Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Liikaa videoita?

Vierailija

3v lapsi arkisin erittäin hyvässä ja aktiivisessa hoitopaikassa. Puuhaa on kaikenlaista ja hyvin erityyppisiä juttuja päivittäin. Kotiin tullessaan lapsi mieluiten istuisi kattelemassa videoita. Myös viikonloppuisin haluaa kattella videoita. Onkos tämä nyt liikaa kun esim. tänään katsonut 2 nalle puh leffaa? Älkääkä nyt ehdottako ulkoilua ym. koska hoitopaikassa ovat valmiiksi jo paljon ulkona ja olen todennut olevan parempi illat rauhottaa, ettei mene koko päivä juoksuksi. Videoiden katselun ohella tekee duploista kaikenlaista ja puuhailee muutakin leikkijuttuja.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

videoitten katselusta ei suurempaa haittaa ole. Ja tosiaan kannattaa valita noi hitaat mielummin. Ja suosittelen että aina katsotte ite ensin mitä lapsellenne laitatte pyörimään. Mielummin just jotain rauhallista kuin mitään kovin levotonta.Teillä tuntuu että siihen päivään tulee sitä ohjelmaa ja virikettä ihan hyvin.Tiedän vanhempia jotka antaa lasten katsoa IHAN liikaa videoita jo aivan pienestä (alle 3-v). Ja sitten ihmetellään puheen kehityksen viivästymistä, lapsen levottomuutta yms yms.

Suosistelisinki kaikkia vanhempia tutustumaan videoitten vaaroihin ja niihin haittoihin mitä se aiheuttaa kun lapset laitetaan LIIAN varhain videoitten/tv:n ääreen. Ja kun lapsen annetaan katsoa aivan liian pitkiä aikoja videoita. Huolestuttavaa.Helppohan se vanhemmille on kun lapsi istuu rauhassa. Mutta sillä voi olla huonot seuraukset. Kirjat ovat EHDOTTOMASTI parempia! Siinä saa läheisyyttä, huomiota ja lapsen kanssa voi pysähtyä keskustelemaan niistä asioista mitkä jää mieltä vaivaamaan. Ja kielelen kehityksen kannalta kirjat ovat erittäin hyviä.

Vierailija

Videoiden katselu on vähän sellaista oman reviirin sisällä tapahtuvaa, missä ei tarvitse osallistua mihinkään sosiaaliseen kuten tarhassa.

Vierailija

Kyllä meilläkin kaikenikäiset istuisi vaan töllöttäen ruutua, jos annettaisiin. Minusta tuo ulkoilu on tärkeää ja liikunta yleensäkin.

Vierailija

lapsi on varmaan väsynyt hoitopäivän jälkeen ja haluaa näin rentoutua kotiin päästessään. Kyllä meidänkin lapset voi katsella joskus parikin tuntia videoita yhteen menoon, mutta ei joka päivä. Tänä kesänä on ollut paljon aurinkoisia päiviä jolloin eivät ole katsoneet niitä ollenkaan.

Vastaavasti taas kun jokin video on katseltu loppuun niin usein mennäänkin sitten ulos tai puuhaillaan sisällä jotain ihan muuta. Sama koskee tietokonepelejä.

Vierailija

Minä rajoittaisin ehkä yhteen videoon päivässä ja yrittäisin sitten keksiä jotain muuta rauhallista puuhaa,esim.maalausta,piirtämistä,palapelejä,lukemista ym??

Vierailija

sellanen politiikka että hoidon jälkeen saa katsoa joko pikkukakkosen tai oman videon ( suosikit samat kuin teillä). lapsi jotenkin nollaa päätänsä selkeästi sillä. illalla vielä yleensä ulkoillaan.viikonloppuisin yksi nallepuh-leffa kiintiössä. mutta ulkoilla pitää joka päivä ellei ihan kaatamalla sada.

Vierailija

Lapsi tarvitsee välttämättä päivässä ajan, jolloin ei tarvitse kommunikoida eikä ottaa huomioon muita ihmisiä, jolloin toiminta (esim. juonellinen video) on johdonmukaista ja rauhallista.

Kyllä lapsenkin pitää saada nollata ja olla tekemättä mitään. Eikä siihen mikään puoli tuntia riitä!

t. 2

Vierailija

Televisosta katsottava kuva koostuu niin kutsutuista frameista, joita näkyy ruudulla 24per sekunti. Eli periaatteessa kuva välkkyy koko ajan kun framet vaihtuvat, mutta se tapahtuu niin nopeasti, ettei ihmissilmä sitä erota. Kuitenkin nimenomaan tämä välke on se, jonka on todettu liiallisissa määrin olevan haitallista lapsille, ihan sama vaikka katselisi etanoiden laiskottelua telkkarista, se kuva välkkyy silti.T: Kuvaaja

Vierailija

videoitten sijasta?Videot eivät ole hyvä lapsen vahti.. Ja jos lapsi on ollut jo kahdeksan tuntia vanhemmistaan erossa niin eikö olisi tärkeämpää keskittyä ihan rauhassa juttelemaan lapsen kanssa ja istua hyvien kirjojen kanssa yhdessä sohvalla tai lekotella sängyn päällä.Ei ainakaan pitkiä aikoja tuo videon katselu ole hyvä.. Tai jos pelkästään rauhottuu rakenteleen niillä legoilla, miks pitää ne videot pyöriä vielä taustalla.

Meillä ei 5-vuotiaskaan saa noin paljon katsoa videoita, ei etes päivittäin saa katsoa, eikä myöskään tv:tä.

Todettu tosi asia että videot ja tv ei ole lapselle hyväksi.Ja Alle 3-vuotiaan ei pitäisi katsoa ollenkaan mitään!!Ja tää on FAKTAA!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat