Gallub: lapsen viikkoraha, minkä ikäinen lapsi, tyttö vai poika?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (143)

Vierailija

Omaa rahaa saa isovanhemmilta ja kun auttaa pullojen viemisessä kauppaan. Omalla rahalla hän ostaa lähinnä pleikkaripelejä tai säästää johonkin isompaan. Viimeksi hän osti pelikonsollin omilla rahoillaan. Seuraava säästökohde on uusi polkupyörä, sen säästämisessä autan laittamalla säästötilille 10 euroa kuussa.Kotitöihin poika joutuu osallistumaan ilman mitään korvausta, yhteistä kotia tässä eletään eikä meille muillekaan sen kunnossapidosta makseta.

Vierailija

pyytää :-) Minusta totutteleminen oman rahan käyttöön ja laskemiseen on hyvä aloittaa kouluun mennessä.... hahmottuu vähän mitä mikin maksaa....

Vierailija

lisäksi saa jonkin verran " palkkiota" (muutama euro), jos kokeista tulee kiitettäviä. On muuten tehostanut todella läksynlukua eli homma toimii ainakin meillä. Suosittelen.

Vierailija

...lapset säästävät tästä rahasta omiin leluhankintoihin, koska me vanhemmat hankimme vain joulu-, synttäri- ja nimpparilahjat. Pysyy tuo materialismi aisoissa, kun joutuu itse ensin säästämään.Minusta ei ole hyvä lähteä sille tielle, että peruskotitöistä maksetaan. Kohta ne eivät takapuoltansa nosta sohvalta ilman tippiä. Minusta roskien vienti, oman sängyn petaus, tiskikoneen tyhjennys/-täyttö, postin haku, maitokauppakäynti yms. kuuluvat automaattisesti kaikille kynnelle kykeneville perheenjäsenille eikä niistä todellakaan makseta, sosiaalinen palkkio pitää riittää.Myöskään normaalista koulusuoriutumisesta en suostuisi maksamaan, sosiaalinen palkkio pitää riittää siinäkin asiassa. Joku ihan ekstra venyminen voisi olla sellainen, josta annan rahaa palkkioksi.Eri asia ovat työt, jotka selkeästi ovat aikuisten hommia, mutta lapsi niistä suoriutuu esim. pikkusisaruksen tilapäinen kaitsenta, siitä meillä tipahtaa pieni lisä viikkorahaan.

Vierailija

tyhjennys) ja oman huoneen siistinä pitäminen. Käyttävät rahat omiin ostoksiin, mutta toistaiseksi vanhempien pitää ensin hyväksyä ostos. Aika paljon menee kirppareille leluihin, muuten eivät leluja saa kuin lahjoina. Tyttö pistää enemmän rahaa menemään, poika säästää joskus kymmeniä eurojakin kukkaroon.Lisäksi molempien tilille menee 10e/kk, mutta niitä rahoja käytämme lähinnä harrastusväline- ja ulkoiluvaatehankintoihin jos muuten on rahat vähissä. Tilille menevät myös isommat lahjarahat.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat