G: Saastatteko lapsillenne rahaa jossain muodossa? (Tili, rahasto tms.) Kuinka paljon/kk? Tingitteko omista tarpeista/huvituksista, jotta s...

Vierailija

Paljonko on tavoitteenne säästää ja mihin ikään asti aiotte auttaa lapsianne rahallisesti?

Sivut

Kommentit (84)

Vierailija

Tilille 40e/kk, rahastoon 50e/kk. Satunnaiset kolikot menee lapsen säästöpossuun joka tyhjennetään tilille aina välillä. Samoin lahjaksi tulleet rahat tulevat joko suoraan tilille tai sitten laitetaan ne sinne.Varsinaisesti ei tule tingittyä varmaan mistään omista menoista/huvituksista. Toki tuo raha kuluisi, jos se olisi omassa lompakossa.Säästötavoitetta ei ole. Sen verran kun kertyy. Säästäminen voidaan lopettaa jos siltä tuntuu (esim. korkojen tosi iso nousu voisi olla sellainen syy, asuntolainaa kun vielä on ihan riittävästi). Tarkoitus on, että rahoilla voi sitten joskus ostaa jotain " tarpeellista" : mopon, ajokortin, käsiraha ensiasuntoon, kalliin harrastuksen kuluja tms. Ihan mitä tahansa mihin on hyvä olla muutamia tuhansia säästössä ettei tarvitse miettiä mistä kerralla sellaisen summan ottaa.Lastani autan rahallisesti kuolemaani saakka, jos on tarpeen. Tietysti niin, että lapsen on osattava itse käyttää rahaa, eikä tuhlattava sitä ylettömästi suuntaan ja toiseen. Kyllä meilläkin vanhemmat ovat auttaneet esim. asunnon käsirahan kanssa (koska heistä oli älytöntä että maksoimme vuokraa kun voisimme maksaa omaa) ja antavat lahjaksi yleensä rahaa esim. jouluna, synttärinä jne.

Vierailija

ja lisäksi rahastot.

Lapsilisistä 45 ¿/kk/lapsi menee rahastoon, loput (340-135 ¿) tasaan kaikkien kasvu- tai käyttötilille. (Lapsilisäraha tulee ensin mun tilille.)

Niillä sitten ostetaan vaate- ja käyttötarviketta. Verkkopankissa on helppo hallita näitä rahoja.

7- ja 9-vuotiailla pojilla on tällä hetkellä rahastoissa molemmilla noin

4500 ¿ ja lisäksi osakkeita. vauvalla (alle 1 v) ei vielä ole soakkeiat mutta hänellekin ostamme sitten kun saamme asuntolainan maksettua.Vierailija

Pojalla 1 v. 6 kk on jo " laitettua rahaa" 600 eur, ja rahaston vuosittainen tuotto on ollut lähes 30% joten korkojakin kertynyt yli 100 eur.Koska säästöaika on pitkä ja sijoitettava kuukausisumma pieni, uskalsimme ottaa riskipitoisen rahaston. Tähän asti olemme olleet tosi tyytyväisiä - toki on erittäin todennäköistä, että rahaston arvo heiluu välillä rajustikin ja käy välillä jopa miinustuoton puolella.

Vierailija

Kun itsellä asuntolainaa yli 200 te, niin ajateltiin ensin maksaa sitä pois ja myöhemmin hankkia sijoitusasunto koko perheen sijoitukseksi. On sitten lapsille opiskelukämppä valmiina, jos ei myydä pois ennen sitä aikaa.Lapsen saamat lahjarahat laitetaan kyllä rahastoon.

Vierailija

...lapsilisät lapsen tilille, mutta ajatuksena on että tarvittaessa tililtä voidaan ottaa rahaa isompiin menoihin.Mielestäni vanhempien VELVOLLISUUS ei ole säästää lapsille rahaa, mutta toivon että taloudellinen tilanteemme on sellainen jatkossakin että voimme lasta avustaa tarpeen vaatiessa (ja plussaa on jos olemme voineet säästää lapselle esim asunnon käsirahaa tms). Näin omat vanhempanikin ovat tehneet. Ajattelen myös, että omistusasunto on " säästöä" . Kun nyt maksamme omakotitaloamme, on se jonakin päivänä perintöä lapsillemme.

Vierailija

Lisäks laitetaan säästöpossuihin kolikoita. Pienimmällä kaikki lahjaks saadut rahat laitetaan tilille, isommat saavat käyttää mihin haluavat.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:
17 vuoden ajan, se tekee yli 20.000 euroa lapselle käyttörahaa 18-vuotiaana. Esim. jos lapsilisä 130 euroa / kk x 12 x 17 = 26.520 euroa. Ettekö pelkää mitä käyttöä " teini" keksiikään tuolle rahalle?


[/quote]
Vierailija

Miksi lapselle pitäisi säästää? Mehän annamme hänelle kaiken tarvitsemansa ja aiomme ostaa vielä asunnonkin käyttöön aikanaan. Käteistä en anna ainakaan tietämättä, miten elämä menee.

Vierailija

Tarkoituksena olisi laittaa n. 20¿/kk lapsen tilille (siis säästötili kyseessä), joka on pitkällä aikavälillä kuitenkin jo iso summa. Merkkipäivinä ja vaikkapa jouluna laitamme sitten plus/miinus viisikymppiä. Tuolta tililtä ajattelimme maksaa esim. äkilliset lääkärikäynnit, koska nekin ovat sijoitus lapsen tulevaisuuteen. Omaa asuntoa/autoa emme aio kustantaa, vaikka varaa olisikin- nuo kaksi asiaa ovat mielestämme melko tärkeitä itsenäistymisen kannalta tienata itse. Opiskelijaikäisenä lapsi saa sitten tarpeen vaatiessa esim. kaksikymppisen silloin tällöin tai viemme kauppareissulle. Lainaa emme anna kenellekään jo periaatteesta, takaajiksi emme uskaltaudu.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat