Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Heippa isit! Kerrotteko airbagista ja sen poistamisesta äitille :O)

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meille on tulossa pikkukakkonen ihan pian . Pitäisi tuo airbag poistaa . Missä sen voi tehdä. Mitä suunnilleen maksaa? Onko varmasti turvallinen poiston jälkeen. olen joskus lukenut että airbag voi poistamisenkin jälkeen laueta törmäystilanteessa.Laitettaisiin muuten molemmat lapset takapenkille, mutta mies on tosi pitkä joten takapenkille ei mahdu kuin yksi turvaistuin.

Kommentit (6)

Vierailija

A6AudiA6:

Lainaus:


...että ottanu johdon tyynystä irti ja laittanu vastuksen johtojen päihin ni vikavalo ei syty eikä tyyny saa käskyä räjähtää. Ei se mitään rajähä jos ei keskusyksikkö erikseen käske!!!
Mitenkähän on tuon virityksen luotttavuuden laita.

Törmäyksessähän kori muuttaa voimakkaasti muotoaan. Miten olet huomioinut sen tuossa? Miten olet taannut sen, ettei sytyttimeen pääse impulssia muuta kautta kun paikat vähän vaihtuvat auton rakenteissa?Ja ylipäätään teoreettinen kysymys: sitä turvakaukaloa kuljetetaan siinä etupenkillä ehkä vuoden, parhaimmillaan parikin. Auton elinkaarta ajtellen juttu on siis tosi väliaikainen --> kannattaako kovin suuria muutoksia lähteä tekemään sen vuoksi? Pysyvästi disabloitu turvatyyny puolestaan voi tuottaa ongelmia aikanaan kun autoa myy pois: ostaisitko itse kaikilla vai vain osin varustetun auton?On tietenkin perheen matkoista, lapsesta ja vanhemmista kiinni, miten homma hoituisi, jos vauva olisikin takapenkillä. Meillä on matkattu takana mutta siellä onkin viihdyttäjiä molemmin puolin ja yksin tehtävät matkat yleensä sen verran lyhyitä (alle tunti) että matkanaikainen hyysäys onnistuu sekin OK. Pidemmillä matkoilla on apuvoimia aina mukana :-)

Vierailija

Heips,Itsekin tätä täällä kyselin laihoin tuloksin. Soitin merkkihuoltoon ja ainakin Audi A3:ssa onnistuu vain niin (kun avaimella käännettävää kytkintä ei mun autossa ole), että hanskalokero uusitaan sellaiseksi, missä on tuo virtalukkokytkentä. Hinta on arviolta 400-500 euroa, eli aika kallista. Muuten sen poiskytkentää ei saa ainakaan Audissa tehdä. Ainoastaan tuo virtalukkokytkentä on hyväksytty. Selitti jotain, että auto pitäisi uusintakatsastaa ja katsastus ei poiskytkentää hyväksy paitsi avaimella.

Täytyy harkita, kannattaako vaihdattaa hanskalokero.t. Kaisastiina

Vierailija

Merkkikorjaamo tietysti osaa homman (ja tietää homman laillisuuden ja hinnan). Sieltä pitää repiä itse tyyny räjähdyspanoksineen pois, että voisi olla täysin varma lopputuloksesta.Joku voi tietysti tehdä kytkennän, jolla airbag poistetaan käytöstä, mutta kuka takaa etteikö sähkölaitteisiin voisi tulla sellainen vika, että nalli napsahtaa?Voisi olla miettimisen arvoinen vaihtoehto vaihtaa autoa sen verran isompaan, että jälkikasvu mahtuu taakse.

Vierailija

3DD:

Lainaus:


Mitenkähän on tuon virityksen luotttavuuden laita.
Onko olemassa yhta ainoaa esimerkkitapausta, jossa irtikytketty airbag on lauennut? Avaimella tai vastus-virityksella? Eiko se anna jonkinlaisen kuvan luotettavuudesta?Lainaus:


Ja ylipäätään teoreettinen kysymys: sitä turvakaukaloa kuljetetaan siinä etupenkillä ehkä vuoden, parhaimmillaan parikin. Auton elinkaarta ajtellen juttu on siis tosi väliaikainen --> kannattaako kovin suuria muutoksia lähteä tekemään sen vuoksi? Pysyvästi disabloitu turvatyyny puolestaan voi tuottaa ongelmia aikanaan kun autoa myy pois: ostaisitko itse kaikilla vai vain osin varustetun auton?


Siinahan tuo pointti juuri on... Vastus veks ja johto paikalleen, ja airbag toimii taas.Lainaus:


On tietenkin perheen matkoista, lapsesta ja vanhemmista kiinni, miten homma hoituisi, jos vauva olisikin takapenkillä. Meillä on matkattu takana mutta siellä onkin viihdyttäjiä molemmin puolin ja yksin tehtävät matkat yleensä sen verran lyhyitä (alle tunti) että matkanaikainen hyysäys onnistuu sekin OK. Pidemmillä matkoilla on apuvoimia aina mukana :-)
No tama on tietysti totta. Turvallisin paikka lapsella on joka tapauksessa takapenkilla, olettaen etta siella on tilaa. Meilla ovat molemmat lapset matkustaneet aina takapenkilla ilman mitaan viihdyttajaa, pisimmat paivamatkat tuhat kilometria. Mitaan ongelmia ei ole, eika viihdytysta ole edes kaivattu, kun penskoja ei ole siihen opetettu. Kun matkanteko alkaa lapsia vasyttamaan, niin pidetaan tauko. Nain on paasty eteenpain.Juuri tallakin hetkella vaimo on mummolla-reissulla 600km taalta pohjoiseen yksin lasten kanssa, lapset takapenkilla turvaistuimissaan (4v ja 10kk). Mennessa olivat pitaneet kaksi taukoa.Jos kolmas lapsi saadaan, niin sitten taytyy turvakaukalo laittaa etupenkille ja tuolloin taytynee tehda vaaraton vastus-viritys.Vierailija

sen airbagin postaminen tomiunnasta tehdään yleensä auton omalla avaimella jostain hanttimiehenpuoleisesta tilasta (kts.ohjekirja)

Vierailija

...että ottanu johdon tyynystä irti ja laittanu vastuksen johtojen päihin ni vikavalo ei syty eikä tyyny saa käskyä räjähtää. Ei se mitään rajähä jos ei keskusyksikkö erikseen käske!!!

Uusimmat

Suosituimmat