MItä tarkoittaa, kun luomi poistetaan se pitää lähettää patongille?

Vierailija

Siis tarkoittaako se että luomi on pahanlaatuinen? jotkut sanoo että ne lähetetään kaikki sinne,riippumatta siitä miltä se lääkäristä näyttää. Onko paikalla sairaanjoitajaa tms? KIITOS!

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

En tiedä, vaihteleeko käytännöt. Mutta siis lääkäri sanoi minulle, että hän laittaa kaikki leikkaamansa luomet patologille, vaikka heti näkisi että kaikki on normaalia.

Vierailija

Luomet tutkitaan, varmuuden vuoksi. Älä siitä huolestu. Ottavat yhteyttä, jos jotakin hoidettavaa löytyy. Jos mitään ei löydy, niin eivät ota yhteyttä.Minulta on poistettu useita luomia, ja melkein kaikki ne on lähetetty tarkemmin tutkittaviksi, mutta mitään pahaa ei ole löytynyt.

Vierailija

Suurin osa lääkäreistä taitaa lähettää poistamansa luomet patologille tutkittavaksi. Poikkeuksiakin tietysti on. Ei siis syytä huoleen. Vastaus tulee parin viikon päästä.

Vierailija

Ihan varmuuden vuoksi. Multa poistettiin noin vuosi sitten kasvoista 2 luomea ihan esteettisistä syistä ja plastiikkakirurgi sanoi, että " ei nnäissä mitään oo, mutta sinnehän nää pitää laittaa."

Että ei syytä huoleen!

Vierailija

että kaikki veitsellä poistetut luomet tulee tutkia. Joskus voidaan napsia saksilla sellaisia pieniä roikkuluomia irti, niitä ei lähetetä. Mutta siis vaikka lääkäri silmällä näkisi luomen hyvänlaatuikseksi, se tutkitaqan silti.

Vierailija

Kyllä ne tutkitaan ihan kaikki luomet, paitsi laseroidut tietenkin. Lääkäri ei pysty sanomaan luomen ulkonäön perusteella onko hyvä vai pahalaatuinen. Monesti on tullut norm. näköisistä luomista patologilta vastaus: melanooma tai basaliooma tmv. Eli lääkärin ei tule tehdä mitään arviota pelkän ulkonäön perusteella.Älä huolestu, rutiinitoimenpide, joka tehdään jokaiselle poistetulle luomelle:)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat