Kysymyksiä, joita et edes kehtaisi kysyä

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Näin tällaisen ketjun joskus ja aloitan nyt samanlaisen. Eli nyt kehiin kaikki " tyhmät" kysymykset, joita ei oikein edes kehtaisi kysyä ja mikään kirjakaan ei anna vastauksia :)Kysymys 1: Kuinka usein vaihdat vauvan vaatekerran, jos ne eivät varsinaisesti ole likaisia?

Sivut

Kommentit (158)

Vierailija

Minulla myös valuu toinen rinta syöttäessä. Nyt olen painanut " turhaan valuvan" rinnan nänniä voimakkaasti sisään, kun tuntuu että alkaa herua, ja hyvin pysähtyy. On tosiaan aika rasittavaa kun jos ei ole maidonkerääjä paikallaan niin liivinsuoja on syötön jälkeen likomärkä. Kotioloissa maidonkerääjä on minusta kyllä näppärä konsti saada maitoa pakkaseen varalle.Ja hissuttelusta vauvan nukkuessa. Yöunille laitettuamme ollaan hissukseen jotta oppisi paremmin päivärytmiä. Päivällä vauvan nukkuessa mekastetaan ihan normaalisti.

Vierailija

Miksei sairaalassa ole käytössä esim. Ultivent tms. muotoiltuja pullotutteja,kun ne kerran takaavat hyvän imuotteen (samanlainen kuin rinnanpää)??

Miksi sairaalan opaslehtisessä lukee,että meillä ei ole käytössä huvitutteja,mutta käytännössä tutti lykättiin suuhun heti parin päivän ikäisenä... :D ??

Nämähän pitäisi osoittaa sairaalaan,nää miun kyssärit oikeestaan...Miksiköhän kirjoitin ne tänne loppupeleissä...?! :D

Vierailija

Kun itse tekee vauvalle soseita, miksi lihat keitetään eikä paisteta? En ole koskaan keittänyt esim. jauhelihaa.Tämä ketju on mainio!!! on valjennut monta ennen aika ihmeellista asiaa. Kiitos sisaret!

Vierailija

Miksi niistä ei saisi kerätä maitoa pakkaseen? Tosi moni teistä niin tekee, mutta kuulin jostain (oiskohan ollu joku neuvolan esite?), että sitä ei suositella. Miksi?

Vierailija

Meidän vaunujen verkkokassista löytyy yleensä- backup -harso yllätystuulen tai auringon varalle

- vaunulelu

- hyttysharso (näin hyttys- ja ampiaisaikaan)

- sadesuoja (varalta aina mukana)

- nenäliinoja (kestonuhaiselle äidille)

- välipalakeksien papereita (äidille tullut usein lenkillä nälkä :) ) eli roskia...

Vierailija

VASTAUKSIA:Bodyt, paidat ja sukat vaihdan päivittäin (joskus useamminkin), housut joka toinen päivä, jos eivät ole sosetahroissa. ;)Pipoa emme pidä kahdesta syystä: se ei pysy päässä sekuntia pidempää, mikä taas johtuu siitä, että meillä on todella kuumaverinen vauva. Näilläkin ilmoilla (+15 C ja tuulista) vauva hikoilee hurjasti, jos päällä on pitkähihaisen bodyn lisäksi esim. collegetakki. Emme myöskään ole olleet päivääkään sairaita tähän mennessä pipottomuudesta huolimatta. :DVauvan silmät eivät mene tv:n katselusta piloille, mutta liiallinen tv:n katselu tai taustameluna käyttäminen voi aiheuttaa levottomuutta tai keskittymisvaikeuksia lapsille. Siitä, mikä on liiallista, ei kai edelleenkään olla yhtä mieltä?Vauva ei voi syödä liikaa rintamaitoa, korvikkeesta en ole varma. ;)Soseisiin lisään keitinvettä sopivan löysyyden saavuttamiseksi, rintalapsille vesi on korviketta parempi vaihtoehto, näin olen kuullut - syytä en tiedä. Sopiva löysyys löytyy taas vain kokeilemalla, osa vauvoista tykkää löysemmästä tavarasta kuin toiset. Liian löysää sosetta (esim. Piltin pepo) on taas tosi hankala syöttää!!! ;)Lasta ei tarvitse opettaa pullolle, mutta en ole siitä mitään haittaakaan huomannut. Meillä täysimetettiin yli 6 kk, jonka jälkeen syötetty myös pullolla tissilakkojen yms. aikaan. Tissi maistuu edelleen parhaalta. :D Vinkki: näin juuri tänään kaupassa MAM:in " pullonokan" , joka on juuri tämmöinen tutin ja nokkamukin välimuoto, jolla mukitteluun on varmaan helpompi opetella. Meillä toimii myös tupperin pehmeä nokkamuki, mutta aventin taikamukista (kova nokka) ei vielä osata juoda.Maidonkerääjiä, pulloja tms. ei tarvitse tosiaankaan keittää kuin käyttöönottaessa.KYSYMYKSIÄ:Miksi vauvalla tulisi olla eri yöpuku ja päiväasu? Meillä nukuttiin talvella potkareissa ja nyt kesällä bodyssa... *nolo*

Vierailija

V: Vaihdan vauvalle puhtaat vaatteet joka toinen päivä, jos ovat jostain syystä sattuneet pysymään niin pitkään ilman pukluvahinkoja. Yleensä eivät pysy.V: Verkkokassissa säilytän vaunujen sadesuojaa, hyönteisverkkoa, omia ja isomman lapsen hanskoja sekä vesipulloa.V: Usein riisun vauvalta sisälle tullessa viimeisenä vaatteet. Esikoinen joka tapauksessa ensin ja minä vielä ennen vauvaa, jos vauva ei huuda vaunuissa.K: Ja sitten tyhmä kysymys: Miten joku osaa käyttää maidonkerääjää?? Mitä hyötyä siitä on? Kaapissa lojuu sellainen, täysin käyttämättömänä...Vierailija

Kysymys 3: tyttömme vaipat (Pampers, koko 2, keltanen pakkaus) päästävät päivittäin kakat läpi, tai siis kakkaa menee " pitkin selkää" vaipan takaosasta.Onko syynä se, että vauvan kakka on löysää, vai onko vaippa vääränlainen?(Tarkoituksena aloittaa kestoilu, mutta siihen asti olisi pärjättävä vielä hetki...)

Vierailija

Onko jotain kuumelääkettä jota olisi hyvä hankkia

lääkekaappiin jo vauvalle nousee kuume? Tämä on

varmaan todella tyhmä kysymys, mutta täytyy myöntää

tyhmyyteni tässä asiassa :)

Vierailija

En todellakaan vaihda vauvalle joka päivä puhtaita vaatteita jos eivät kerran ole mitenkään likaantuneet.Alkuaikoina kun käytin maidonkerääjää en koskaan keittänyt sitä, ainoastaan huuhtelin heti käytön jälkeen ja pesin sitten kun ehdin.Muuta syytä pipottomuuteen en keksi kuin sen että vauva on kova hikoilemaan päästään ja tulee heti kärttyiseksi jos äiti laittaa hatun. En vielä itse käytä pipoa vaan sellaista kesähattua kun meidän poika on kova hikoilemaan ja vaunuihin ei sovi tuuli.Tulen tähän ketjuun kirjoittamaan ns. tyhmän kysymykseni heti kun keksin seuraavan. Täytyy myöntää että niitä kysymyksiä minulla yleensä riittää...

Vierailija

Meillä vaihdetaan vaatteet ja liivinsuojukset tarpeen mukaan, jos mennään kylään saatan laittaa muuten vaan jotain kivempaa päälle.Olen pipon kannattaja. Helteellä t-paita ja hellehattu. Ei nyt siis välttämättä jos 20 metriä matkaa autosta kauppaan ja on yli 20 astetta lämmintä mutta muuten aina, vaunuissakin. Mutta se on myös vauvakohtaista.Nyt kun on 10-15 astetta lämmintä olen ruvennut laittamaan 2,5 kk lapselle bodyn ja housujen lisäksi sukkahousut tai " pitkät kalsarit" sisällekin. Vaunuihin sitten villahaalari ja kypäräpipo, villasukat (ehkä turhat :) ja jos on lähemmäs 10 kuin 15 astetta niin ohuet töppöset vielä. Ja makuupussiin. Käyn n. 10 min päästä yleensä kokeilemassa jos lapsen kädet ovat kylmät niin lisää vaatetta jos niska märkä niin avataan vähän.. :)1. Kysymys: Jos vauva nukahtaa autoon, miten matala on kynnyksenne ottaa vauva mukaan? : pankkiautomaatille, pikaiselle kioskikäynnille, maitohakulle lähikauppan? Siis sillai että auto on n.10 metrin päässä itsestä.2. Nukutatteko vauvan miten pienestä asti illalla omaan sänkyynsä?Vierailija

...ainoastaan B- ja C-vitamiinien määrään ja rasvojen laatuun (tyydyttyneet/tyydyttymättömät). Käsittääkseni toisten äitien maito vain on rasvaisempaa kuin toisten (?), mutta lähinnä kai vauvan kasvuun vaikuttavat perintötekijät.K: Mistä johtuu, että vauvalla on imemisen tarvetta, johon ei huoli rintaa (meidän vauva ei ole oppinut myöskään tutille, mutta pistää nyrkkiä ja rättiä suuhun)?

Vierailija

1. Miten on mahdollista, että vauvan sukanpohjat (tai potkareiden pohjat) likaantuvat jalan muotoisesti, aivan kuin hän olisi kävellyt? Muualta eivät likaannu... Näin on ollut muutaman viikon ja ikää on nyt 3,5kk...2. Onko vauvasi pudonnut lattialle tms. kun olet hetkeksi kääntänyt selkäsi? Hän on esim. oppinut kääntymään juuri silloin...Charlotte ja poika 3,5kk

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat