Mitä tarkoittaa diagnoosi...

Vierailija

ca mammae?

Liittyy jotenkin rintoihin. Kävin näyttämässä pattia lääkärille ja silloin otettiin joku näyte neulalla.

Tänään tuli postissa näytteen vastaus (siis otettu kopio patologin lausunnosta), eikä siinä ole suomen sanaa! Ärsyttävää!!

Sivut

Kommentit (135)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


vastaukset ainakin täällä pohjoisessa tulevat postitse nimittäin näin OYS toimii nykyisin




ja ne loput soitettaisiin - onhan se ihan kamalaa, kun ihminen saa eteensä kirjeen, josta ei välttämättä tajua, todistetaanko terveeksi vai epäilläänkö jotain, joka vaatii lisätutkimuksia. Nyt olisi taas aika tarkistaa käytäntöjä.

Vierailija

taan jo onb:tä tehtäessä, että vastaukset toimitetaan esim. lähettävälle lääkärille suoraan. Eli käytäntöjä on useita, mutta koskaan ei sovita esim. rinnan onb-vastauksien lähettämisestä potilaalle kotiin.



Vierailija:

Lainaus:


vastaukset syöpäepäilyssä lähetetään suoraan keskussairaalaan tai yliopistolliseen, ne eivät mene lähetteen tekijälle!



Patologi tutkii ne sairaalassa, sielä ne menee suoraan sen alan lekureille, jotka noin kerran viikossa käsittelevät ne yhdessä ja päättävät jatkossa. vasta tällöin soitetaan potilaalle.

Siksi meneekin usein se 2-3 viikkoa ennen tulosten tuloa.



Nämä ovat oikeasti faktat, ei edes OYS voi mennä perse edellä puuhun.




Vierailija

sitten on lähettävän laitoksen tietoja, viivakoodeja yms. ja itse tekstikohdassa lukee näin: " näytteeksi saadussa irtosolututkimuksessa löydöksenä malignia solukkoa joka sopii lobulaariseen ca mammaeen." Sitten alla yhteenveto: DG: ca mammae



alla päiväykset yms, patologin nimi. t.ap

Vierailija

että kyseessä on joku syöpä.



Me terveydenhoitoa liippaavissa oheishommissa olevat ollaan kovia tulkkaamaan diagnooseja sillä tokihan duuni tekee meistä melkein lääkäreitä.









(Sori, en voinut vastustaa. Alkoi huvittamaan kun kuukausia diagnoosin selviämisen jälkeen jotkut vieläkin tarjoavat näitä asiantuntevia kyllä-se-ca-on-syöpä-kun-googlasin-tai-sit-se-on-jotain-kalkkia -vastauksiaan)

Vierailija

Tämä siis sille, joka meinasi, että on lääkäri voinut yrittää soittaakin. Miksi ensin laittaisi kirjeen ja sitten soittaa seuraavana päivänä? Luulen että epähuomiossa laitettu pelkkä vastaus kirjeitse...

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Isoäidillä oli maksasyöpä ja lausunnossa oli T. Joka siis on tumor




Ja kasvainhan voi olla joko hyvän (beningi) tai pahan- (maligni) laatuinen!

AP: kasvaimesi on valitettavasti pahanlaatuinen!

Vierailija

joku on vahingossa lähettänyt lausunnon suoraan kotiin. Päinvastoin - ihmettelen ettei tuollaista tapahdu enemmän. Olen kuullut muistakin vastaavista tapauksista.



t: potilas

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat