Help! Millä konstilla saa kalkkisaostumat kylpyhuoneen kaakeleista irti?

Vierailija

Olen kokeillut jo kloriittia, vimiä, kylpyhuone cifiä, cillit bangia, mutta kalkki on ja pysyy.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

sitruuna? etikka? Joku suositellut mikrokuituliinaa.Mutta etikan pitää antaa vaikuttaa. En tiedä miten sen saa levitettyä seinälle niin että se pysyisi siellä... Suihkepullo?Mutta olet saattanut pilata jo kaakelit noilla kovilla aineilla esim. vimillä.

Vierailija

eikä auttanut mikään yllämainituista, mutta sitten ostin sellasia valkosia sieniä (4kpl/pkt, hintaa vissiin 3e + risat) ootas, ne oli nimeltään...Vileda MiracleanCitymarketista, ja lähti! Suosittelen!

Vierailija

Meillä on vähän kalkkipitoinen vesi, joten käytän etikkaa muutenkin paljon puhdistukseen. Vaaraton ja tehokas! Mulla on aina tiskipöydällä suihkupullo, jossa 1 osaa etikkaa ja 3-4 osaa vettä. Suihkaus hanoihin, tiskipöytään ym. johon himmeitä kalkkitahroja kertyy, sitten antaa vaikuttaa hetken ja puhdasta tulee. Jo kertyneihin kalkkisaostumiin kannattaa ruiskuttaa runsaalla kädellä ja ehkä vähän vahvemmanpuoleista liuosta, antaa vaikuttaa kymmenisen minuuttia (ja ruiskia lisää vaikka tänä aikana) ja sitten pestä sienellä tai mikrokuituliinalla.

Vierailija

nyt syksyllä löytyy kaupoista isoja pöniköitä, niin ei tule niin kalliiksi käyttää siivoukseen.

Talvella ei kaupoissa ole kuin litran kossupulloissa ne on aikast kalliita!Ja mä kans löräytän suoraan pullosta hanan viereen ja annan vaikuttaa niin kalkkisaostumat lähtee!

Vierailija

Eli kalkki reagoi hapon kanssa, niin se lähtee.

Ei kannata yrittää emäksisellä putsata kalkkia!Muistatteko vielä kemiantunnilta niitä kaavoja... ;)

Vierailija

Suomen Suojauspalvelu Oy puhdistaa kaakelin saumat kalkista ekologisin menetelmin sekä myös suojakäsittelee pinnat. Tämän jälkeen kalkki ei enää tartu puhdistettuihin pintoihin. Suomen Suojauspalvelu Oy:n tavoite on viedä maailmaa ekoloogisempaan suuntaan ja helpottaa ihmisten elämää.

Palvelut löytyvät sivuilta: www.ekosuojaus.fi

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suomen Suojauspalvelu Oy puhdistaa kaakelin saumat kalkista ekologisin menetelmin sekä myös suojakäsittelee pinnat. Tämän jälkeen kalkki ei enää tartu puhdistettuihin pintoihin. Suomen Suojauspalvelu Oy:n tavoite on viedä maailmaa ekoloogisempaan suuntaan ja helpottaa ihmisten elämää.
Palvelut löytyvät sivuilta: www.ekosuojaus.fi[/quote]

Jos teette homman samaan hintaan, mitä kalkinpoistoaine maksaa kaupassa, tervetuloa. Muuten kyseessä on ehkä maailman idioottimaisin mainos.

Uskomatonta mutta totta!

Olen vieläkin aivan ihmeissäni ja samoin miehenikin uudesta havainnosta, millä kylppärin oranssiksi värjäytyneet kaakelisaumat lähtivät ihan käsittämättömän, siis todellakin käsittämättömän helposti, puhtaaksi.

Olen aiemmin kokeillut jos mitä myrkkyaineita, joiden on pitänyt antaa ensin vaikuttaa ja sitten on hangattu saumoja hurjasti, eikä aina sittenkään ole lähtenyt saumat puhtaaksi. 

Tänään kokeilin jotain uutta. Kastelin suihkulla pikaisesti laatat ja saumat, sitten laitoin ihan tavallista suihkusaippuaa, vieläpä hajutonta sensitive-saippuaa, tiskiharjaan ehkä noin teelusikallisen ja aloin ihan kevyesti hangata saumoja ja ne puhdistuivat aivan taianomaisesti. Kutsuin mieheni katsomaan ja hän vain ihmetteli, että miten voi olla mahdollista ja samaa ihmettelen minäkin.

Kokeilkaapa tuota ja kertokaa täällä miten kävi. Voi varmaan tehdä myös niin, että  laittaa saippuaa johonkin vähän karkeaan sieneen.

Eipä tarvitse enää käyttää kamalan hajuisia aineita, kun lähtee tuoksuttomalla sensitive suihku- tai nestemäisellä käsienpesuun tarkoitetulla cream-saippualla saumat puhtaaksi. Huomenna laitan jompaa kumpaa saippuaa sieneen ja pesen laatat ja saumat kokonaan. Tänään oli vain sellainen kokeilu - mahtavalla tuloksella. 

Kokeilin muuten toistakin, lasten suihkusaippuaa. Se ei ehkä ollut ihan niin tehokasta, mutta silläkin lähti saumat ihan puhtaaksi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat