Keskoset ja kestoilu!?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ajattelinpas tulla tänne kyselemään vähän kommentteja, mielipiteitä ja kokemuksia (omia tai tuttujen) yllä mainittuun aiheeseen... Kaikenlaiset asiaan vähänkin liittyvät argumentit tervetulleita tähän pinoon, kiitos :)Eli tunnustaako joku käyttäneensä keskosvauvalla kestovaippoja, jos kyllä niin minkä laisia? Onko joku kestoilua suunnitellut luopunut ajatuksesta keskosvauvan synnyttyä (ja pienten kestovaippojen saatavuuden vähyyden huomattuaan)? Jos kyllä niin kokeilitko kestoilua myöhemmin? Jos kestoilu aikeet kariutuivat hyvin pienen vauvan synnyttyä, olisiko asia muuttanut se, että pieniäkin kestovaippoja olisi ollut enemmän myös kotimaisilla markkinoilla? Olisitko/olisitteko jaksaneet kaiken huolenkin keskellä etsiä tietoa niistä ja jaksaneet kokeilla niitä?

Kommentit (7)

Vierailija

No mietin noiden pienten vaippojen valmistusta... Mutta ajattelin tuota samaa kuin jo joku muukin, että olisivatko ihmiset valmiita laittamaan rahojaan niin pieniin vaippoihin, kun ne niin pian käyvät pieniksikin. Mutta mietin kuitenkin esimerkiksi sellaista vaihtoehtoa, että olisin suunnitellut keskosille ainakin PUL kuoria hyvin pieneen kokoon saakka, niiden kans vaipatus ei tulis keskosellakaan kuitenkaan kovin kalliiksi kun sisävaipaksi käy mainiosti just harsot tai vaikka pelkät lisäimut.

Vierailija

Me myös kestoiltiin heti kun vauva pääsi sairaalasta. Omani siis syntyi rv33+5 ja oli sairaalassa vain11 päivää. Parhaita vaippoja olivat alussa NBS S-kokoiset. Istuivat loistavasti pienen risukintun päälle, mutta menivät pieneksi jo heti kun vauva kasvoi 4-kiloiseksi. Myös S-koon fuzzit olivat käytössä ja vaikka olivat pikkuisen reippaat kahkeensuista, niin vahinkoja ei tainnut sattua kertaakaan. Öisin käytimme pari ekaa kuukautta kertistä, sillä vauvan iho ei vaan yksikertaisesti kestänyt yhtään märempää vaippaa, vaikka pari kertaa yössä vaippa vaihtuikin (päivällä vaihdoimme aina heti pissan tultua).Meillä ei käytetty harsoja ja villahousuja lainkaan. Bumpyt olivat em. lisäksi käytössä hamppuimuilla (Joey bunzeilla) ja olivat ihanan ohuet! Apljon olin ostellut all-in-one-vaippoja, jotka jäivät lähes käyttämättä, kun tuntuivat niin kovilta ja paksuilta eivätkä oikein istuneet. Ainoa all in one, jonka sain joten kuten istumaan oli Popolinon easy fix, mutta sekin oli aina pinon pohjimmaisena.

Vierailija

Tosin aika vähälle se kestoilu aluksi jäi. Esikoinen oli myös keskonen, ja silloin kestoihin perehtyminen jäi kesken raskausaikana. Kestoilu aloitettiin sitten noin 3kk ikäisenä. Koska pelkäsin toisenkin lapsen olevan keskonen, olin miettinyt asiaa hieman jo valmiiksi ja ostanut ja ommellut pieniä vaippoja. Tosin en ihan keskoskokoisia vaan pienimpiä ostovaippoja vastaavia. Vauvan sairaala-aikana neuloin sitten esim. yhdet pikkuriikkiset hahtuvapöksyt hänelle. Käytännössä kestoilu jäi kuitenkin aluksi vähälle juuri sopivien vaippojen puutteen vuoksi, mutta silloin kun kestoja käytettiin eniten käytössä olivat villahousut ja harsot. En tiedä olisinko kuitenkaan ostanut ainakaan kovin kalliita pieniä vaippoja vaikka olisin löytänytkin, niiden käyttöikä on kuitenkin niin lyhyt. Ja onhan niitä markkinoilla, mutta mielestäni a-i-o-vaippoja yms on vaikea saada niin että eivät varmasti painaisi pikkuista kehoa mistään ja toisaalta olisivat pitävästi.Vierailija

harsot ihan vaan toisesta päästä viuhkaksi levitettyinä (muuten siis pötköksi taiteltuna) ja niiden päällä Vekkulin kuoret. Halvalla mentiiin, eikä falskannut kertaakaan. Aluksi meni kaikki halpisharsotkin, sitten siirryimme ruskovillan paksumpiin ja imukykyisempiin versioihin. Nyt " pikkuvauva" on jo yli kuusi kiloinen (14 vkoa) ja käytössä taskuvaipat, öisin igun läpät ja hahtuvat.

Vierailija
Kestoilin jo sairaalassa n. 2 kg vauvan kanssa. Harsovaippa kolmiotaitoksella ja hahtuvavillikset. Hyvin toimi, hoitsutkin oppivat käyttämään niitä. kestoilin ihan koko lapsen vaippaiän ajan.T. Pikkukeskosen äiti

Vierailija

Harkinnassa oli, mutten kerta kaikkiaan jaksanut ruveta ottamaan selvää asiasta. Ja johtuiko keskoskorvikeesta, raudasta vai mistä, niin tytöllä oli melkosia mahavaivoja. Ne paineella tulevat " ruiskukakat" pistivät minkä tahansa vaipan kovalle koetukselle. Hajuongelma myös pelotti, rautakakka haisi nimittäin tosi pahalle.Meinaatkos ruveta tuottamaan pieniä vaippoja ;)

Vierailija

Meidän poitsu syntyi 34 vkolla, kun olin 3 kk maannut sairaalassa pahinta peläten ja parasta toivoen. Sairaalassa oli kertakäyttövaipat käytössä ja koska esikoiseni olen kestoilla vaipattanut, en oikein osannut kerdejä kiristää...

Kotiin poikaa odotellessa (onneksi vain viikon:-)) surautin saumurilla 15 muotoon ommeltua pikkuvaippaa froteesta, mutta muuten on menty harsoilla ja aikas nopeesti sai ottaa siskon vanhat vaipat käyttöön. Poikaa pissatin myös jo laitoksella ahkerasti ja nyt kun ikää on jo huikeat 4kk, niin pissatus toimii jo niin, ettei vaippoja tarvi kun 4-5 päivässä.

Pikkuvaippojen kaavat piirsin ihan ite ja hyvä malli niistä tuli. Ja pul-kankaasta jos tekee housut, niin hinnat ei tosiaan nouse pilviin. Ite ommellen saa varmaankin kyllä parhaat mallit omalle pikkuiselle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat