätös, suunnilleen samanhintaisia ja saman verran ajettuja ollaan löydetty. 2 vkon päästä olisi tarkoitus lähteä Tampereen suuntaan katsastamaan autoliikkeitä.. onko kellään kokemuksia? Laittakaa plussia ja miinuksia!Kiitos!

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

teknologia ja ulkonäkö kuin wolkkareissa. En ole koskaan ollut fordin ystävä mut sehän on kalliimpi ku skoda ja...

onhan se ihan hyvä

Vierailija

Ford on hyvä istuttava myös takana pitemmilläkin matkoilla. sinne mahtuu kevyesti kolme lastenistuinat ja vanut kuin vaunut peräkonttiin. Takapenkissä on myös monipuolisia ja helppoja säätöjä isompien tavaroitten ja lasten yhtäaikaiseen kuletukseen.

Vierailija

Vanha Octavia näyttää vielä hieman liiaksi itäkulkineelta ja perusmallien harmaa sisäilme korostaa tätä tunnelmaa. Mulle auton sisustuksellakin on väliä, toki joillekin se on sivuseikka. " Ongelma" poistui vasta uuden Octavian myötä. Ford Focukseen on mennyt takuusen kaikki 5 luukkua, tehtaalla taikka alihankinnassa tehty kamala kämmi ovien ruostesuojaukseen vaikutavissa ratkaisuissa.Kivitila (Ford liike Tampereella) tiedostaa ongelman, kannattaa varata heti aika luukkujen vaihtoon, menee takuuseen.

Vierailija

Kyll meillä nyt on päädytty, että Octavia meille tulee. Olipas kiva lukea tuosta 1,8 turbosta, sellainen on nimittäin vähän ollut kiikarissa :) ja vaihtoa ollaan vähän kyselty :) mies meillä sitä mieltä, että HB riittäis, mä taas haluaisin ehdottomasti farmarin, kun kerran autoa nyt vaihdetaan. Ensin katseltiin dieseliä (meillä nyt diesel), mut taidetaan kuitenkin kääntyä bensa-autoon tällä kertaa.Lisääkin mielipiteitä saa toki kirjoittaa, vähän mietityttää, ku volkkarista ollaan vaihtamassa, mutta samoilla linjoilla edellisten kirjoittajien kanssa, että on se Octavia vaan todella " kaunis" auto!!!!Matilda

Vierailija

hyvästä valinnasta. Stockmann-auto pullistelee hyviä vaihdokkeja kun porukka vaihtaa skodansa siihen uuten korimalliin, joka on....upea...myös sisältä tod. hieno!!!

Vierailija

fordit olivat tosi muovisia koslia, ja tuolloin päädyimmekin wolkkarin golf varianttiin. Tällä perusteella sanoisin että ehdottomasti itse valitsisin skodan, koska tehdään wolkkarin tehtailla (tai jotain sinnepäin...samaa lafkaa?) ja ainakin skodan farkku on pärjännyt uusissa testeissä loistavasti. Tuo golf variant oli muuten aivan loistava auto, mutta meilläkin se meni vaihtoon, kun piti vaihtaa isompaan. Ei vian vikaa, loistava ajettava, hiljainen ja turvallinen.

Vierailija

ollaan oltu tosi tyytyväisiä. lastenvaunut menee takakonttiin suoraan pystysuunnassa. ja takana on aikuisenkin mukava matkustaa. mahtuu 2 aikuista ja kaukalo hyvin taakse.tämä on vaan mun mielipide.

Vierailija

Ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Osat suureltaosin samoja kuin wv ja audin, joten laatu on taattua. Hintakin on ystävällisempi kuin muut vastaavat mallit. Oran yhdistelmä vaunut mahtuvat konttiin täydellisesti ja tilaa jaa vielä vaippakasseillekin.

Vierailija

2.0 FSI Elegance kaikilla mahdollisilla varusteilla ja täytyy sanoa että on laadukas auto. Edelliseen Passatiin verrattuna mielestäni parempi (toisaalta tässä on mm. madallettu alusta). Suosittelen.

Vierailija

Meillä Ford Focus ja ollaan hirveän tyytyväisiä: Ei vikoja, varmahuoltojen suhteen, huippu ajettava, käytännolliset mitat ja näppärät hallintalaitteet, myös helppo säädettävä ajomittojen suhteen. Suosittelen! :)

Vierailija

Skoda voi olla halvempi ostaa kuin Ford, mutta varaosat ja huolto saattavat kääntyä toisin päin. Mieheni puheista päätellen Skodan varaosat ja huoltopalvelut ovat kalliimmat kuin Fordin.

Vierailija

Merkku63:

Lainaus:


Skoda voi olla halvempi ostaa kuin Ford, mutta varaosat ja huolto saattavat kääntyä toisin päin. Mieheni puheista päätellen Skodan varaosat ja huoltopalvelut ovat kalliimmat kuin Fordin.
No jos Fordiin päätyy niin varaosia todellakin joutuu hommaamaan. Parilla työkaverilla Focus enkä voi heidän kokemuksien perusteella suositella.

Ääni taas Skodalle, vaikka valinta onkin jo tehty.

Vierailija

uuden mallin Ocataviaan on sitten unohdettu vetää piuhat edestä taaksepäin vetokoukkua varten. Eli vetokoukun asentaminen maksaa yli 700 e!Meillä siis -04 mallin Ocatvia, ja siihen kysyttiin vetokoukkua, niin se maksa noin 300e.Eli tinkikää uusiin Octavioihin vetokoukku kaupan päälle!

Vierailija

voit viedä wolkkarin huoltoon jos skodan huolto on liian kallis. JA focuksissa on ruosteongelmaa takaluukun kanssa, myös veljeni -01 focuksessa oli!!! ...eli sskoda it is!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat